Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Intel Offline
Super Moderator

Liczba postów: 1,880
Reputacja: 46
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
RedLucas napisał(a):Zaś jeśli chodzi o te wszystkie Sanchezy, Youngi, skrzydła, nie skrzydła, to teraz mi się w głowie narodziła taka myśl: kupić tego Younga, nie możemy takiej okazji przegapić. Parka przekwalifikować na środkowego pomocnika, IMO wtedy dopiero Koreaniec rozegra swoje najlepsze sezony w życiu. Wówczas na skrzydłach mamy Nani, Antek, Young, Cleverley i jeszcze jeden jakiś młody może wchodzić. Zaś w środku jest Anderson, Ryan, Carrick, Fletcher, Park i moim zdaniem nawet nie trzeba nikogo sprzedawać. Bo Paul chyba po tym sezonie skończy, a przynajmniej powinien. W dodatku nie możemy wykluczyć, że przyszły sezon będzie ostatnim Ryana i gdybyśmy teraz kogoś sprzedali to za rok zostajemy z trójką w środku.

Niby pomysł świetny, ale pewien jeden mankament, który uniemożliwia mi postawienie tobie piwa. Park IMO nie gra typowego środkowego pomocnika nawet wtedy, jeśli teoretycznie jest ustawiony na tej pozycji. Często wspomaga skrzydłowych, co oczywiście jest przydatne przy 4-5-1(4-3-3), ale nie sprawdza się przy 4-4-2, co widzieliśmy w meczu z Arsenalem. Park nie zagrał w niedzelę źle, na skrzydle dawał jakoś radę, ale w środku nawalił. Prędzej Giggs już jest typowym środkowym pomocnikiem, aniżeli Koreańczyk. Możliwości Parka są zbyt ograniczone, by go zaliczać do naszych środkowych pomocników, a jest już raczej za późno na wyszkolenie w nim nowej pozycji, zamiast przekwalifikowania.

Pewnie się mylę, ale takie jest moje zdanie.

Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba.
03-05-2011 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Intel - 03-05-2011 16:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości