Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyszłość bramki w United
Lasq Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,917
Reputacja: 23
Re: Przyszłość bramki w United
No a De Gea jest :lol: Przestańcie już z tym typem bo mi się powoli na wymioty zbiera jak widzę jego nazwisko. De Gea to, De Gea tamto. Pooglądałem trochę skrótów meczy Atletico (bo ligi Hiszpańskiej z założenia nie oglądam gdyż jest przeraźliwie nudna) i koleś wcale nie jest lepszy niż był Kuszczak w WBA. Owszem też ma fantastyczną grę na linii (ale odnoszę wrażenie, że trochę słabszy refleks niż Kuszczak) ale jego wyjścia do piłek są imho bardziej niepewne niż Tomka, który w ostatnich latach poprawił się w tym elemencie a należy pamiętać, ze w lidze Hiszpańskiej musi się ścierać z raczej dużo drobniejszymi napastnikami niż w Anglii. Do tego gra w lidze o całkiem innej specyfice dla bramkarzy niż EPL i nie wiadomo czy i jak przystosowałby się do stylu ligi Angielskiej. Natomiast Kuszczak gra w tej lidze od wielu lat i bardzo dobrze zna jej specyfikę, po co wiec zamieniać siekierkę na kijek i to jeszcze prawdopodobnie ze sporą dopłatą?

Jeśli mamy ściągać bramkarza o sprawdzonej marce to jedynie Givena, który teraz grzej ławę w Shitty a jest naprawdę porządnym bramkarzem. Bo chyba Julio Cesar jest jednak dla nas nieosiągalny finansowo a innych kandydatów nie widzę. I ja jestem za takim rozwiązaniem bo mnie też Tomek do końca nie przekonuje, przede wszystkim chyba brak mu trochę koncentracji na cały mecz takiej jaką ma Edwin. On jest fenomenalny kiedy wejdzie dobrze w mecz i jest w transie (podobnie zresztą jak De Gea) ale kiedy ma wybronić jedną akcję w ciągu całego meczu to zdarza mu się popełniać błędy. Natomiast pod tym względem De Gea nic nam nowego nie oferuje.

Natomiast jak widać SAF podjął taką a nie inną decyzję i imho będzie się starał zatrzymać Tomka i Duńczyka po odejściu van der Sara i z tej dwójki wyłonić pierwszego bramkarza. A tego całego De Gea'ę to pewnie nawet nie brał pod uwagę Wink

Edit:

Skoro już wróciłem do tego tematu to jeszcze odpowiem na to:

panopticum napisał(a):Ale pojechałeś z tym najpewniejszym i najrówniejszym. Dla mnie to Given jest na poziomie Schwarzera czy Jaaskalainena. Czyli dobry bramkarz, ale nie nie dorównujący klasą Cechowi, Van Der Sarowi czy Reinie.

No tylko to Given a nie Schwarzer ani Jaaskalainen zagrał kilka fantastycznych sezonów w zespole jeszcze wtedy aktywnie walczącym o LM i dwukrotnie znalazł się w 11 sezonu Wink

Owszem VdS to może te pół klasy wyżej ale w tej klasie obecnie jest jedynie Julio Cesar na którego raczej nas nie stać. Reina to porządny bramkarz ale imho klasy Givena, gdyby to Given grał w Poolu a Reina w Newcastle to myślę, że teraz by się mówiło o nich dokładnie odwrotnie, wiadomo, ze lepszy klub dużo bardziej promuje bramkarza. Natomiast Cech dla mnie jest najsłabszy z tej czwórki (czwórki bo wliczam Givena) - owszem miał 2 fantastyczne sezony po których określono go najlepszym bramkarzem świata ale potem zaczął walić takie klopsy, ze zacząłem się zastanawiać czy on jest lepszy od Kuszczaka Tongue Ostatnio znów trochę ustabilizował formę ale dla mnie jest jednak zbyt nierówny.

"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
22-11-2010 14:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Przyszłość bramki w United - Miko - 13-10-2008, 14:57
Kto powinien zastąpić VDS? - paolo - 15-10-2008, 14:07
Re: Przyszłość bramki w United - Lasq - 22-11-2010 14:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości