Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moto GP/Superbike/Formuła 1
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1
Co tu tak cicho? :shock:

W środku tygodnia zapadła decyzja w sprawie dyfuzorów, dziś Kubica w kwalifikacja najgorzej w karierze, a tu cichuteńko...

Jak wiemy dyfuzory zostały uznane za legalne...tylko czy jest sens je montować? GP Chin pokazuje, że bez dyfuzorów i bez KERS'a można osiągnąć bardzo dobre wyniki... Zespół Red Bull pokazał jak to zrobić. Gówno prawda, że by walczyć o mistrza trzeba mieć dyfuzory, również pokazał to Alonso, który ich nie posiada, a posiada za to KERS.

BMW? Szkoda gadać... to oni byli zwolennikami KERS a teraz sobie z tym nie potrafią poradzić. Zupełnie nie rozumiem decyzji, by Kubica już w tym GP jechał z tym 30kg na pokładzie... Efekty widać marne... nie dość, że Robert nic nie zyskał to jeszcze bardzo dużo stracił. Nie rozumiem po co BMW na siłę chce zamontować Polakowi ten KERS, skoro bez tego radził sobie bardzo dobrze (wiadomo wszystko zespół wypadek, potem awaria). Ta stajnia ma źle przygotowane samochody pod ten system, taka jest prawda. I jeśli za nadal tak uparcie będą dążyć do tego by Robert miał KERS w swoim samochodzie, to Polak w tym sezonie nawet 20 pkt nie zdobędzie...

Jak ostatnio Kubica był średnio o 0.3 sekundy szybszy, tak podczas tego GP również jest o 0.3 sekund ale wolniejszy od Niemca... Nie widziałem Q1 ponieważ jeszcze spałem, ale z tego co słyszałem, to BMW za późno wypuściło Polaka na tor... Jechał on na bardzo miekkiej mieszance, a ona lepiej spisuje się na drugi kółku, dodatkowo Kubica mają niezbyt dobrze ustawiony bolid popełnił błąd na "11" bodajże przez co jutro wystartuje z 17 pozycji...
Szanse na punkty są bardzo małe... z takim autem Robert raczej nie będzie nic w stanie zrobić, no chyba, że naglę jego formuła zacznie jeździć tak jak należy, na co nie ma co liczyć. Jeśli chodzi o strategię, to wg mnie BMW powinno Kubice lekko zatankować, dać mu tą bardzo miękką mieszankę, która bardzo szybko się zużywa (ponoć wytrzymuje góra 10 okrążeń) potem zatankować go mocniej i założyć drugie ogumienie.

<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>

Mój Blog: Pod presją czasu
18-04-2009 08:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Wyścigi motocyklowe - Tomassen - 26-01-2008, 00:44
Motoryzacja - Tomassen - 13-12-2008, 23:59
Re: Motoryzacja - radzio - 14-12-2008, 01:39
Re: Motoryzacja - paolo - 14-12-2008, 11:21
Re: Motoryzacja - matys - 14-12-2008, 13:35
Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - Foster - 18-04-2009 08:47
Re: Dakar - sebos_krk - 04-01-2012, 08:57

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 92 gości