Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
michal85 napisał(a):Co jest złęgo w takiej argumentacji? Bo to jeden mecz. Jeden mecz, który mógł np. potoczyć się zupełnie inaczej gdyby nie fatalne zachowanie rzekomo fenomenalnego Vidića. Tak samo jak polegliśmy z LFC - zdarza się. Nie oznacza to jednak, że dzieje się coś złego. Zaliczyliśmy morderczy sezon. To już był zresztą trzeci sezon z rzędu, kiedy byliśmy w absolutnym europejskim topie. Niczego nam nie brakuje do najlepszych.

A ja uważam, że to nie przypadek. Nie sądzę, by gra wyglądała inaczej gdybyśmy zagrali jeszcze raz z Barceloną. Jesteśmy po prostu gorsi i ja się z tym pogodziłem. Uważam, że brakuje nam mocnego ogniwa na prawej stronie obrony. Nikt mi nie wmówi, że O'Shea=Evra. Chciałbym po prostu żeby prawy obrońca robił różnicę z przodu, potrafił świetnie dośrodkować, zagrać klepką, minąć przeciwnika. Nie oszukujmy się, O'Shea nie spełnia tych wymagań. Ma na nie zadatki Rafael. Musi tylko popracować (i to bardzo ostro) w defensywie, bo na dzień dzisiejszy wygląda jak by nie znał podstawowych zadań obrońcy. Dlaczego by nie wzmocnić obrony? Sam (jak już wcześniej wspomniałem) uważam, że nie jest on priorytetem, ale jeśli nadarzyłaby się okazja to bez wahania brałbym Maicona. Jestem pewien, że jakość gry skrzydłami znacząco by się polepszyła.

michal85 napisał(a):A ilu zawodników na świecie prezentuje porównywalny poziom? 2, 3?

Sporo. Bardziej liczy się porównanie do Evry, bo mowa jest o O'Shea - bocznym obrońcy. Bosingwa, Alves, Maicon, Ramos, A.Cole, Clichy. Ci zawodnicy z pewnością nie są słabsi od Evry. Vidic i Ferdinand to czołówka europejska, ale choćby obrona Barcelony pokazała, że jest świetna. Pique, Puyol, Terry, ewentualnie Carvalho, Skrtel, Chiellini czy do niedawna Nesta.

michal85 napisał(a):Jeśli Brown nie jest klasowym obrońcą, to Barca nie ma klasowego lewego obrońcy...i co z tego?

To zdanie było w kontekście tego, że nie musielibyśmy z nikim się bić o jego pozyskanie. Pewnie zadasz pytanie: skoro Barcelona nie ma klasowego lewego obrońcy to czemu nikogo nie chcą kupić? Moim zdaniem Abidal to dobry zawodnik, lepszy od Browna. Przypomnę, że do niedawna wygrywał rywalizację w reprezentacji z... Evrą. Pisze do niedawna, bo nie wiem jak jest teraz.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
25-06-2009 16:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - mucha - 25-06-2009 16:14

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 44 gości