Przeczytałam
Kłocić się z nikim nie będę i jak powiedziałam forum traktuję rozrywkowo. MU kibicuję wiele lat, czyli odką canal pokazuje mecze(97?), jeździłam na mecze, spotykałam się z angielskimi fanami, myślę, że wiedzę o piłce mam sporą, choć na pewno nie tak jak znawcy tematu, czyli trenerzy, dziennikarze, itp.
Spotkałam się wielokrotnie z krytyką tego, że jestem kibicem - dziewczyną; w pubach często na mnie ludzie krzywo patrzą, że się emocjonuje meczami i że przychodzę w koszulce - mam to gdzieś, mam prawo kibicować MU tak jak faceci i mam nadzieję, że nie o to tutaj chodzi, bo w Anglii tego nie ma, tylko w Polsce to zauważyłam...I to na forach i w realu.
A jeśli moje wypowiedzi są mało konkretne to dlatego, że wypowiedzi odnoście sportu nie są dla mnie czymś wielce ważnym, tak subiektywnie. MU jest dla mnie ukochana druzyną i oglądam każdy ich mecz, jeśli tylko jestem w domu, ale są bardziej watościowe rzeczy do robienia, niż pisanie wielce naukowych postów o drużynie piłkarskiej. Wolę poświęcać swoje zasoby ludziom, którzy mają problemy z końmi, a którym jestem w stanie pomóć(przynajmniej w większości przypadków)i to mi daje radość, jak widzę gdy ktoś, kto bał się podejść do zwierzęcia bez bata, nagle po wspólnej nawiazuje z nim fajną relację. Lubię robić rzeczy, które przynosza efekty, a pisanie na forum piłkarskim nie przynosi nikomu żadnych efektów bo nie ma jak
Nikt nie pójdzie i nie sprzeda Naniego, bo ktoś opublikuje o tym post na forum MU. A jak napiszę długiego posta do kogoś, kto zajmuje się czymś o czym mowa w temacie(np w temacie o agresji u koni), to może mu pomogę(z relacji uzytkowników naszego forum jeździeckiego wygląda na to, że ludzie robią świetne rzeczy z ich zwierzakami, dzięki temu że sie im przedstawia inne, niz dotychczas znali spojrzenie na sprawę).
Dlatego nie będę pisać nie wiem czego tutaj - uważam, że moje posty nie są głupie i, że nie jest to nabijanie postów, bo w ogóle nie rozumiem idei nabijania postów - że co, to źle jak mam ich dużo? dla mnie to śmieszne, denerwowanie się że ktos dużo pisze.
W każdym razie - moge starać się pisać konkretniej, choć nie bardzo wiem o co chodzi z tym konkretyzmem. Piszę to co myślę. Poza tym pisze o piłce...o sporcie, o tym że biegają ludzie i kopią w piłkę. Czy moje wypowiedzi muszą być super inteligentne? Co z tego, że napisze super mądrego i konkretnego posta? Kto na tym skorzysta? Jakiś inny człowiek? Chyba nie...No może skorzysta tym, że będzie miał wiedzę i porównanie z tym, co myślą inni. Ale tak poza tym?
Dla mnie fora dzielą się na rozrywkowe, gdzie można sobie pogadac co się myśli(jak to) i edukacyjne(jak moje forum jeździeckie, gdzie stara się ludziom i zwierzętom pomagać, więc każde słowo jest ważne i wazne jest spotkanie się z ludźmi i pokazanie im o co chodzi, lub chociaż nagranie im filmu).
Jeśli na tym forum obowiązuje pisanie strasznie kokretnych i krótkich postów to ok, nie ma sprawy - tzn wtedy nie bedę pisać wcale, bo nie będę wiecznie myśleć o ograniczaniu swoich wypowiedzi - to nie esej akademici, tylko post na forum o piłce.
I jeśli ktoś odnióśł wrażenie, że nie traktuję piłki jako czegoś ważnego to się myli - po prostu jest tyle wartościowych rzeczy do robienia, że rozmowy o piłce dla mnie plasują się dość daleko w tyle i nie jest dla mnie takie ważne, czy ktos napisze super dokładnego i inteligentnego posta - jeśli dla was jest to ważne, to przepraszam za wprowadzenie zamieszania.
Ja chciałam tu być by zobaczyć co myślą inni, pogadac z ludźmi, któzy wpierają tę samą drużynę. Ale jeśli zamiast wspólnego kibicowania i np spotykania się by oglądac mecze(bo po to tu się zarejstrowałam, by się dowiedziec gdzie fani MU oglądają mecze), trzeba sie przekrzykiwać i pisać nie wiadomo co, to chyba to nie dla mnie :roll: