Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Football Club United of Manchester
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336
Reputacja: 0

FIRST EVER GAME FC UNITED

[Obrazek: pict6459wm2.th.jpg] [Obrazek: pict6460jc6.th.jpg] [Obrazek: pict6468az1.th.jpg] [Obrazek: pict6474es1.th.jpg] [Obrazek: pict6496rh0.th.jpg]

Leigh RMI - FC UNITED OF MANCHESTER 0-0

Pierwszy mecz FC UNITED, sparingowy odbyl sie 16 lipca z zaprzyjazniona ekipa Leigh RMI. Mecz odbyl sie o 15:00 a na meczu stawilo 2,552 kibicow z czego jakies 90 % to RED ARMY. Nikt nie spodziewal sie takiego najazdu kibicow.

Mecz zakonczyl sie wynikiem 0-0 a na boisku nie dzialo sie nic specjalnego. Po koncowym gwizdku caly sektor Red Army wbiegl na boisko cieszac sie z rozegranego 1 meczu swojej ekipy. Podczas wbiegania na boisko poturbowany zostal 1 steward, organizatorzy nie spodziewali sie takiej liczby przyjezdnych i nie zatrudnili odpowiedniej liczby ochrony. Z tego tez powodu zaplanowany na kilka dni pozniej sparing z St Helens zostal odwolany, dzialacze Helens bali sie najazdu RED ARMY. Tamto spotkanie pamietaja jeszcze Robert Nugent oraz Phil Power ktorzy znalezli sie wtedy na boisku i sa z FCUM do dzis.

Nastepne spotkanie odbylo sie z ekipa ktora powstala na takiej zasadzie jak my czyli AFC Wimbledon grali kilka rozgrywek angielskich wyzej niz my, przegralismy go 0-1 po dobrej grze a na meczu bylo ok 3 tys angielskich fanow. Cos niesamowitego...

Under The Boardwalk - United Warriors
02-06-2008 21:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
EricRyan Offline
Senior Member

Liczba postów: 270

Swietna robota Wojtek!

W nowym sezonie FC UNITED mecze w FA Cup (pierwszy raz w historii klubu) i FA Trophy będzie rozgrywało swoje mecze na Gigg Lane, a nie w Altrincham jak pierwotnie miało w planach.

Jeśli ktoś jest chętny na wyjazd do Marburga w piątek 6. czerwca 2008 na mecz Marburg - FC UNITED, to proszę o kontakt do jutra (środa 04.06.) na priv!!! Mam jeszcze jedno wolne miejsce w aucie.
03-06-2008 18:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika
EricRyan Offline
Senior Member

Liczba postów: 270

Wyjazd do Marburga odwołuję z powodu braku chętnych, oraz tego że w 24 godziny nie mam zamiaru siedzieć 14 godzin "za kółkiem auta". Dziękuję za zainteresowanie wyjazdem Adingh'owi i roo1410. Szkoda, że nie znalazła się 4ta osoba która mogłaby mnie znienić jako kierowcę, ale sami rozumiecie.
Przy 4 osobach to miałbyć śmiesznie tani wyjazd, ale niestety poraz kolejny okazało się, że fani UNITED w Polsce interesują się głównie meczami o stawkę, a FC UNITED to dla nich strata czasu... Fakt, ze wiedziałem o tym dawno, ale teraz to już nie będę się łudził...

W temacie o FC UNITED nie będę się już wypowiadał, bo w sumie nie ma dla kogo. Kto interesuje się FC UNITED to sam sobie znajdzie w necie tego czego szuka.
04-06-2008 21:38
roo1410 Offline
Member

Liczba postów: 172

Jestem bardzo wkurwiony. Spoko EricRayan. Może kiedys jeszcze bedzie szansa gdzieś blisko wyjechac na FC UNITED. A jak nie to pojade z dużo większymi kosztami na Gigg Lane. !!!!!
EricRyan napisał(a):Przy 4 osobach to miałbyć śmiesznie tani wyjazd, ale niestety poraz kolejny okazało się, że fani UNITED w Polsce interesują się głównie meczami o stawkę, a FC UNITED to dla nich strata czasu...
Masz racje. Na finał Ligi Mistrzów to kurwa każdy by chciał jechac bo kurwa medale zdobedziemy i bedzie fajnie oraz zajebista atmosfera bedzie !!!! A taki wyjazd na FC i na dodatek towarzyski to już ich nie obchodzi !!!!
Przy 4 osobach to niebyłby pieniądz, bo w 200 zł GóRA i jeszce by spokojnie by się zmieścił, i jeszcze by zostało.
No ale CHUJ ... pozdro
TWO UNITED'S BUT THE SOUL IS ONE !!!!!!!!

we're FC United - we're going up
04-06-2008 22:25
Zashi Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,353
Reputacja: 1

Wiecie. Tutaj wszyscy są fanami FC Manchester United. Ja FC United traktuje troche jak ciekawostke, sledze ich poczynania, ciesze sie jak wygrają, ale to nie to samo co ekipa Fergusona....

amor patriae nostra lex
05-06-2008 14:19
Gracek_11 Offline
Senior Member

Liczba postów: 703

Zashi napisał(a):Tutaj wszyscy są fanami FC Manchester United.

Zashi nie zabieraj głosu za innych.

Potêga, która nie zginie... MANCHESTER UNITED...

...aż po życia kres!
05-06-2008 19:24
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336

Zashi - Ty akurat nie jestes tylko fanem MAN UNITED takze jako tako sie nie dziwie, ze nie zrozumiales tego co pisze Eric, o tym juz po co powstalo cale FCUM nie mowiac.

FCUM to kibice RED ARMY, jedna ekipa, dobrze by bylo pojechac z ludzmi ktorzy sa jednoczesnie kibicami MUFC i podopingowac FCUM, ktos Ci karze wnikac w szczegolowe dane klubowe FCUM ? Zrozum, ze RED ARMY to RED ARMY. Nie czytaj popierdolonego devilpage'a gdzie w kazdym newsie o FCUM pisza " byli kibice MAN UNITED " . Zrozum, ze wyjazd do Niemiec bardziej kibicowska sprawa niz jakas ranga meczowa dwoch ekip. Mecz kibicow, wspolne spiewy z fanami itp itd. Przykladem moze byc chocby Prezes ktory nie popiera ideii zalozenia FCUM i ma do tego prawo jak kazdy inny, a na mecz chcial sie wybrac, bo pewnie spotkal by nie jedna twarz ktora widzial na MUFC. Ale zeby to wszystko zrozumiec nie wystarczy kabelek interetowy, trzeba tam byc, pozna historie manucnianow itp itd. Na drugi raz poprostu nic nie pisz.

Under The Boardwalk - United Warriors
05-06-2008 23:14
roo1410 Offline
Member

Wojtek3 napisał(a):FCUM to kibice RED ARMY, jedna ekipa,
kilku kibiców FCUM było nawet w Moskwie na finale Ligi Mistrzów i to choćby świadczy o tym, że fani FC nie są "byłymi fanami Man United" tylko ciągle im kibicują ! Big Grin

06-06-2008 13:27
bela Offline
Senior Member

Liczba postów: 267

roo1410 napisał(a):
Wojtek3 napisał(a):FCUM to kibice RED ARMY, jedna ekipa,
kilku kibiców FCUM było nawet w Moskwie na finale Ligi Mistrzów i to choćby świadczy o tym, że fani FC nie są "byłymi fanami Man United" tylko ciągle im kibicują ! Big Grin

Prawie wszyscy kibice FC UNITED (jak nie wszyscy) to także fani dużego United..(tak mi sie przynajmniej wydaje) , więc chyba normalne że byli w Moskwie ? Może już za kilkanaście lat kibice Manchesteru United bedą także fanami FC UNITED ..

PS Nie wiem jak można być byłym fanem jakiegos klubu.I Ci którzy wyłaczyli się z dopingu po przejeciu United przez Glazera dalej są fanami United ale bardziej biernymi ..
06-06-2008 16:24
roo1410 Offline
Member

bela napisał(a):Prawie wszyscy kibice FC UNITED (jak nie wszyscy) to także fani dużego United..(tak mi sie przynajmniej wydaje) , więc chyba normalne że byli w Moskwie ?
Niemożliwe !!! Nie dostali by tyle biletów. Z tego co wiem to wiekszosć kibiców która była w Moskwie na meczu to są kibice którzy mają wykuione karnety na OT ! A może się myle ?
bela napisał(a):Może już za kilkanaście lat kibice Manchesteru United bedą także fanami FC UNITED ..
przecierz tak jest. Kibice którzy chodzą na Gigg Lane są kibicami Manchester United. Czyli kibice Man United sa kibicami FC ! :lol:

06-06-2008 16:41
Pejter Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,729

roo1410 napisał(a):Niemożliwe !!! Nie dostali by tyle biletów. Z tego co wiem to wiekszosć kibiców która była w Moskwie na meczu to są kibice którzy mają wykuione karnety na OT ! A może się myle ?

Przecież bela nie napisał, że wszyscy fani FC United byli na meczu w Moskwie, tylko że niektórzy, bo przecież to normalne. Zresztą, po co rozmawiamy o rzeczach oczywistych?

roo1410 napisał(a):Czyli kibice Man United sa kibicami FC !

Tak, są, ale nie wszyscy, a beli chodziło o to, żeby wszyscy (albo większość) nimi byli. Czytaj uważnie Tongue
06-06-2008 17:42
roo1410 Offline
Member

Pejter napisał(a):Przecież bela nie napisał, że wszyscy fani FC United byli na meczu w Moskwie, tylko że niektórzy, bo przecież to normalne.
ja napisałem że kilku było, a bela napisał:
bela napisał(a):Prawie wszyscy kibice FC UNITED (jak nie wszyscy)
Big Grin

bela napisał(a):Może już za kilkanaście lat kibice Manchesteru United bedą także fanami FC UNITED ..
ja tu nie widze Pejter słowa WSZYSCY więc nie wiem czy bela miał na myśli wszystkich kibiców czy 4 tys. kibicow np.

SORY bela i pejter zwracam honor!!! chłopaki całkowicie źle zrozumiałem WAS !!! :lol: zdarza się !!!

06-06-2008 18:43
bela Offline
Senior Member

Czytaj uważnie i nie cytuj kawałków moich wypowiedzi...

bela napisał(a):Prawie wszyscy kibice FC UNITED (jak nie wszyscy) to także fani dużego United..(tak mi sie przynajmniej wydaje) , więc chyba normalne że byli w Moskwie ?

Jeśli to zdanie jest za trudne do zrozumienia do przepraszam ..^
06-06-2008 18:57
roo1410 Offline
Member

FC United of Manchester wygrał sparingowy mecz z FVB Marburg 3 - 1 w meczu rozgrywanym w Niemczech. Gole dla FC strzelili Lee Ellis - zawodnik rezerw ur. 1989r. fan Manchester City, 2 James Holden, 3 niezawodny Rory Patterson. Mecz prawie cały pod dyktando FCUoM ale nic zbyt ciekawego sie nie działo. Gospodarze mieli w ok. 82 min.(przy stanie 2-1 dla FC) rzut karny ale Piłkarz gospodarzy nie zdołał umieścic piłki w bramce FC. Kibiców FC UNITED z tego co widziałem to zbyt duzo nie było nie jestem w stanie okrelić ilu bo część siedziala na trybunie na ktorej ustawiona była kamera !

06-06-2008 19:02
bela Offline
Senior Member

I bardzo dobrze Smile Tylko się cieszyć że FC UNITED tak szybko się rozwija

Szkoda że nie wypalił Wam wyjazd do Niemiec , mam nadzieje że nastepnym razem sie zbierzecie :wink:
06-06-2008 19:21
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości