Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Jaroldz napisał(a):Uważam, że powinniśmy w pierwszej kolejności zainwestować w środek pola. Kupić zarówno defensywnego jak i ofensywnego pomocnika. I tutaj chciałbym widzieć Defoura, który nie kosztowałby więcej niż 12 mln funtów. Z ofensywny pomocnikiem mam problem, bo tutaj nie mam jakiegoś jednego konkretnego kandydata, bo takiego latem niestety kupił po promocyjnej cenie Real. Chodzi o Oezila. Może zatem warto byłoby powalczyć o Gourcuffa, który przebąkuje o odejściu z Lique 1 :?: Może Juan Mata z Valencii :?:

Z twojej wypowiedzi wynika, że uważasz Defoura za defensywnego pomocnika. Choć go chyba nawet nie widziałem na oczy, zawsze miałem wrażenie, że to piłkarz o aspektach ofensywnych. Nie będę oceniał go w kwestii przydatności, bo jak wspomniałem nie widziałem go w akcji. Gourcuff? Ligi francuskiej nie oglądam. Oglądałem natomiast mistrzostwa świata i nie sądzę, by piłkarz ten pasował charakterem do naszej drużyny. Jeśli chodzi natomiast o aspekty czystopiłkarskie to również pokazał się ze złej strony. No ale nie skreślam go, bo akurat mistrzostwa świata nie wyszły wielu piłkarzom.

Jeśli chodzi o skrzydłowego to rzeczywiście zapomniałem o Youngu. Ostatnio z braku czasu nie mam okazji oglądać go w grze, ale sezon czy dwa sezony temu spisywał się znakomicie i byłbym zwolennikiem tego transferu. Z Aston Villi spadło nieco powietrze i myślę, że wyciągnięcie Younga nie byłoby megatrudne.

Jaroldz napisał(a):Trzeba też pomyśleć o bramkarzu. Edwin po tym sezonie kończy granie, a SAF ponoć chce sprzedać Kuszczak, więc na pewno ktoś na tą pozycję do nas przyjdzie. Oby De Gea.

Edwin kończy granie? Pierwsze słyszę. Zgadzam się natomiast z opinią o De Gei. Bardzo dojrzały jak na swój wiek, wydaje się, że grę nogami ma również dobrze opanowaną. W przeciwieństwie do Kuszczaka, który w tym elemencie jest tragiczny.

Pisałem też o tym, że nie potrzebujemy napastnika, a przynajmniej nie jest on priorytetem, ale tutaj znowu przypomniałeś kolejne nazwisko, a mianowicie Suareza. Ten zamiata w lidze holenderskiej, chciałem zweryfikować czy rzeczywiście jest taki dobry podczas mistrzostw świata. No i zaskoczył mnie, bo grał znakomicie. Pod względem umiejętności na pewno byłby dużym wzmocnieniem. Uważam, że na pewno lepszym niż Benzema czy Dżeko. Natomiast strasznie drażni mnie jego charakter. Co tu dużo mówić, nurek porównywalny do Ronaldo Wink

Padło kilka ciekawych nazwisk, ale nie oszukujmy się. Każdy z tych zawodników kosztowałby mnóstwo pieniędzy. Pytanie czy Ferguson dalej będzie kontynuował swoją politykę transferową, skupiającą się na wyszukiwaniu talentów czy w końcu stwierdzi, że warto zainwestować.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
24-10-2010 10:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - mucha - 24-10-2010 10:26

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości