Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Cytat:W przyszłości będzie postrzegany jako najlepszy menedżer piłkarski w całej historii tej dyscypliny. Dla mnie gra pod jego opieką przez tyle lat jest czymś niesamowitym. To on dał mi szansę. Cały czas powtarzał nam, że jeśli będziemy wystarczająco dobrzy, to tę szansę dostaniemy. Zawsze tak robił. To jemu wszystko zawdzięczam. Wprowadził w życie wizję sir Matta Busby'ego, powstałą 50 lat temu - wprowadzanie do zespołu młodych, miejscowych zawodników, którzy kochają Manchester United. Menedżer może ich potem dowolnie ukształtować. Nie da się zastąpić tego, co mogą wnieść do zespołu właśnie tacy piłkarze z najbliższych okolic, ale oczywiście klub potrzebuje także graczy z innymi umiejętnościami. Od tego są właśnie sprowadzani zza granicy zawodnicy, którzy uzupełniają luki. Ale to właśnie ci młodzi miejscowi chłopcy tworzą fundamenty. Nasz skład jest właśnie w ten sposób zbudowany. Możemy kształtować tych piłkarzy na przesiąkniętych Manchesterem United ludzi.

Gary Neville

źródło mufc.pl

Nie sposób się z tym wszystkim nie zgodzić a w chwilach zwątpienia w zespół i jego możliwości należy sięgać do tej wypowiedzi, bo idealnie (niemal kompleksowo) streszcza charakterystykę klubu jakim jest United.
Sam jestem zwolennikiem ewolucji a nie rewolucji, dlatego nie spodziewam się jakich spektakularnych ruchów w letnim okienku. Wróci Danny, wróci Tom, oby do optymalnej dyspozycji doszedł Valencia i sprawa ewentualnej obsady skrzydeł będzie rozwiązana. Latem liczę jednak na transfer jednego bądź dwóch zawodników do środka pola oraz, nie ukrywam, klasowego bramkarza. Nie wiem za bardzo co po sezonie stanie się z Obertanem, gra mało, w meczach w których teoretycznie powinien dostawać szansę jej nie dostaje. Plus, że póki co nie narzeka, więc może by tak wypożyczenie? Nie wiem też co tu by zrobić z Gibsonem, szału nie ma. Plus, ze jest wychowaniem i ze również nie narzeka, na minus w zasadzie wszystkie skillsy potrzebne do tego by (nie mówię by od razu rządzić) radzić sobie w środku. Może by tak dać szansę w przygotowaniach do sezonu Corremu Evansowi?
Bebe jednak okazał się napastnikiem, ale przed nim generalnie jeszcze długa droga do tego by zaczął prezentować pewien poziom. Makeda, hm kolejne wypożyczenie? Może tym razem do jakiejś drużyny z PL?
Tak czy inaczej szykuje się gorące lato.

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
07-02-2011 10:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 07-02-2011 10:01

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 41 gości