Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Stawianie w jednym szeregu takich piłkarzy jak Sneijder, Modrić i Lass jest błędem z prostego powodu - Lass to defensywny pomocnik, a Sneijder i Modrić to zawodnicy odpowiedzialni za ofensywę (choć ich role też nieco się różnią). Nie wiem po co nam potrzebny taki piłkarz jak Lass. Gołym okiem widać, że jeśli mamy wzmacniać środek pola i szukać następcy Scholesa, musimy się rozejrzeć za piłkarzem kreatywnym, który weźmie ciężar gry na swoje barki.

Sneijder by się oczywiście nadawał. Zwolennikiem Modricia swego czasu też byłem, ale póki co poczekajmy aż wróci do formy. Ostatnio wymienia się nazwisko Hendersona. Widziałem go może dwa razy w tym sezonie i jak na swój wiek wygląda znakomicie. Bez strachu bierze się rozgrywanie, co wychodzi mu znakomicie. A ma dopiero 20 lat, potencjał z pewnością ma ogromny. Zauważyłem opinie, że nie potrzebujemy piłkarza na przyszłość, tylko na teraz. Ale żebyśmy potem nie obudzili się z ręką w nocniku jak w wieku 23-24 lat będzie gwiazdą Premier League - tak jak w przypadku Bale'a. O niego też mogliśmy powalczyć.

Poza tym oczywiście potrzebujemy skrzydłowego, bo w tej chwili możemy liczyć tylko na Naniego. Oczywiście na pierwszy plan wysuwa się Bale, ale jego wyciągniecie z Tottenhamu będzie graniczyło z cudem. Szkoda, że Real sprzątnął Di Marię, bo ten z tego co widzę gra tam znakomicie. W Werderze jest świetny piłkarz - Marko Marin i w nim również drzemie wielki potencjał. Ten z kolei jest też bardzo młody - 21 lat. Ogólnie jednak większość lig poza angielską jest mi stosunkowo obcych i ciężko mi wskazać jakieś konkretne nazwiska.

Pojawia się też nazwisko Benzemy, ale jakoś nie sądzę, by napastnik był w tej chwili priorytetem. Jest Berbatow, został Rooney, a w zanadrzu mamy obiecującego Hernandeza. Ewentualnie jest jeszcze Owen czy Macheda, a na wypożyczeniu dobrze radzi sobie Welbeck. Tzn. nie wiem czy dobrze, bo raczej nie oglądam meczów Sunderlandu, ale widzę, że co chwila wychodzi w pierwszym składzie.

Ale jak to wszystko ułoży Ferguson pozostanie zagadką. W ostatnich latach jest tak, że nie warto wierzyć wszelkim spekulacjom, bo ten i tak dokona zaskakującego transferu. Jedno jest pewne, ta drużyna potrzebuje wzmocnień. Dla mnie priorytetem jest środek pomocy i skrzydło.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
24-10-2010 08:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - mucha - 24-10-2010 08:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości