Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Re: Które seriale oglądacie?
Jestem po pierwszej serii Twin Peaks, co prawda to tylko 8 odcinków, ale w rankingu seriali już teraz jest na pierwszym miejscu(razem z Przyjaciółmi Wink ). Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.

Świetna muzyka, Twin Peaks theme(czyli ta nuta przewodnia serialu Tongue ) niszczy. Już same intro połączone z tym kawałkiem jest takie klimatyczne, takie jak cały serial. Fabuła z jednej strony prosta a z drugiej bardzo rozbudowana. Głównym wątkiem serialu jest śmierć 17-letniej Laury Palmer i dochodzenie do tego kto jest zabójcą. Niby nic nowego, nawet jak na tamte czasy, zabójstwo, śledztwo itd. Ale... klimat(chyba pisze, to przy każdym filmie i serialu, ale bez tego ni rusz Wink )jaki zbudował Lynch jest niepowtarzalny. Do tego gra aktorów, postacie dobrane idealnie, od blondyneczki Lucy po agenta specjalnego Coopera.

Do tego scenariusz... kapitalnie wplecione wątki poboczne, romanse, przekręty czy życie codzienne mieszkańców Twin Peaks. Obraz momentami kopie dupę i to tak solidnie. Rozpacz rodziców i łzy co chwilę u innego bohatera robią wrażenie... Serial działa na psychikę.

Jutro zaczynam ściągać drugi sezon i mam nadzieje, ze dalej będzie trzymał poziom.

Twin Peaks theme

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
24-08-2008 23:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pimpek Offline
Member

Liczba postów: 118
Reputacja: 0
Ostatnio oglądam serial Windfall. Leci od poniedziałku do piątku na Polsacie znany jako Fuks od 12 do 14 - emitowane są dwa odcinki. Pierwszy sezon się akurat zakończył, a od następnego tygodnia raczej 2 nie będą już pokazywać, bo jak wiemy przez okres wakacyjny puścili. Ściągne na dniach 2 sezon, bo po 1 mam spory apetyt. Bardzo mnie wciągnął ten serial, jest świetny, więc polecam. Może miał ktoś z nim styczność?

Zamieszczę krótki opis serialu:
Serial opowiada o grupie osób, które wygrały na loterii po 20 milionów dolarów. Każdy uczestnik inaczej przyjmie wygraną i inaczej ją wyda. Od tej pory losy każdego kompletnie się odmienią...
29-08-2008 14:49
matys Offline

Prison Break wrócił. Szkoda :roll: . Z serialu kultowego, który miażdżył pierwszą serią, drugą też, choć troszkę mniej, teraz(czyt. od 3 sezonu) zrobili komercyjne gówno!

[SPOILERY]

Wraca Sara, tak tak, to nie żart, wraca Sara, którą uśmiercili w 3 sezonie. Panowie Scofield, Burrows, Bellick, Mahone, Sucre, do tego jakiś wykurwisty haker, który zbudował niby-telefon do kopiowania danych z czyichś dysków na odległość :lol: , Pani Tencredi oraz jakiś typ z organizacji rządowej, tworzą drugą 'Drużynę A'. Otóż owa brygada powstała, do tego aby ukraść Scylla, czyli jakiś tam wypasiony w pizdu dysk Firmy. Tej Firmy, która jest zamieszana, w udupienie Lincolna w Fox River, za rzekome zabójstwo wiceprezydenta(?). Ale jakby tego było mało, to Firma poluje na tych wszystkich, którzy mieli do czynienia z Whistlerem, czyli znowu zaczyna nam się pościg za ekipą Scofielda. Zaraz, zaraz. Przecież, my już to skądś znamy... Aha przecież to było w drugiej serii. Do tego pojawia się nowy murzyński barbarzyńca, który nie ma skrupułów zabijając kolejne osoby, m.in. Whistlera. Aaa, bo bym zapomniał, T-Bag natomiast wyrusza w świat, żeby odnaleźć Majkela i zemścić się na nim, za to, że go wyciulał jak uciekali z Sony.

[/KONIEC SPOJLERÓW]

Ogólnie to wieje nudą, widać, ze scenarzystą skończyły się pomysły i trzeba naciągać kolejne sceny, żeby serial leciał dalej. Pierwszy sezon postawił poprzeczkę tak wysoko, że teraz może być już tylko gorzej.

04-09-2008 17:59
radzio Offline
Cantona

Liczba postów: 2,113
Reputacja: 8
Californication - serial dla każdego faceta ^^''
Californication [en] Californication [pl] to dosyć specyficzny serial Big Grin... jadą ostro po bandzie sporo scen w łóżku xD no to trzeba obejrzeć moi drodzy. Od listopada będzie na TVN, ale polecam zassać wersję po ang + napisy bo tam idę takie teksty, że jaaa np:
"Carpe mother fucking diem baby" xD
Albo genialne dialogi:
-"Do you wanna fuck?"
-"Yes"

Big GrinBig Grin tak jak mówię dość specyficzny ;D, ale jest zajefajny! Gorąco polecam można się posikać ze śmiechu podczas jego oglądania Big Grin

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
31-10-2008 15:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matys Offline

Co do Californication, to taka mała ciekawostka, że Red Hot Chili Peppers pozwali ich do sądu, za 'kradzież' nazwy Californication(dla tych co nie wiedzą, tak tak się nazywał jeden album papryk) i za to, że jedna z postaci nosi imię Dani, co także rzekomo zostało 'podkradzione', tym razem, z tytułu singla Dani California.

01-11-2008 12:27
radzio Offline
Cantona

http://pl.youtube.com/watch?v=LbVNZ-cghz0 ;-) Pamięta ktoś Big Grin?

Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
09-11-2008 20:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Carlito Offline
Senior Member

Liczba postów: 356
SPOJLER - nie łaska?...

Ogląda ktoś jeszcze Prison Breaka? Niby już 10 odcinek 4 sezonu, ale ciągną to byle skończyć to jakoś. Niby nuda, ale w międzyczasie umiera Bellick, a mózg wszystkiego - Scofield może umrzeć jak nie podda się operacji :o

Ciekawe ile jeszcze będzie odcinków....
15-11-2008 18:49
matys Offline

Skończyłem oglądać 'Przyjaciół'. Po raz 12, teraz robię przerwę i na wakacje 13 raz będzie jak znalazł 8-) .

Są tu jacy fani Friends'ów? I tak z ciekawości, którego bohatera najbardziej lubicie? Dla mnie numerem jeden na zawsze pozostanie Joey. How you doin'?

18-11-2008 22:02
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
matys napisał(a):Skończyłem oglądać 'Przyjaciół'. Po raz 12, teraz robię przerwę i na wakacje 13 raz będzie jak znalazł 8-) .

Są tu jacy fani Friends'ów? I tak z ciekawości, którego bohatera najbardziej lubicie? Dla mnie numerem jeden na zawsze pozostanie Joey. How you doin'?
Jam jest Big Grin Ja jak na razie obejrzałem przyjaciół w całości tylko dwa razy, ale tak jak Ty zamierzam obejrzeć w wakacje po raz kolejny, albo na przerwę świąteczną. Co do ulubionego bohatera- to mam dylemat: Chandler i Joey obydwaj są niesamowici: jeden bez drugiego to nie jest to samo 8-)
i polecam: http://pl.youtube.com/watch?v=afzH-38sJ1A

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
19-11-2008 19:59
matys Offline

Re: Seriale
Lukas napisał(a):Co do ulubionego bohatera- to mam dylemat: Chandler i Joey obydwaj są niesamowici: jeden bez drugiego to nie jest to samo
Kreacje Rosa, Joey'a i Chandlera są perfekcyjne. W przypadku kobiet już tak dobrze nie jest.

20-11-2008 13:34
radzio Offline
Cantona

Dzisiaj o 1:30 skończyłem oglądać 3 sezon Dextera - cud miód i orzeszki. Nie mogę doczekać 2009 roku i 4 sezonu Big Grin

Przed chwilą skończyłem oglądać 2 sezon Californication - zapowiada się mega śmieszny 3 sezon... też dopiero w 2009 roku...

Grrr nudno będzie mi Sad tylko House i Grey's Anatomy oraz StarGate'y mi zostaną

Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
23-12-2008 23:39
Lucas Offline
Senior Member

Liczba postów: 675
Nip/Tuck wraca Tongue
26-12-2008 16:59
radzio Offline
Cantona

True Blood
Jestem po pierwszych odcinkach. Powiem szczerze, że serial ten ma swój bardzo specyficzny klimat i jest... całkiem całkiem. Dopiero się rozkręca, ale ma to coś.

http://www.filmweb.pl/f399264/Czysta+krew,2007

Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
06-02-2009 20:16
sir_matt Offline
Member

Liczba postów: 183
radzio napisał(a):http://pl.youtube.com/watch?v=LbVNZ-cghz0 ;-) Pamięta ktoś Big Grin?

llo matko Smile w polskiej wersji to sie chyba "Eldorado" zwalo Smile

Ostatnio namietnie ogladam Dra Housa. te ciete dowcipy, cynizm, sarkazm po prostu klada mnie na lopatki.
z braku laku jak juz leci cos w TV to CSI, Grey's Anatomy, Swiat wg Kiepskich. Poza tym jakos te wszystkie PB, Losty i Dextery mnie nie kręcą. Aha..no i swietne tez jest Californication Smile z zamilowaniem rowniez "Friendsow" lukalem.
ze starszych to "Allo, Allo" wymiata Smile nie moge tez zapomniec o "Druzynie A","Nieustraszonym" czy "Airwolfie" Big Grin.

a teraz ja mam suprise...pamieta ktos to http://www.youtube.com/watch?v=XXgIIp29RJ8&NR=1

What a friend we have in Jesus ?
He's a saviour from afar
What a friend we have in Jesus ?
And his name is Cantona
06-02-2009 20:52
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
sir_matt napisał(a):ze starszych to "Allo, Allo" wymiata
W końcu ktoś przypomniał Znam na pamięć każdy odcinek.

Fan United od 1992 roku
06-02-2009 21:40
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 44 gości