Re: PL: Manchester United - Newcastle United (16.08.2010; 21.00)
Brawo!3-0 jest dobrym wynikiem, chociaż można było strzelić więcej bramek. Już w poprzednim sezonie zauważyłem, że gdy prowadzimy 2/3-0 to za bardzo kombinujemy, w naszych akcjach jest dużo nonszalancji, a powinniśmy cisnąć cały czas. Dobra już nie narzekam, teraz może jakieś indywidualne oceny.
van der Sar - na swoim wysokim poziomie. Dużo do bronienia nie miał, ale był pewny. Lekkie zastrzeżenie do wybić - [7]
Evra - to jeszcze nie jest najlepsza forma Pata, ale dzisiaj było dobrze. Kilka dobrych akcji w ofensywie. Kontuzji raczej nie będzie. - [7]
Vidic - bezbłędnie dzisiaj. Świetnie, że został z nami bo jest bardzo ważnym ogniwem naszej defensywy. - [7,5]
Evans - jak wyżej. Dużo pracy nasi środkowi dzisiaj nie mieli, ale trochę walki z tym Carrollem było. - [7,5]
O'Shea - najsłabszy punkt bloku defensywnego. Kilka głupich strat. - [6,5]
Nani - przeciętny występ. Kilka razy miał sytuacje, że mógł kropnąć z dystansu, a holował piłkę. - [6,5]
Scholes - poezja. Motm. Dwie asysty, cudownej urody. Świetne przerzuty i rozgrywanie piłki. Mam nadzieję, że jak najwięcej będzie można oglądać takiego Scholesa do końca jego kariery. - [9]
Fletcher - słabiej od Paula, i według mnie poniżej swojego dobrego poziomu. W pierwszej połowie kilka strat. Nie wiem, czy nie lepszą opcją na ten mecz byłby Carrick. Na plus bramka. - [7]
Valencia - lichutko. Enrique świetnie się przygotował do gry przeciwko Antonio i praktycznie nie pozwolił mu na zbyt wiele. Liczymy na coś więcej. - [6,5]
Rooney - słabo. Jak się kilka razy cofnął i rozciągnął grę to nawet fajnie to wyglądało, tylko z przodu coś licho. Mam nadzieję, że jak najszybciej dojdzie do formy, bo ciężko się go oglądało. - [6,5]
Berbatov - zaraz po Paulu najlepszy na boisku. Wracał się, rozgrywał, do tego strzelił ładnego gola. Mógł coś jeszcze dorzucić, ale świetnie jego strzał wyciągnął Harper. - [8,5]
Chicharito - przerwał swoją świetną passę. Bez piłki gra świetnie. Super się ustawia. Szkoda, że dał się złapać na tego minimalnego spalonego. - [6]
Giggs - legenda. Premiership = 19 sezonów = 19 sezonów Giggsa = w każdym z nich przynajmniej 1 gol Ryana. Tradycja podtrzymana. Chyba jak Ryan zakończy karierę rozgrywki będą musiały zmienić nazwę. Piękny ten wolej. - [7]
Rafael - grał zbyt mało czasu.
Dobre rozpoczęcie sezonu. Trzy punkty zostają na Old Trafford. Teraz pozostaje nam czekać na kolejny mecz na ciężkim terenie w Londynie.
E: Najlepszy tekst z dzisiejszego mecz z C+: " Czas nie panuje nad Berbatovem, to on panuje nad czasem" - czy jakoś tak. ;D
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
|