Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
truered Offline
Senior Member

Liczba postów: 483
Reputacja: 0
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Wybacz, a Keane potrafił grać z przodu? Udzielał się niesamowicie często w ofensywie? O Hargo mówimy w perspektywie jednego sezonu, w którym zdobył dwie bramki z rzutów wolnych. Poza tym, cały czas grał z tyłu, jako defensywny pomocnik, czasami jako fałszywy boczny obrońca. Jego główną funkcją było odebranie piłki i przekazanie jej do bardziej wysuniętych pomocników, którzy tę piłę rozprowadzą dalej. To samo czyni Gattuso, odbiera i przekazuje, ponadto nieźle gra głowa. Chciałbym też zauważyć, że to Gattuso, nie Kaka, Seedorf, czy Pirlo był ojcem sukcesu dwa lata temu, kiedy nas rozjechali 3-0. Ronaldo nie zagrał ani jednej piłki, Gennaro był jak Tommy Lee Jones w "Ściganym". Widział ktoś u naszych w Rzymie jakąś determinację i wolę walki, żeby powstrzymać Messiego? Nie. Dlatego potrzebny nam taki ktos jak on albo Hargo. Niestety, druga opcja nie wchodzi w grę, więc warto mieć naprawdę wartościowego zmiennika. Senna też jest niezłym rozwiazanie, pamiętam, że Fergie mocno się nim interesował już w 2006 roku. Ja osobiscie bardziej wolę Gattuso, bo jak już wcześniej wspominałem, dla mnie liga włoska to liga frajerów, oszustów i pedałów, ale Gattuso jako jedyny pokazuje futbol w męskim wydaniu: twardy, bezkompromisowy i skuteczny. Ponadto, za Gattuso przemawia fakt, iż grał już na Wyspach, wiec szybko zaadaptouje się do wyspiarskiego stylu gry. Ze swoim charakterem jak z "Braveharta" na pewno dałby sobie radę w United.

We'll never die
We'll never die
We'll never die
We'll never die

We'll keep the red flags flyin' high
Cos' Man United will never die!

Mój blog:
http://www.ozinjusz.blogspot.com/
06-06-2009 16:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - truered - 06-06-2009 16:01

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości