Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Cytat:Skoro pomocnik w jednym klubie gra tylko z tyłu albo tylko z przodu, tzn że umie grać tylko i wyłącznie w ten sposób
Zamiast wytykać mi językowe lapsusy i insynuować mi słowa, które nigdy przeze mnie nie zostały wypowiedziane, proszę Cię operuj na przykładach. Gdzie Mascherano grywa/grał do przodu? Przecież to był zawsze zawodnik, który niezwykle rzadko pojawiał się pod polem karnym rywala. Sugerujesz, że trenerzy go prowadzący są debilami, którzy nie potrafią wykorzystać jego potencjału ?
Cytat:Nie podzielam też opinii chociażby o tym, że Xavi nadawałby się do Manchesteru United i do ligi angielskiej. Całe życie grał powolną barcelońską piłkę i nie sądzę, żeby nagle udało mu się w wieku lat ponad 30 przystosować do tempa PL.
A ja wychodzę z założenia, że geniusz sobie poradzi wszędzie. A Xavi to geniusz.
Cytat:Faktem jest natomiast to, że jak gra Anderson jako pomocnik środkowy (nie jesteś w stanie temu zaprzeczyć), to co najmniej kilka, jak nie kilkanaście razy zapuszcza się albo pod samą 16stkę albo i do wnętrza 16stki (temu też nie jesteś w stanie zaprzeczyć). I teraz można łatwo zobaczyć, że jest w zespole miejsce dla środkowego pomocnika potrafiącego grać ofensywnie.
Taka rola box to box'a. A w 433 gra jeszcze bardziej ofensywnie co zresztą pisałem, ale to nie oznacza, że nie zapieprza w obronie. Ferguson przecież na tej pozycji nie bez przyczyny w przeszłości desygnował Parka. I tutaj nie chodzi o to, że nie mamy lepszych zawodników. Idealnym przykładem był chociażby ostatni mecz z Arsenalem, gdzie na ławce usiadł Berbatov, który przecież umiejętnościami czysto piłkarskimi przewyższa wszystkich(albo prawie wszystkich), którzy wybiegli tego dnia na Ot w czerwonych trykotach.

Cytat:Jeśli to Cię nie przekonuje, to mam jeszcze banalny przykład Scholesa, który za lat świetności grał bardziej z przodu
A ja się spytam - pamiętasz te czasy?

1) Nierzadko graliśmy 4411
2) Były to inne czasy. PL była słabsza, nie było tylu drużyn zagęszczających środek boiska. Futbol się zmienił, bardzo modne stało się 433.
3) Mieliśmy inną drużynę, skrzydłowych zapieprzających od bramki do bramki.

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
23-12-2010 15:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 23-12-2010 15:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości