dende
Senior Member
Liczba postów: 690
Reputacja: 0
|
Re: Reprezentacja Polski
Cytat:Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Łukasz Załuska (Dundee United)
Obrońcy: Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht Bruksela), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Adam Kokoszka (FC Empoli), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Jakub Wawrzysniak (Panathinaikos Ateny), Marcin Komorowski (Legia Warszawa)
Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Rafał Boguski (Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (Hannover 96)
Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Marek Saganowski (Southampton FC), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Euzebiusz Smolarek (Bolton Wanderers)
Zawodnicy rezerwowi: Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Jakub Wilk (Lech Poznań), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Łukasz Sosin (Anorthossis Famagusta)
No i brak Kuszczaka ...
Cieszy powrót Jelenia
Pele good, Maradona better, George Best
|
|
13-03-2009 15:08 |
|
maju
Posting Freak
Liczba postów: 1,351
|
dende napisał(a):Cieszy powrót Jelenia
jak cholera, tylko ciekawe ile sekund zagra w tych dwóch meczach? :roll: Ogólnie fajna kadra, tylko Iwańskiego mi w niej brakuje
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
|
|
13-03-2009 15:20 |
|
Miko
Posting Freak
Liczba postów: 1,615
|
Naprawdę Leo ma nareszcie prawdziwy ból głowy w pomocy i ataku... Myślę, że kadra dobrze dobrana, ale jak maju, też myślę, że Iwański też powinien znaleźć się w kadrze...
Wraca Kokoszka czyli jeden z niedocenianych obrońców, wywalczył miejsce w Empoli, zamknął usta krytykom, pewnie awansuje z drużyną do Serie A i nagle z którejś dalszych lig pojawi się w 3 najlepszej lidze i będzie mógł sprawdzić Kake, Di Natale, Del Piero etc.
Moja "11"; Boruc - Wasilewski, Żewłakow, Kokoszka, Wawrzyniak - Błaszczykowski, Murawski - Roger, M.Lewandowski, Krzynówek, - Brożek.
|
|
13-03-2009 16:30 |
|
Foster
Super Moderator
Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
|
Skład na Irlandię:
Jeśli chodzi o obsadę bramki to nie ma żadnych wątpliwości. Boruc wrócił do normalnego bronienia. Fabiański siedzi cały czas, a Załuska jest gorszy od Artura, więc wybór prosty.
Wasyl na prawej - to żadne zaskoczenia, podstawowych zawodnik Anderlechtu. Dudka - Żewłakow, ten drugi to pewniak, a Dariusz ostatnio gra w podstawie Auxerre, które IMO jest lepsze niż Empoli, poza tym liga Francuzka z pewnością jest lepsza od serie B. Na lewej Wawrzyniak, który ma pewne miejsce w swoim klubie w Grecji.
Kuba ponoć ma zagrać, ale miał też wczoraj zagrać w BVB a nie było go nawet na ławce, więc do końca nie wiadomo, jakby co to Boguski. W środku Lewandowski i Murawski - to pewne na lewej Krzynówek, który wreszcie gra regularnie. Przed nimi zapewne Roger.
Z przodu nie kto inny jak Irek Jeleń. R. Lewandowski obecnie nie dorasta mu do pięt, Brożek kontuzjowany, Ebi siedzi, a Saganowski już nie gra tak dobrze, jak choćby dwa trzy tygodnie temu.
Boruc
Wasilewski - Dudka - Żewłakow - Wawrzyniak
Kuba/Boguski - Lewandowski - Murawski - Krzynówek
Roger
Jeleń
Mój Blog: Pod presją czasu
|
|
15-03-2009 21:23 |
|
maju
Posting Freak
|
A ja bym Wawrzyniaka wystawił na środku, bo jednak w klubie gra stopera. Na lewą mamy Komorowskiego, który nie gra gorzej niżWawrzynia,, gdy ten odchodził do PAO. Po prostu gra krócej i nie ma takiego nazwiska, ale facet na pewno nie odstaje obecnym poziomem od tego, co Wawrzyniak grał w Legii
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
|
|
15-03-2009 21:26 |
|
maju
Posting Freak
|
Co racja to racja. Ale wiesz, to Legia w końcu ie dziw mi sie
Ale nareszcie nie mamy naszego do niedawna podstawowego problemu - nasi kadrowicze grają w klubach. Dudka w AJA, Jeleń szaleje, Krzynówek w Hannoverze, Wawrzyniak nie przestraszył się Grecji. Ogólnie z całej kadry tylko Smolarek ma problemy w klubie. Tak więc powinno być dobrze.
|
|
15-03-2009 21:33 |
|