Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piłkarzyki - DRAFT
Aenain Offline
Member

Liczba postów: 87
Reputacja: 0
Re: Piłkarzyki - DRAFT
jak równe szanse, jakich słabszych?
a To moja wina że nie wygrali swoich grup? Jak wybieram skład we wrześniu w połowie listy. I jakoś umiałem zajść wysoko i jak chcesz mi powiedzieć że teraz mam równe szanse to chyba kpiszSmile

Take Me Home United Road...

Maradona - good, Pele - better… GEORGE (the) BEST

Pele i Maradona mają szczęscie, że tyle chlałem, bo inaczej nikt by o nich nie słyszał" - Georg Best [*]
07-12-2008 18:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wróg Arsenalu Offline
Senior Member

Liczba postów: 626
Aenain napisał(a):Proponowałem żeby uzupełnienie zaczynali zwycięzcy grup. liczy się ilość pkt zdobytych a potem bramki zdobyte - stracone i tak by się tworzyła lista następnie 2 miejsca grup i tak dalej i tak dalej. Plusem jest tez to ze rywalizacje w grupach zakończyły się nie długo przed otwarciem okienka transferowego.
Czyli co: i tak już te silne drużyny wzmacniają się jeszcze bardziej ? Jeśli już patrząc na grupy, to raczej trzeba by zacząć od tych co zajęli niższe miejsca. I nie mówię tak dlatego że byłem w swojej grupie 3, tylko by różnice sił pomiędzy drużynami się zmniejszały, a nie jeszcze zwiększały.
Poza tym, i tak jestem za tą wersją Maty. Wink

Blog
07-12-2008 18:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
maju Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,351
Ale nad czym my się tu wywodzimy? Aenain, co cię tak na prawdę gryzie, bo już nie wiem. To, że jest draft, czy to, że w drafcie jesteś z tyłu Mnie osobiście nie podobał się draft, bo myślałem, że odbędzie się on na całkowicie innych zasadach niż się odbywa (mam nadzieję, że zrozumiałeś ;]). A tu nie dość, że draft nie odbywa się o wyznaczonej porze (czyli nie musisz się dostosowywać) to na dodatek na "liście dostępnej" będą tylko "odpadki". Reszta z lig branych pod uwagę w grze będzie na "liście niedostępnej". Tak więc jeśli śledzisz ligi europejskie i masz swoją perełkę upatrzoną, musisz tylko liczyć, że nikt przed tobą jej nie zwinie. Jest to w takim razie IMO sprawiedliwe, choć nie ukrywam, że ja wolałbym inne rozwiązanie, ale większość zadycydowała. Teraz na przysłowiowe "za piętnaście dwunasta" nie ma po co zmieniać tej formuły, przecież nikt cię do draftu nie zmusza.

Takie jest zdanie osoby początkowo niechętnej do draftu.

E: Ano wiem ;] W ten łikend jednak brutalnie przegrał ;/

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
07-12-2008 18:17
Aenain Offline
Member

maju wydaje mi się że wiesz o jakiego gracza tu jest prowadzony spórSmile

Pele i Maradona mają szczęscie, że tyle chlałem, bo inaczej nikt by o nich nie słyszał" - Georg Best [*]
07-12-2008 18:23
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Aenain napisał(a):jak równe szanse, jakich słabszych?
a To moja wina że nie wygrali swoich grup? Jak wybieram skład we wrześniu w połowie listy. I jakoś umiałem zajść wysoko i jak chcesz mi powiedzieć że teraz mam równe szanse to chyba kpiszSmile

Z jakiej racji Ci co wygrali grupy mają pierwsi wybierać? Żeś wymyśli....
Też wybierałem prawie że w połowie i teraz też tak będę wybierał tak wybierał. Wszyscy to zaakceptowali a Ty stwarzasz jakieś sztuczne problemy.

Będzie tak jak zostało uzgodnione. DRAFT i wymiana między graczami. Koniec kropka

Mój Blog: Pod presją czasu
07-12-2008 18:25
Aenain Offline
Member

a z takiej racji ze coś mi się należy za to ze grupę wygrałem;p

07-12-2008 18:28
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Dostałeś awans do następnej fazy, mało? Co to jakiś koncert życzeń?
Robisz z siebie Ronaldo, o wygrałem, jestem najlepszym, wszystko mi się teraz należy <świr>

Ci co awansowali z 3 miejsca mają cierpieć bo awansowali z 3 a nie z 1? A co mają powiedzieć Ci co nie awansowali go "Grupy mistrzowskiej" i są w "Grupie spadkowej"?

Jest tak jak jest, a jest dobrze. Każdy ma równe szanse było losowanie....

Mój Blog: Pod presją czasu
07-12-2008 18:34
Wróg Arsenalu Offline
Senior Member

Liczba postów: 626
maju napisał(a):A tu nie dość, że draft nie odbywa się o wyznaczonej porze (czyli nie musisz się dostosowywać) to na dodatek na "liście dostępnej" będą tylko "odpadki". Reszta z lig branych pod uwagę w grze będzie na "liście niedostępnej".
Co Ty gadasz ? :shock:

Blog
07-12-2008 18:42
maju Offline
Posting Freak

No to, że tylko odpadki będą do przeczytania, do jakby to powiedzieć oficjalnego wyboru. Reszta zawodników z lig europejskich będzie "ukryta" i od tego jak śledzisz rozgrywki zależy, czy dobierzesz sobie dobreo snajpeira, czy synonima Keane'a. Tak przynajmniej to wszystko zrozumiełem. Bo co z tego, że ktoś poda ci na tacy listę superstrzelców, ty ich nazwiska wpiszesz w google i zobaczysz, który lepszy? Na początku sezonu to inan bajka. Wszyscy mieli wyzerowany licznik i jak widzimy, ktoś kto wybrał Torresa, czy RVN mocno się pomylił. Jeśli więc każdy będzie na tej liście (a nie tylko "odpadki") to zabijemy tą zabawę.

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
07-12-2008 18:48
Zashi Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,353
Reputacja: 1
Dokładnie. Trzeba sledzic "rynek", aby znalezc dobrych zawodników. Ja juz wszystko sprawdziłem i na mej liscie zyczen jest 8 nazwisk. Niestety jestem daleko w drafcie i watpie abym sciagnal do siebie tych najbardziej wartosciowych.

amor patriae nostra lex
07-12-2008 18:54
Miko Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,615
Maju, trudno jest mi zrozumieć twą ideę ale widzę to tak, w piłkarzykach znajdujesz perełki, które strzelają gole, od Ciebie zależy czy śledzisz rozgrywki i czy chcesz je znaleźć... Odpadki są dodatkiem do listy!
07-12-2008 18:55
maju Offline
Posting Freak

No to przepraszam, ale ponownie uważam w takim razie, że draft jest zupełnie niepotrzebny. Skoro wszyscy superstrzelcy będą na tej liście, to popatrz chociażby na Zashi'ego, który wprost napisał, że interesuje go 8 nazwisk. Napisał, że jest daleko w drafcie, czyli jeśli szczęście będzie mu sprzyjało do wyboru będzie miał kilku napastników z 6-cioma golami... No sorry, ale jeśli ktoś kto jest daleko ma wypieprzyć piłkarzy z obecnej kadry licząc na lepszych, a w rzeczywistości pozyska gorszego, to lista draftowa powinna sięskończyć koło połowy, bo dalej nikt nie będzie chciał brać uzupełnień, ponieważ to okno ma służyć dla wzmocnień.

07-12-2008 19:01
Miko Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,615
Wywalam Peszko!
07-12-2008 19:03
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
KURWA MAĆ!
MOŻNA WZIĄĆ KAŻDEGO PIŁKARZE BEZ WYJĄTKU Z 5CIU LIG KTÓRY NIE JEST W SKŁADZIE GRACZA Z PIŁKARZYKÓW!!!!!!
KAŻDEGO!!!!!!!!!!!!

NIE MA ŻADNEJ LISTY PIŁKARZY !!!!!!!!!!!!
MOŻNA WZIĄĆ KAŻDEGO PIŁKARZA Z ANGLII !
Z NIEMIEC!
Z WŁOCH!
Z POLSKI!
Z HISZPANII!

KAPISZ KURWA????????????????

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
07-12-2008 19:07
Zashi Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,353
Reputacja: 1
Trzeba takze zaznaczyc, ze w jednym posciem w drafcie mozna zabrac jednego gracza. Aby zabrac kolejnego trzeba czekac, az wszyscy inni wybiorą. Czyli jak w pierwszym drafcie.

amor patriae nostra lex
07-12-2008 19:25
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 56 gości