Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
Jaceks_21 Offline
Member

Liczba postów: 200
Reputacja: 1
Re: PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
Do teraz chyba z 30. razy obejrzałem bramkę Roo. Świetna reakcja Twarowskiego Big Grin

Co dziś grał Smalling, to Ja klękam na kolana! Gdybym pierwszy raz widział gościa w akcji to podejrzewałbym że gra 300. setny mecz w EPL. O ile na pocżatku miałem stresa, gdy ten pojawiał się przy piłce, tak wraz z biegiem czasu byłem pewien że nic złego się nie stanie. Kapitalny ruch transferowy SAFa.

Trochę nie podobało mi się ustawienie. Znów 4-5-1 i na początku(a nawet w I połowie) bicie głową w mur. Brakowało tego drugiego napatnika. Większość podań ze skrzydeł leeeeciała i nic z tego nie było. Brakowało mi w tym meczu ofensywnych wejść Evry. Podczas dośrodkowań Naniego na dłuższy słupek brakowało kogoś kto przeciął by to, czy poprawił wrzutkę. Ogólnie bezbrawny występ Francuza. O wiele lepiej(w moich oczach) spisał się Johnny. Udzielał się w ofensywie(chociaż nie często grano przez niego), w defensywie bez zarzutu, dobry mecz Irlandczyka. Środek obrony kapitalnie, Vidić i Smalling świetnie. Gol trochę z przypadku(dziwny rykoszet), ogólnie banan na ustach się pojawiał gdy Serb bądź młody Anglik powstrzymywali Twata i spółkę. W pomocy mam zastrzeżenia, bo nikt nie zagrał jakoś bardzo dobrze. Anderson i Scholes ok, Fletch walczył ile mógł, ale nie zachwycił(jak zawsze w tym sezonie). Na początku Scholesy i jego przerzuty były idealne, tak wraz z biegiem czasu coraz gorsze. Szczególnie jedno wykonanie wolnego pod koniec 1-szej połowy żałosne. Dobrze że pod koniec wszedł Michał, aby trochę uporządkować linię pomocy, brakowało mi jego inteligentnej gry w tym meczu. Ale rozumiem wybór Szkota - mecz walki, więc Darren bardziej się nadawał. Skrzydła dobrze, Giggs robił szum i gra(ł) jak 20-latek, a Nani mijał graczy City jak chciał i do tego gol i asysta. Pięknie.

Atak słabooo, za mało nas było, jak wspomniałem wcześnej. Dobrze ze Bułgar wszedł, bo po tej straconej bramce dał kopa zespołowi. A Łejn? Jeden ze słabszyc na boisku, ale gol... dekady? Najlepsza przewrotka jaką widziałem w życiu. Imo lepsze od tych reklam z Nike Tongue Wstaję i klaszczę!

Nieważne jak, ważne że są! Jestem pod wielkim wrażeniem gry Smallinga w tym meczu. Ferguson pokazuje po raz kolejny, że ma smykałkę do wyszukiwana młodych talentów.

Your players make money, Our players make history!
12-02-2011 18:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011) - Jaceks_21 - 12-02-2011 18:14

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości