Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manchester United w sezonie 08/09 - podsumowanie
branka Offline
Posting Freak

Liczba postów: 844
Reputacja: 0
Re: Manchester United w sezonie 08/09 - podsumowanie
1.Jedenastka sezonu

Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Ronaldo, Fletcher, Carrick, Park - Berbatov, Rooney.
Tak naprawdę czy Berbatov czy Tevez dla mnie nie ma większego znaczenia, to inni piłkarze, Berba może był na przestrzeni sezonu lepszy i ma większe możliwości, ale troche mnie zawiódł póki co, Carlos miał słabszy sezon, ale bywaly mecze gdzie strzelał ważne gole i po jego wejsciu nasza gra zaczynała sensowie wyglądać, także dla mnie czy jeden czy drugi to nie ma większego znaczenia. Personalnie wolę Teveza, rozsądek mówi - Berba.
Ważnym ogniwem był też moim zdaniem Giggs, ale Fletch i Carrick to jednak dla mnie na ten moment nasza podstawa pomocy.

2.Najlepszy zawodnik

Rooney - co prawda spodziewałam się jeszcze lepszego sezonu, ale i tak grał świetnie, w przyszłym sezonie ma szanse się stac prawdziwym liderem zespołu. Dla mnie każdego gracza może zawsze zabraknąć w składzie, naprawdę każdego - ale nie Roo.

3.Najlepszy bramkarz

Edwin Van der Sar, chyba wiadomo Smile

4.Najlepszy obrońca

Nemanja Vidic, choć zdarzyło się kilka słabszych występów.

5.Najlepszy pomocnik

Cristiano Ronaldo - był bardzo ważnym ogniwem kolejny sezon i najwięcej wnosił moim zdaniem do naszej gry.

6.Najlepszy napastnik

Rooney - może nie strzelił tylu goli ile napastnik powinien, ale w MU zazwyczaj bramki się rozkładają na kilku piłkarzy, w tym obroców i pomocników, a Rooney nie tylko strzela ale i zalicza wiele asyst i stwarza masę groźnych sytuacji. I walczy za trzech.

7.Najlepszy młody zawodnik

Johnny Evans - zaskakująco pewny przez cały sezon, nie czuło się strachu, że coś zawali jak grał.

8.Najlepszy mecz

Manchester United 5:2 Tottenham - za powrót i zwycięstwo w świetnym stylu.

9.Najgorszy mecz

Manchester United 1:4 FC Liverpool. Przegrana przez głupie błędy i niebezpieczne przywrócenie wiary w siebie Liverpoolowi.

10.Najpiękniejszy gol

Cristiano Ronaldo - 1:0 Porto - po prostu rewelacja Smile

11.Rozczarowanie sezonu

Nani - po nieźłych kilku meczach w poprzednim sezonie, w tym była kompletna kicha. Rozczarowująca jest też kontuzja Owena, piłkarza którego Manchesterowi bardzo brakuje.

12.Objawienie sezonu

Jonny Evans i Rafale dla Silva - pierwszy niesamowicie pewny, drugi pokazał, że będzie z niego świetny piłkarz i że może być już niedługo jednym z naszych podstawowych piłkarzy(jeśli będzie się dalej tak rozwijał).

13.Największy postęp zawodnika

Darren Fletcher i John O'Shea - dwaj gracze, którzy zrobili kawal dobrej roboty w tym sezonie i z dobrych rezerowych stali się naprawdę waznymi ogniwami.

14.Największe osiągnięcie sezonu

Osiemnasty tytuł mistrzowski.

'I live my life for the stars that shine, people say it's just a waste of time
When they said I should feed my head, that to me was just a day in bed'
12-06-2009 15:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: Manchester United w sezonie 08/09 - podsumowanie - branka - 12-06-2009 15:02

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości