Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Newsy transferowe
Kula Offline
Senior Member

Liczba postów: 735
Reputacja: 0
Re: Newsy transferowe
Oskar napisał(a):Tak tylko trochę dziwne - Kapitan czołowego angielskiego klubu przechodzi do walczącego w ostatnich sezonach o utrzymanie PSG...

Mam nadzieję, że zostanie w Arsenalu, bo to kompletny cieniak z gigantyczną pensją jak na ten klub, około 100 000 tyś funtów. Oby został. Jego odejście oznacza :

- lepszego kapitana Arsenalu z którego być może nie będzie można się pośmiać
- lepszego obrońcę
- poprawienie relacji w klubie, w końcu czemu taki cieniak zarabia tak dużo a na pensjach innych się oszczędza ?
- sporą rezerwę na pensje, która może być wydana na 2-3 nowych graczy lub do zatrzymania obecnych

A po co nasz rywal ma się wzmacniać

eśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery

http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+Un...Supporters|http://kula.ndl.pl
20-07-2008 21:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
ŁukaSsZ Offline
Member

Liczba postów: 101
Gallas nie jest taki cienki znowu. Całkiem niezły obrońca, tyle, że na kapitana to on niezbyt się nadaje. Do jego gry jednak za bardzo przyczepić się nie można.

Jedni mają 3:0 inni mają YNWA. Wink
21-07-2008 18:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
transfery.info napisał(a):Claude Makelele nie jest już piłkarzem Chelsea Londyn. Francuz na zasadzie wolnego transferu przeszedł do Paris Saint-Germain.

Makelele jest drugim piłkarzem, który podpisał kontrakt z PSG w czasie letniego okienka transferowego. Wcześniej na Parc de Princes przyszedł Ludovic Giuly.
no i przeszedł do PSG z Chelsea tylko nie Gallas a Makelele. Przyznam że jestem zaskoczony tym transferem, przecież to Francuz w poprzednim sezonie bardzo dobrze ubezpieczał Lamparda czy też Ballacka. W takim wypadku The blues albo zrezygnują z def pomocnika albo postawią tam Mikela :roll:

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
21-07-2008 19:20
paolo Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,984
Lukas napisał(a):No i przeszedł do PSG z Chelsea tylko nie Gallas a Makelele.

Gallas występuje w trykocie Arsenalu.
A tak poza tym już wcześniej krążyły informacje o transferze Makelele, ktoś na forum nawet pisał przy dyskusji o Williamie. The Blues na pewno kogoś na jego miejsce kupią, tak mi się wydaje.

Który ze mną w konkury na mój słowotok?
21-07-2008 19:31
ŁukaSsZ Offline
Member

Liczba postów: 101
Lukas napisał(a):W takim wypadku The blues albo zrezygnują z def pomocnika albo postawią tam Mikela :roll:
A o Essienie się zapomniało? Tongue Chelsea ma prawego obrońcę, więc Essien będzie mógł wrócić 'do siebie'.

Jedni mają 3:0 inni mają YNWA. Wink
21-07-2008 19:36
Lukas Offline
Posting Freak

ŁukaSsZ napisał(a):
Lukas napisał(a):W takim wypadku The blues albo zrezygnują z def pomocnika albo postawią tam Mikela :roll:
A o Essienie się zapomniało? Tongue Chelsea ma prawego obrońcę, więc Essien będzie mógł wrócić 'do siebie'.
A faktycznie jest jeszcze Essien- kompletnie wypadł mi z głowy no i do tego ten bubel z Gallasem (dzięki paolo za poprawienie)

I za to kocham ten klub.
21-07-2008 19:41
Miko Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,615
Adam Kokoszka podpisał pięcioletni kontrakt z Empoli - poinformowała oficjalna strona włoskiego drugoligowca.

Dobry wybór? To się okaże, ale dobrze, że chociaż ma chęci do grania w Serie B. Nie rozumiem, dlaczego Skorża nie widział go w składzie :|
28-07-2008 18:07
elmaggico Offline
Member

Liczba postów: 50
Cytat:Robbie Keane podpisał 4-letni kontrakt z Liverpool Football Club.

Czternaście lat po odrzuceniu pierwszej oferty przejścia do Liverpoolu reprezentant Irlandii w końcu stał się zawodnikiem The Reds. Robbie podpisał kontrakt po przejściu testów medycznych.

Robbie jest piątym zawodnikiem sprowadzonym w letnim okienku transferowym przez Beniteza i dołączy do nowych takich jak: Ngog, Cavalieri, Degen i Dossena.

Wygląda na pierwsze poważne wzmocnienie Liverpoolu...
Ciekawe co brat o tym myśli Big Grin
28-07-2008 19:25
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Miko napisał(a):Nie rozumiem, dlaczego Skorża nie widział go w składzie
To trochę tak jak u nas z Vidiciem i Rio zachowując zajebiście wielkie proporcje. Był utalentowany Pique to siedział na ławce, teraz na ławie przez większość spotkań może siedzieć Evans, choć umiejętności jak pokazuje ma ogromne i na dobrą sprawę w pierwszej 11 by mógł grać już w tym sezonie, ale...

Tak samo przy Reymonta. Głowacki, wiadomo kapitan, więc trudno się spodziewać żeby go Skorża zluzował na rzecz Kokoszki. Cleber podobnie, solidny obrońca, do tego pewny wykonawca karnych. W optymalnej formie obaj stanowią bardzo solidny środek obrony, wiec po chuj ma Skorża zmieniać to na siłę.

Miko napisał(a):To się okaże, ale dobrze, że chociaż ma chęci do grania w Serie B.
Jemu obojętne gdzie odchodzi, byleby opuścić Wisłę, bo z wiadomych względów tam jest spalony. Pojawiła sie oferta, to skorzystał, nie ma co wybrzydzać, bo tak to Młoda Ekstraklasa by go czekała. Moim zdaniem robi błąd, Cleber swoje lata ma, Głowacki to taki biały Saha, kartki... Coś by pograł. A tak pójdzie do Empoli i dam se uciąć 21 palców, ze wróci szybciutko z podkulonym ogonem.

A co do Keana :o Jeszcze niedawno napieprzałem się z Liverfoolu, że maja wyobraźnie mówiąc o sprowadzeniu Irlandczyka, a tu taka niespodzianka. No to Robbie jak to się mówi w takich sytuacjach: Chuj ci w dupę, czerwona świnio!

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
28-07-2008 20:25
Miko Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,615
mateksa napisał(a):A tak pójdzie do Empoli i dam se uciąć 21 palców, ze wróci szybciutko z podkulonym ogonem.

Tego jednego lepiej sobie oszczędź bo może się przydać w innych sytuacjach Wink Moim zdaniem Kokoszka sobie poradzi. Trener darzy go zaufaniem a w Serie B przystosuje się do klimatu i będzie dobrze. Ja jestem optymistą.

edit:

Piłkarz reprezentacji Senegalu, zawodnik zespołu angielskiej Premier League Bolton El Hadji Diouf podpisał czteroletni kontrakt z klubem Sunderland.
28-07-2008 20:50
Lukas Offline
Posting Freak

mufc.pl napisał(a):Skrzydłowy Manchesteru United, Chris Eagles, zaakceptował ofertę Burnley i jeszcze dziś zostanie zaprezentowany jako zawodnik klubu występującego w Championship.

Według Sky Sports News i 2BR Eagles podpisze trzyletni kontrakt z Burnley, a Manchester United otrzyma za Anglika 1.25 miliona funtów.

Eagles zaliczył kilka dobrych występów w Afryce, gdzie klub z Old Trafford przygotowywał się do nadchodzącego sezonu. W czasie tournee 22-latek porozumiał się z Burnley i już dziś transfer zawodnika zostanie sfinalizowany.

I za to kocham ten klub.
29-07-2008 17:51
bartolo1196 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 41
Ja go nie rozumiem. :shock: Mógł grać w wspaniałym, pierwszoligowym Manchesterze i mógł nawet przebić się do pierwszego składu albo być zmiennikiem, a on wybrał Burlney i może tam będzie grał w pierwszym składzie(niewiem bo nie interesuje się zbytnio tą drużyną, chociaż co nieco o niej wiem)ale to nie to samo co Manchester. Być może się myle (oby tak było),może on tam się rozwinie i kupi go jakiś dobry klub np. United Big Grin Nie chciał bym aby tak dobry piłkarz się zmarnował Smile
29-07-2008 18:54
marrta25 Offline
Member

Liczba postów: 57
Jeśli o mnie chodzi to nie będe udawać że jest mi przykro. Nie lubię Eaglesa i nigdy nie byłam jego zwolenniczką. Uważam poprostu że jest za słaby na taki klub (NAJLEPSZY NA śWIECIE A NAPEWNO W EUROPIE - niech real to wkońcu zrozumie ) to nie miejsce dla kogos z jego umiejętnościami. Zyczę jednak powodzenia w dalszej karierze i wielu sukcesów. Żegnaj orzełku Wink
A co wy sądzicie o tym transferze? Ktoś będzie tęsknił za Chrisem?

Manchester is not ordinary club..
This is belief...
This is hope...
This is love...
THIS IS MY HOME...
THIS IS MY LIFE...
THIS IS MY WORLD...

------
Only one say... Only one thing... FOOTBALL - THIS IS MY LIFE
29-07-2008 19:17
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Szkoda. Różne opinie były na temat tego piłkarza. Nie ukrywam, że zawsze byłem zwolennikiem jego talentu, ale po ostatnim sezonie Chris na pewno również teraz dostał informację od Fergusona, że ma małe szansę na grę w United. Konkurencja w pomocy jest zbyt duża. W złym czasie się pojawił w pierwszym zespole, bo jeszcze nie tak dawno na grę w pomocy liczyli piłkarze na pewno nie lepsi typu Djemba- Djemba.
To jest piłkarz, którego stać jak najbardziej na grę w Premiership, więc jeszcze liczę na jego powrót do któregoś z zespołów elity. I wcale nie musi być to tylko zespół z dołu tabeli.
Będę z uwagą śledził jego losy.

Fan United od 1992 roku
29-07-2008 19:24
dende Offline
Senior Member

Liczba postów: 690
Bartolo z tym pierwszym składem to chyba przesadziłeś, co nie zmienia faktu że mógłby wchodzić jako zmiennik Wink
Lubię tego zawodnika, z uwagą śledziłem jak radzi sobie w tak wielkim klubie, jak rywalizuje z najlepszymi piłkarzami. Na pewno w United nie dostawałby tyle szans co w Burnley bo jestem przekonany, że w tym klubie wyrośnie na wielką gwiazdę i szybko trafi do znacznie silniejszej drużyny.

Pele good, Maradona better, George Best
29-07-2008 19:55
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości