1.Jedenastka sezonu
VdS - O'Shea, Vida, Rio, Evra - Carrick, Fletcher, Giggs - Ronaldo, Berbatov, Rooney
2.Najlepszy zawodnik
Rooney. W gruncie rzeczy nikt na nią nie zasłużył...
3.Najlepszy bramkarz
VdS.
4.Najlepszy obrońca
Vidić...choć nie zgadzam się jakoby Serb był takim wymiataczem na jakiego jest lansowany. Do Rio z zeszłego sezonu brakuje mu całkiem sporo.
5.Najlepszy pomocnik
Giggs. Chyba nikt się nie spodziewał tak świetnej dyspozycji w tym sezonie Walijczyka. Być może pod koniec sezonu trochę opadł z sił, ale nie można zapomnieć ile ważnego zrobił w tym sezonie...
6.Najlepszy napastnik
Rooney.
7.Najlepszy młody zawodnik (max 22 lata):
Tutaj nie mam żadnych wątpliwości - Evans. Mówiłem przed startem sezonu, że jeśli dostanie szanse to ją wykorzysta. Nie zawiódł mnie
8.Najlepszy mecz
vs Tottenham 5:2.
9.Najgorszy mecz
Sunderland (H). Pamiętam jak strasznie się męczyłem oglądając ten mecz...Z LFC w moim mniemaniu nie zagraliśmy źle - zadecydowały pojedyncze błędy obrońców (Vida, Pat).
10.Najpiękniejszy gol
Macheda vs Villa. Być może bramka Ronaldo też sobie na to zasłużyła, ale w moim mniemaniu trafienie Kiko było...ważniejsze.
11.Rozczarowanie sezonu
Mnie najbardziej rozczarowała dyspozycja Vidica w kluczowych spotkaniach. Szczególnie po tym, jak zaczeliśmy wszyscy mówić o nim jako o najlepszym defensorze globu.
12.Objawienie sezonu
Rafael. Osobiście nie spodziewałem się, że tak szybko przebije się do pierwszego zespołu.
13.Największy postęp zawodnika
O'Shea/Fletcher. Trudno mi zdecydować
14.Największe osiągnięcie sezonu
Gra do końca na wszystkich frontach.