Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
No cóż, siła konkurencji - zostaje lepszy. W tym sezonie też było trzech prawych obrońców - O'Shea, Neville i Rafael. Nie możemy się ograniczać w transferach z powodu tego, że ktoś sobie nie pogra. Później w takich meczach jak z Barceloną wychodzi brak klasowych zawodników na każdej pozycji i się dziwimy, że nie potrafimy stworzyć okazji podbramkowych, a przeciwnik wchodzi w nas jak w masło. Jak już jednak wyżej napisałem, Maicon nie jest dla mnie priorytetem, ale to nie zmienia faktu, że cholernie by się przydał, bo w tej chwili prawa strona obrony zaniża potencjał defensywy. Rafael za słaby w defensywie, O'Shea w ofensywie, Neville za stary. Jedynie Brown jest solidny w ataku, ale nic ponad to. I nie wiadomo jak będzie po powrocie z kontuzji.

Poza tym to są tylko takie moje głośne myśli, bo jestem przekonany, że Ferguson nie sprowadzi prawego obrońcy. To jest człowiek, który piłkarzy długo związanych z klubem traktuje jak synów. On nie mógłby tak po prostu powiedzieć Brownowi czy O'Shea, że są za słabi i musi kupić nowego obrońcę. Jestem jednak pewien, ze transfer Maicona byłby fantastycznym wzmocnieniem. Wyobraźmy sobie boki obrony Evra-Maicon. Dwaj zawodnicy, którzy są bardzo kreatywni, świetni w ofensywie, dobrzy technicznie. Siła ofensywna znacząco by się zwiększyła poprzez brak ograniczeń. Moglibyśmy atakować z dwukrotną siłą zarówno lewą jak i prawą stroną. Niestety na dzień dzisiejszy taką siłę rażenia mamy tylko po lewej stronie, gdzie gra Evra.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
25-06-2009 11:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - mucha - 25-06-2009 11:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości