Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Amadi Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 32
Reputacja: 0
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Lukas napisał(a):Temat Ozila czy Van der Vaarta wałkowany był już nie raz na forum- filozofia gry Fergusona nie przewiduje w zespole miejsca dla gracza usposobionego wyłącznie grającego do przodu, no może gdybyśmy grali notorycznie 433 a tak nie jest. Co do Sneijdera i Bastiana to zarówno jeden jak i drugi podpisali ostatnio nowe kontrakty. Z resztą z Holendrem sytuacja ma się podobnie jak z tą dwójką wymienioną wyżej.

1) Jestem nowy na forum i nie czytałem takich dyskusji. Zgadzam się jednak z tą opinią, jednak to był jęk zawodu po tym co Ci dwaj piłkarze pokazują w tym sezonie, pokazują więcej niż się po nich spodziewano przy dyskusjach o rzekomym transferze - zarówno " z przodu jak i z tyłu" Smile
2) To że zawodnik podpisał nową umowę jeszcze nic nie oznacza, wszystko tak naprawdę zależy od stosunku piłkarza do danego klubu (kupującego) i oczywiście liczbie zer w sumie zaproponowanej jego klubowi. I o ile Schweinsteiger pozostaje w sferze moich marzeń (nie spodziewam się aby Manchester wystawił na tyle atrakcyjną dla Bayernu ofertę) o tyle Sneijder jest jak najbardziej w zasięgu ręki. Zawsze mówił, że gra dla United byłaby zaszczytem, a w jego zespole źle się dzieje - nikłe szanse na mistrzostwo, niemal zerowe szanse w lidze mistrzów, ostatnia zmiana trenera. Myślę, że gdyby szybko zaproponować transfer Snejdera to mógłby on dojść do skutku, zanim Leonardo zacznie odbudowywać zespół po błędach Beniteza... No i Sneijder nie jest zawodnikiem nastawionym wyłącznie na grę do przodu. Pokazał to w ostatnim sezonie. Świetnie wspomagał defensywę gdy było to konieczne. No ale rzeczywiście jego głównym zadaniem było rozdzielanie piłek w ataku.
P.S. Jak wszyscy bronią to jak strzelić gola?
05-01-2011 21:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Amadi - 05-01-2011 21:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości