mati0123
Junior Member

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
|
Re: Primera Division
Ja to jestem coraz bardziej pewny, że problemy Barcy pojawiły się z odejściem Ten Cate - taki żołnierzyk jak on potrafił nawet Ronaldinho poskromić. Przecież on zawsze lubił pobalować a przy TC jakoś nie było słychać o jego wypadach nocnych. Szkoda że nie sprzedali R10, bo mogli zarobić ponad 50 mln, a teraz żeby 20 dostali to będzie sukces. Wogóle według mnie to zapoowiada się niesamowite lato transferowe, bo zmiany szykują się w takich teamach jak Barca, Milan, Juve, Chelsea czy Valencia i powinno być ciekawie.
FCB musi teraz budować zespół w oparciu o Messiego, ale jest problem bo to piłkarz tyleż cudowny co kontuzjogenny i ligi w oparciu o niego się nie da wygrać - on jest bardziej stworzony do CL. Potrzebują jednego wirtuoza w ataku i uzupełnienie składu o graczy pokroju Toure, czyli takich którzy walczą z całych sił. Gdy wygrywali CL to błyszczał Dinho, ale o sile zespołu stanowili tacy gracze jak Larsson[druga najważniejsza osoba w teamie po Ten Cate, której odejście spowodowało rozsyp], Marquez i Edmilson, którzy zasuwali w drugiej linii. Teraz brakuje takich graczy i to jest problemem.
|
|
30-04-2008 12:17 |
|