Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Kwas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 974
Reputacja: 12
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
El Polako napisał(a):Gyan z Ghany i Suarez z Urugwaju i warto by po kogoś z ich sięgnąć, ciekawie się zapowiada również Muller ale to niemiec i nie przepadam za nimi a po drugie bayern nie sprzeda go tak szybko.
1. Nie za dużo tych napastników ?
2. Muller z tego co wiem, nie prezentował się jakoś specjalnie w ubiegłym sezonie.
3. Gyan ----> kariera klubowa. Zresztą u niego strasznie denerwuje mnie zbyt częste branie ciężaru zakończenia akcji na swoje barki, czyli zamiast rozegrać akcję, strzela.

Matti888 napisał(a):Z drugiej strony Roo, czy Ronaldo też nie byli grzecznymi chłopcami, a jakoś SAF sobie z nimi poradził.
Obaj nie mieli tak najebane w głowie. Porównujesz niebo z ziemią. Jego wybryków, afer z nim związanych, kłótni, konfliktów, fochów nie sposób zliczyć.

Balotelli z cała pewnością poradziłby sobie w systemie 4-5-1. Znaczy się, że ma predyspozycję, aby tam występować, ale jak to było w Interze, nie zawsze chciało mu się wracać do obrony, walczyć o piłkę. Ktoś mi zaraz może napisać, że Ronaldo przecież także nie walczył jak dziki osioł i w sumie dobrze by mi napisał, tyle, że w tymże systemie obaj skrzydłowi muszą angażować się w grę obronną. Co innego w 4-3-3, gdzie udział atakujących skrzydłowych jest w tym aspekcie mniejszy.

Młody jest, umiejętności ma spore, może grać na środku ataku, po boku. Mimo to dalej będę się trzymał zdania, że dopóki nikt nie odejdzie, nie ma sensu kupować kolejnego do napadu. A może Ferg planuje wypożyczyć Welbecka na rok do Sunderlandu, Diouf'a gdzieś tam indziej i wtedy zostaniemy z 5 napastnikami. I zakup piłkarza Interu sens by miał ( chociaż przeraża mnie perspektywa 6 atakujących w kadrze ), bo mógłby występować także ( a może nawet głównie ) na skrzydle, a jednym z moich celów transferowych był środkowy/boczny i teraz może go zastąpić w 1/2 właśnie gracz z Mediolanu. Zresztą nie wiemy jaką rolę przewiduję dla niego manager i niekoniecznie musi to być napastnik.

Z pewnością ciężko go okiełznać, nie wyobrażam sobie, aby po kilku spotkaniach spędzonych w sporej mierze na ławce, nie zaczął grymasić, ale jeśli już Fergie go chce, to musi doskonale sobie z tego zdawać sprawę.

Nie jestem super przeciwnikiem, nie jestem super zwolennikiem.
19-07-2010 14:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Kwas - 19-07-2010 14:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości