Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Mubinio Offline
jestę Scholsę.

Liczba postów: 1,128
Reputacja: 16
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Skoro pomocnik w jednym klubie gra tylko z tyłu albo tylko z przodu, tzn że umie grać tylko i wyłącznie w ten sposób. Nie podzielam tej opinii. Nie podzielam też opinii chociażby o tym, że Xavi nadawałby się do Manchesteru United i do ligi angielskiej. Całe życie grał powolną barcelońską piłkę i nie sądzę, żeby nagle udało mu się w wieku lat ponad 30 przystosować do tempa PL.

Cytat:Tzn co nie podzielasz? Roli środkowych pomocników w naszym zespole czy faktu, że można się spodziewać, że Ferguson drastycznie nie zmieni swojej filozofii ?

Jak sam wiesz, podzielać można opinię, myśl - a nie "fakt" czy "rolę". Bez sensu. Faktem jest natomiast to, że jak gra Anderson jako pomocnik środkowy (nie jesteś w stanie temu zaprzeczyć), to co najmniej kilka, jak nie kilkanaście razy zapuszcza się albo pod samą 16stkę albo i do wnętrza 16stki (temu też nie jesteś w stanie zaprzeczyć). I teraz można łatwo zobaczyć, że jest w zespole miejsce dla środkowego pomocnika potrafiącego grać ofensywnie. Jeśli to Cię nie przekonuje, to mam jeszcze banalny przykład Scholesa, który za lat świetności grał bardziej z przodu. I teraz wytłuszczę to, co chcę przekazać:nie ma u nas ofensywnie usposobionego środkowego pomocnika mającego troszkę mniej zadań defensywnych nie dlatego, że jest to niezgodne z naszą tatyką - ale po prostu nie mamy takiego w składzie (poza Andersonem). A osobiście uważam, że nasza gra z Andersonem w środku jest bardziej fascynująca niż bez niego.

Plus: czemu niby Mascherano nie może grać box-to-boxa? Wg mnie świetnie się do tego nadaje.

Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
23-12-2010 14:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 23-12-2010 14:53

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości