Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
To musiało być trudne spotkanie i takie było. City zaczęli ostrym pressingiem już na naszej połowie i nie było nam łatwo tworzyć okazji bramkowych. Moment dekoncentracji i mogło być bardzo nerwowo od początku, gdyby Silva po świetnej akcji z Tevezem umieścił piłkę w siatce. Być może nawet ta przestrzelona okazja podziałała na nas mobilizująco. Bardzo ważne było zdobycie gola tuż przed przerwą, do tego bardzo ładnego, bo akcja była naprawdę znakomita, a przyjęcie Naniego wzorowe, podobnie jak wykończenie. W drugiej połowie oddaliśmy inicjatywę City, czego efektem był szczęśliwie zdobyty gol przez Silvę. Przy akcji na 2:1 już miałem bluzgać Rooneya, który zagrał wcześniej nie w tempo i wydawało się, że nic z tego nie będzie. Aż tu nagle dośrodkowanie Naniego i Rooney, który wyskoczył tam jak na trampolinie i perfekcyjnie uderzył nożycami. Niesamowite, początkowo nie mogłem uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. Do końca graliśmy mądrze, utrzymując się przy piłce, a minuty leciały. W pewnym momencie nieco odpuściliśmy, piłkarze City mieli dużo miejsca na rozegranie piłki, bo praktycznie w ogóle nie stosowaliśmy pressingu. Na szczęście udało nam się zwyciężyć i to jest najważniejsze.

Oceny:

van der Sar - przy bramce oczywiście bez szans, należy zwrócić uwagę, że to jego wykop zapoczątkował akcję, po której zdobyliśmy pierwszego gola, roboty za dużo nie miał, dobry występ - [ 7 ]

O'Shea - w pierwszej połowie naprawdę dobry, kilka mądrych przerzutów, współpracował z Nanim na tyle, na ile potrafił, w drugiej części meczu trochę zgasł, ale nie zmienia to faktu, że zagrał przyzwoicie - [ 7 ]
Smalling - znakomity występ, bardzo mi się podobała jego gra, odważnie, w ogóle nie widać było po nim żadnej tremy, 20 lat na karku, oby wyrósł z niego obrońca światowego formatu - [ 8 ]
Vidić - bardzo dobra współpraca ze Smallingiem i równie dobry mecz co partnera ze środka obrony - [ 7,5 ]
Evra - przyzwoicie, ale bez rewelacji - [ 7 ]

Scholes - nie miał zbyt dużo miejsca ze względu na Yaya Toure, który szybko go atakował, kilka dobrych piłek jak to ma w zwyczaju, ale zdarzył mu się jeden farfocel - piłka górą zagrana do, a raczej w kierunku van der Sara i niepotrzebny rzut rożny dla Citizens - [ 7 ]
Fletcher - szału nie było, akurat jego nie ma sensu rozliczać z podań, powodujących zagrożenie w obronie przeciwnika, chodź nie ukrywajmy, że tego tez należy od niego oczekiwać, dzisiaj było pod tym względem średnio, ale w defensywie dawał radę - [ 7 ]
Anderson - podobnie jak u Fletchera, przyzwoicie, ale nic poza tym, ograniczał się do prostych podań (może to i dobrze) - [ 7 ]

Nani - najlepszy na boisku, nasz motor napędowy, wystarczy podać mu piłkę, a on już coś wykombinuje, a to strzeli, a to dośrodkuje, z dziecinna łatwością mijał piłkarzy City, czasem przydałoby się celniej uderzyć, ale trzeba przyznać, że dzisiaj był znakomity - [ 8,5 ]
Giggs - dobry występ, nasz drugi motor napędowy po Nanim, 37 lat, a biega po boisku jak sarenka, czasami brakuje dokładności, ale nie da się ukryć, że w obecnej formie Giggs to jeden z naszych kluczowych piłkarzy - [ 8 ]
Rooney - gra w całym meczu bardzo słaba, wręcz najgorszy zawodnik na boisku, jednak gol rekompensuje wszystko, jestem dumny, że mogłem coś takiego widzieć, oglądając mecz na żywo, fenomenalny gol, jeden z najlepszych jakie widziałem w życiu, to trafienie podwyższa moją notę o jeden punkt dla niego, bo nie dość, że to był wspaniały strzał, to jeszcze niezwykle ważny - [ 7,5 ]

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
12-02-2011 17:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011) - mucha - 12-02-2011 17:12

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości