Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Mubinio Offline
jestę Scholsę.

Liczba postów: 1,128
Reputacja: 16
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Wypada mi tylko zauważyć, że jak Messi gra na skrzydle w reprze, to gra piach. Ergo: nie jest geniuszem. A w zasadzie to jest. To jest czy nie jest? Pewnie, że każdy piłkarz ma swoją ulubioną pozycję. Ale podział na grajków, którzy potrafią grać absolutnie wszędzie, i na grajków, którzy umieją grać tylko na jednej pozycji IMO jest bez sensu. A Sneijder wg mnie i mojej skromnej opinii jest w stanie grać bardzo dobrze cofniętego playmakera - czyli to, co w tym momencie robi Scholesy. Ale tak jak mówię - nie kupiliśmy go jak była okazja, to teraz już na pewno go nie kupimy. VdV rzeczywiście nie mógłby raczej wracać się za piłką, bo to nie w jego stylu. Ale oglądając mecze Interu częstokroć widziałem Sneijdera, który grał za trójką Eto'o-Milito-Pandev, i to wcale nie grał znów na tak bardzo wysuniętej pozycji, jak niektórzy chcą nam wmawiać, i spisywał się świetnie. Rzecz jasna, że za jego plecami byli Cambiasso-Motta czy Cambiasso - Stankovic, ale u nas też mógłby mieć za plecami Fleczę z Carrickiem w 4-3-3. A w 4-4-2 też w moim mniemaniu miałby wielką szansę, żeby spisywać się tak samo jak gra Scholes w tym ustawieniu - czyli cofniętego playmakera.

Ale, jak podkreślam, było minęło - już go nie kupimy. Teraz trzeba się skupiać na tym co jest, a nie na tym, co mogło by być. Ja tam bym najchętniej widział Rodwella, którego w tym wieku (19 lat) można wg mnie ukształtować wedle potrzeb - jako cofniętego playmakera, jako box-to-boxa, jako def. pomocnika, jako standardowego środkowego pomocnika - skillsy ma na każdą z tych pozycji. I na wyciągnięciu tego pana bym się skupił w okienku LETNIM.

Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
07-01-2011 00:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 07-01-2011 00:06

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości