Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Syriusz Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Foster napisał(a):Po drugie, najpierw piszesz, że ma bardzo słaby strzał i drybling oraz że niewiele ma do zaoferowania w ofensywie

Tak, za to ma kapitalne cechy psychofizyczne, które sprawiają, że jest mega waleczny, dobrze czyta grę, ma dobry odbiór i niezły przegląd gry - co czyni go super defensywnym pomocnikiem.
Ale drybling i strzał to jego słabsze strony - gdyby było inaczej, grałby gdzie indziej.

Taki Vieira, Deschamps czy Emerson też strzelali i asystowali (w różnej mierze), ale przede wszystkim byli graczami defensywnymi i jeśli któryś z nich miał najlepsze staty ofensywne ze środkowych, to to źle wróżyło zespołowi.

Foster napisał(a):a potem piszesz o 4 golach i 10 asystach i piszesz, ze to super wynik jak na def. pomocnika.
Dokładnie tak. Super wynik, jak na def pomocnika.

Dobry drybling czy strzał to ma Fabregas na przykład - 16 asyst i 17 goli w sezonie.
W Kanadyjce zatem 33, co deklasuje 14 Flecza.
Ale są to zupełnie inni gracze, więc nie z tego będziemy rozliczać Darrena. Daje jednak porównanie umiejętności ofensywnych.

Foster napisał(a):Ze swoich zadań wywiązuje się znakomicie, a statystyki które przedstawiłeś pokazują, że robi nawet jeszcze więcej niż w sumie powinien.

Yyy, gdzie się więc nie rozumieliśmy ? Bo ja od początku pisałem, mam wrażenie dokładnie to samo - nasz def pomocnik robi najwięcej ze środkowych w ofensywie. Co moim zdaniem świadczy nie tylko o tym, jak dobrze gra, ale przede wszystkim o tym, jak słabo spisują się gracze środkowi ofensywni.

Nie chce umniejszać zasług Darrena z przodu, bo obok Roo jest naszym najlepszym graczem w tym sezonie imho, ale to jeszcze bardziej pokazuje nasz kłopot ze środkiem w ofensywie.
11-04-2010 16:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Syriusz - 11-04-2010 16:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości