Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Breakthru Offline
Senior Member

Liczba postów: 493
Reputacja: 21
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
To nie jest tak, na pewno, że to co klub zarobi to spłaca w całości. I nie jest tak, że jak zarobi więcej to oddaje więcej. Takich transakcji w ten sposób się nie zawiera, nie na takie sumy.*

Gdzieś kiedyś wyczytałem, że klub spłaca ok. 7 milionów funtów miesięcznie (suma mogła się niestety zmienić na plus czy minus, to zależy jak rewaloryzowane, "walutowane"(?) były te pożyczki). Brzmi groźnie ale przy takiej maszynce marketingowej jaką jest MU, to wcale nie taka zabójcza kwota. W 2016 skończą się mniejsze kredyty i wtedy pozostanie miesięcznie niecałe 5 milionów funtów... do 2035*, o ile Glazer wcześniej nie zacznie ciągnąć z tej skarbonki większych sum to da się przeżyć.

Zarząd MU to raczej nie działacze polskiej ligi i wiedzą, że granie w LM to żyła złota (nawet pomijając zysk z transmisji i nagrody, to przede wszystkim narzędzie promocyjne o światowej skali rażenia) i nie będą sami sobie robić krzywdy oszczędzaniem na składzie.

* te raty chyba będą stopniowo spadać no ale szczegółów umowy nigdzie nie wygrzebałem i o ile MU nie musi sporządzać jawnych sprawozdań finansowych to nie wygrzebie nigdy

No ale co do transferów. Te 60 baniek to taka cena zaporowa chyba. Nie wiem czy jakiś poważny klub przy kryzysie finansowym wywaliłby 60 na jednego zawodnika, chyba, że zawodnikiem byłby Ronaldo a kupującym Real, no ale to taki swoisty folklor już. ;]

re: Chudy poniżej, o właśnie, dzięki, tego słowa szukałem ale chodzi mi też o kwestie w jakiej walucie dług jest spłacany, bo przy ostatnich wahaniach mogło to mieć wpływ także, dobrze mi się zdaje?

"Wydałem dużo pieniędzy na wódę, babki i szybkie samochody – resztę po prostu roztrwoniłem."
George Best
12-05-2009 16:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Breakthru - 12-05-2009 16:54

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości