Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Football Club United of Manchester
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336
Reputacja: 0

FC United miewa sie dobrze Smile Ostatnie mecze moga naprawde napawac optymizmem i pozycha w tabeli, frekwencja kibicow ciagle w normie.

Ostatnie mecze :

FC United v Bradford Park 3-4
Mossley AFC v FC United 0-2
Roosendale United v FC United 1-2
Radcliff Borough v FC United 1-1
Curzon Ashton v FC United 0-2 !!!!!

Tak, tak pokonalismy liderow na ich boiksu 0-2, wspanialy wynik przez co zblizamy sie do czolowki!

1.Curzon Ashton 44 pkt
2.Bradford PA 42 pkt
3.Skelmersdale United 38 pkt
4.Ossett Albion 38 pkt
5.FC United 35 pkt

Ashton maja jeden mecz wiecej niz rozegrany, Osset 3 wiecej, a Bradford jeden mniej, wszystko idzie w dobrym kierunku Smile

Fotka z ostatniego meczu :

[Obrazek: curza1gm2.jpg]

Nastepny mecz juz jutro na Gigg Lane z Mossley.

Under The Boardwalk - United Warriors
31-12-2007 12:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
EricRyan Offline
Senior Member

Liczba postów: 270

Wynik z Curzon jest dużą niespodzianka, bo FCU ostatnio ma problemy kadrowe a mecz z odwiecznym rywalem ktory przed sezonem podebrał kilku graczy (gwiazdwczki ktore poleciały na kase!) FCU był bardzo długo oczekiwany. Fani FCU w formie protestu nie wybrali sie na ten mecz.
Ta wygrana napewno wniesie dużo dobrego w druzyne i w kolejnych meczach powinno być znacznie lepiej.
31-12-2007 13:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Tak wygladaly trybuny podczas meczu z Ashton Curzon.

[Obrazek: img21592wx6.jpg]

31-12-2007 13:33
EricRyan Offline
Senior Member

Liczba postów: 270

Dodam, ze protest kibicow FCU był spowodowany faktem ustalenia godziny meczu przez telewizje internetową bez zgody obu klubów. Do Ashton wybierało sie około 1500 fanów a pojechało około 20.
Miedzy FC UNITED i kilkoma klubami a organizatorem ligi UniBond doszło do powaznego sporu i niewiadomo jak dalej potocza sie sprawy.
31-12-2007 14:03
Wojtek3 Offline
Posting Freak

FC United rozjechalo Mossley 5-2 na Gigg Lane i goni Curzon Ashton w tabeli UniBond Division, hat-tricka skompletowal Patterson Smile

W srode w 1/4 finalu Premier Cup gramy na Stainton Park z Fixton, mecz o 19:45 trzymac kciuki Smile

2 UNITED'S BUT SOUL IS 1

04-01-2008 19:22
Zashi Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,353
Reputacja: 1

A strona http://www.fcum.pl/ wraca do życia. Na razie powoli, ale na początku lutego wszystko powinno iść już w normalnym tempie. 8)

amor patriae nostra lex
05-01-2008 12:21
ziomo Offline
Posting Freak

Liczba postów: 948

FC UNITED pojedzie na turniej do Niemieckiego Riese.jest to prestiżowy turniej,w którym wystąpi 6 ekip podzielone na dwie grupy.

1 grupa:

FC UNITED
FC Energie Cottbus
FC Erzgebirge Aue

2 grupa:
Duisburg
FC Carl Zeiss Jena
FC Lokomotive Leipzig

Trener FC UNITED powiedział,ze jest szczęśliwy ze jego zespół może grać z przeciwnikami silniejszymi od nich.Mówi,że dzięki temu zawodnicy nabiorą doświadczenia.

Według mnie "Little UNITED"ma szanse nawet wygrać ten turniej,choć drużyny są silne.Mimo wszystko Powodzenia!

[Obrazek: 06021958gs7.jpg]
06-01-2008 10:35
Ciampel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,923

ziomo napisał(a):Według mnie "Little UNITED"ma szanse nawet wygrać ten turniej,choć drużyny są silne.Mimo wszystko Powodzenia!

Ziomo, a wyłóż na stół kilka argumentów. Nie wiem, czy się orientujesz, ale Energie lub Duisburg grają na co dzień w Bundeslidze i o ile różnica pomiędzy Premiership a ligą niemiecką jest, o tyle taka zasada nie funkcjonuje na linii Bundesliga - UniBond Division Wink

capo di tutti capi

MUSC PL
06-01-2008 10:53
bela Offline
Senior Member

Liczba postów: 267

Według mnie to FC United na tym turnieju wielkie doświadczenie a nie zwycięstwo Big Grin Energie , Duisburg czy Aue są to dobre zespoły które ograć bedzie bardzo cięzko .
06-01-2008 12:24
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Kurde rozmawialem kiedys z pawlo ( uzytkownik na manusite.pl, czlowiek z ekipy wyjazdowej ) o ewentualnym wyjezdzie na ten turniej, ale niestety jestem na wyspach i jest to niemozliwe.

Dodam, ze z Lepizig FC UNITED gralo 2 latat swoj pierwszy mecz po za granicami UK i pierwszy z ekipa z po za wysp, mecz zakonczyl sie wynikiem 4-4 a kibicow Manchesteru przyjechalo wtedy ok 2,5 tys czyli swietny wynik, teraz powinno byc podobnie Smile

06-01-2008 15:20
Zashi Offline
Posting Freak

ziomo - czytasz moje newsy na fcum.pl i przenosisz tutaj - nieładnie Tongue Cholera teraz mało czasu na dodawanie newsów :| W najblizszych dniach niestety tylko 3-4 sie pojawią. Obym przed feriami jeszcze sie rozkrecił...

amor patriae nostra lex
06-01-2008 19:22
ziomo Offline
Posting Freak

Liczba postów: 948

Ciampel napisał(a):Ziomo, a wyłóż na stół kilka argumentów. Nie wiem, czy się orientujesz, ale Energie lub Duisburg grają na co dzień w Bundeslidze i o ile różnica pomiędzy Premiership a ligą niemiecką jest, o tyle taka zasada nie funkcjonuje na linii Bundesliga - UniBond Division

Hmm..na przykład to,że futbol jest nieprzewidywalny i wszystko sie może zdarzyć.Zauważ,że ja nie napisałem,że UNITED wygra ten turniej,tylko,że ma szansę,a to jest różnica.

Po za tym możliwe jest to,że faworyci,czyli Aue,Duisburg,Energie,nie muszą wcale grac najlepszym składem.

Ciampel napisał(a):Nie wiem, czy się orientujesz, ale Energie lub Duisburg grają na co dzień w Bundeslidze
Owszem orientuje się.To ze grają w Bundeslidze,to nie znaczy,że słabsza(teoretycznie)drużyna nie moze z nimi przegrać.

Czekam 8).

[Obrazek: 06021958gs7.jpg]
07-01-2008 14:57
Zashi Offline
Posting Freak

Obudź się! FCUnited gra w odpowiedniku 8 ligi. SŁOWNIE ÓSMEJ.

ziomo napisał(a):Po za tym możliwe jest to,że faworyci,czyli Aue,Duisburg,Energie,nie muszą wcale grac najlepszym składem.

Aue nie jest faworytem. Liczą sie tylko Duisburg plus Energie, z przewaga na pierwszych (jak dla mnie). A dlaczego nie maja grac najsilniejszym skladem? To dobra okazja do rozgrzewki przed rozpoczęciem drugiej czesci sezonu w 1. Bundeslidze.

amor patriae nostra lex
07-01-2008 15:33
Ciampel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,923

ziomo napisał(a):Hmm..na przykład to,że futbol jest nieprzewidywalny i wszystko sie może zdarzyć.Zauważ,że ja nie napisałem,że UNITED wygra ten turniej,tylko,że ma szansę,a to jest różnica.

Po za tym możliwe jest to,że faworyci,czyli Aue,Duisburg,Energie,nie muszą wcale grac najlepszym składem.

No tak, w sumie czasem też mam obawy, kiedy na Old Trafford przyjeżdża zespół pokroju Peterborough czy Wrexham. Trzęsę gaciami się i się boje, że dostaniemy lańsko :? Nie ma żadnej różnicy, bo on posiadają jedynie szanse na zebranie autografów bardziej znanych kolegów po fachu.

I nie chodzi o pierwszy skład, bo nawet rezerwy każdej z pierwszoligowych ekip po prostu wciągnęłyby nosem FCUoM. Takie są realia. Zespół istnieje nie pięć dekad, a zaledwie kilka lat. Gra w ósmej lidze. Po jaką cholerę chcecie zrobić z nich na siłę jakiegoś angielskiego herosa? Żeby przypodobać się innym, bardziej zorientowanym w temacie? Współczuję :lol:

capo di tutti capi

MUSC PL
07-01-2008 16:55
Valverde Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,180

Ale macie zapłon, turniej odbył się w sobotę... Na początek przegrana 6-1 z Cottbus [gol Rory`ego].

Mecz:

http://www.dailymotion.com/video/x3yudn_...half_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3yugt_...half_sport

Potem przegrana 8-1 z Aue [gol Wrighta].

http://www.dailymotion.com/video/x3ymxo_...half_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3ysyw_...half_sport

Co ciekawe średnia wieku zespołu wynosiła zaledwie 21 lat.

FCU było wspierane przez 40 fanów oraz 2000 fanów Lokomotivu Lipsk. Na pożegnanie odbył się mecz między Loko a fanami United, ale organizatorzy zażyczyli sobie przynajmniej trzech piłkarzy, stąd występ menedżera Marginosna oraz Platta i Howarda.

Co do zapłonu - życzę Zashi powodzenia w prowadzeniu stronki... // P.

[Obrazek: rangerswk9.jpg]
07-01-2008 17:37
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości