Szymcio napisał(a):Sorry, za rozlazłego posta 
Za co tu przepraszać, takie posty czyta się aż miło.
Chciałem Milanu i jest Milan

Fakt, można było trafić o wiele łatwiej, a jak patrzę na kogo trafiła Barca to aż krew zalewa, chyba nikt nie ma wątpliwości, że VfB jest zdane na pożarcie.
Inter 3. rok z rzędu trafia na drużynę z Anglii, 2 lata temu polegli z Liverpoolem, rok temu mistrz Włoch nie sprostał United, czy da radę Chelsea? Jakoś nie chce mi się wierzyć, dominują na krajowych boiskach, ale w Europie już tacy mocni nie są. Rok temu ze Zlatanem w składzie byli mocniejsi wg. mnie niż teraz no i byli mocni w gębie, co z tego wyszło wszyscy pamiętamy

Oczywiście wolałbym, żeby Chelsea odpadła, ale rozum podpowiada, że szanse, że Londyńczycy skończą przygodę w 1/8 są nikłe.
Fiorentina-Bayern
Para w miarę wyrównana, ale jeśli Bawarczycy odnajdą optymalną formę to nie powinni mieć kłopotów z awansem.
Sevilla-CSKA
Rosjanie rzutem na taśmę wywalczyli awans do 1/8 i byli jedną ze słabszych drużyn w tej 16, dlatego uważam, że na więcej już ich nie stać, co nie znaczy, że już ich skreślam.
Bordeaux-Olympiakos
Francuzi trafili dobrze, w fazie grupowej prezentowali się bardzo dobrze, wywalili z rozgrywek Juve, wyprzedzili Bayern. Jednak nie wiem, czy ta drużyna już jest gotowa na naprawdę klasowe zespoły, ale przekonamy się pewnie w 1/4
Real-Lyon
Idealna sytuacja dla Realu, żeby przełamać klątwę 1/8, choć nie miałbym nic przeciwko, gdyby i tym razem szybko odpadli

Lyon już nie jest już hegemonem francuskich boisk, grają słabiej niż poprzednimi laty, a nowy Real na pewno ma potencjał na coś więcej niż 1/8 LM (na 1/4 :lol: )
Choć nie można odmówić Lyonowi tego, że ich awans do 1/8 bardzo mnie ucieszył, bo kosztem Liverpoolu <niesforny>
Arsenal-Porto
Faworytem Kanonierzy, choć na pewno Portugalczycy się nie położą na boisku i dadzą rozjechać. Mam nadzieję na zacięty dwumecz