Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Newsy transferowe
Kula Offline
Senior Member

Liczba postów: 735
Reputacja: 0
Re: Newsy transferowe
Klub z Newcastle robi coś co kiedyś komentator sportowy nazwał tańcem ze śmiercią. Generalnie są dwie drogi dla klubów spadających z PS, jedna spokojna polega na cięciu budżetu i dostosowaniu się (głównie zarobków piłkarzy ) do warunków Championship po to by cieżką pracą za lat kilka lub kilkanaście wrócić do czołówki. Pamiętać oczywiście należy, że kluby które spadły dostają coś w rodzaju dodatku wyrównawczego, przez trzy lata po 20 mln F na sezon, po to by jakoś sobie ułożyć życie. Druga droga, to nerwowa gonitwa by od razu wrócić do czołówki, zero cięcia kosztów, nowe zakupy na wzmocnienia składu, klub zadłuża się na kilka lat w nadziei na awans. I ta jazda bez trzymanki kończy się najczęściej w sposób tragiczny. Po trzech latach klub ma same długi i gigatnyczne wydatki, pozostaje tylko zwinąć interes, to się między innymi stało z Leeds i Charltonem ( w szeonie 2003/04 walczyli o miejsce w CL). Biorąc pod uwagę, że NUFC miało dość spore długi przed spadkiem, to ciekawi mnie którą drogę wybrali, podejrzewam, że tą drugą.

eśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery

http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+Un...Supporters|http://kula.ndl.pl
19-08-2009 18:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
Cytat:Jak donosi agencja Sportmediaset Rafinha w rozpoczętym niedawno sezonie będzie reprezentował barwy Juventusu Turyn, który dziś w nocy zakończył negocjacje w sprawie transferu z Schalke 04.

Stara Dama skompletowała naprawdę dobry skład. Nazwiska te może nie powalają na kolana ale znaczą dość sporo w świecie piłkarskim. Czyżby Inter czuł się zagrożony :? Tak czy inaczej wszystkie znaki na niebie wskazują , że niebieską część Mediolanu zasili Snejder z Realu.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
27-08-2009 07:33
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Mata napisał(a):Tak czy inaczej wszystkie znaki na niebie wskazują , że niebieską część Mediolanu zasili Snejder z Realu.
Sneijder zostaje w Madrycie. Holender powiedział, że nie ma zamiaru odchodzić z Realu.

Mój Blog: Pod presją czasu
27-08-2009 09:11
Adis Offline
Super Moderator

Liczba postów: 2,287
Reputacja: 27
Wczoraj hiszpańskie i włoskie media (Marca, La Gazzetta dello Sport) rozpisywały się, o przejściu Sneijdera do Interu, mimo wcześniejszych zapewnień zawodnika, że chce zostać w Madrycie.

Cytat:"Nie traktuję opuszczenia Realu jako osobistą porażkę, gdyż Inter to jeden z największych klubów na świecie. Od czterech lat dominują we Włoszech i jestem dumny z tego, że będę nosić niebiesko-czarną koszulkę. Dostałem mnóstwo SMS-ów od Mourinho, w których napisał mi jak ważną postacią mam być w jego zespole. To będzie dla mnie czysta przyjemność pracować z nim. Jestem bardzo dobrze przygotowany kondycyjnie, więc jeśli trener będzie chciał abym zagrał w derbach to nie będzie to dla mnie żaden problem." - powiedział Sneijder

W życiu znam się na dwóch rzeczach: na pokerze i na ludziach, dlatego nie przegrywam.
27-08-2009 09:16
Foster Offline
Super Moderator

Osobiście nie miałby nic przeciwko. Bardzo lubię Wesleya i szkoda by marnował się siedząc na ławce w Realu...

Wracając jeszcze do Juve. To kupują jeszcze jednego bocznego obrońce, jest nim Fabio Grosso.

27-08-2009 09:19
Tomek91 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,434
Reputacja: 2
Skoro jest o Holendrach z Realu to:

Cytat:Arjen Robben nie jest już piłkarzem Realu Madryt. Zgodnie z przewidywaniami popularni Królewscy zdecydowali się sprzedać Holendra i tym samym jest on kolejnym zawodnikiem po Wesleyu Sneijderze, który był zmuszony opuścić stolicę Hiszpanii.

Bayern Monachium wyłożył za lewoskrzydłowego 25 mln euro, czyli o 9 mln euro więcej, niż Inter Mediolan za Sneijdera. Robben nie zadebiutuje jednak podczas najbliższego ligowego starcia Bawarczyków przeciwko VfL Wolfsburgowi, tylko w następnym spotkaniu, kiedy to klub zmierzy się z Borussią Dortmund.

No to Bayern ma teraz naprawdę fajnie prezentujące się na papierze skrzydła.
28-08-2009 08:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
I kapitalnego bramkarza Smile Na razie to Bayern uciułał całe dwa punkty w trzech spotkaniach, więc podopieczni "pana z notatnikiem" powinni się zabrać do roboty. Teraz przed nimi mecz z mistrzem kraju. W Lidze Mistrzów też nie będą mieli spacerków z Juve i Bordeaux.

Fan United od 1992 roku
28-08-2009 08:34
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
O Rensingu mówiono przynajmniej w Monachium , że drzemie w nim spory talent i jest w stanie zastąpić Oliego Khana. Nic z tych rzeczy jednak. Kwestią czasu jest pojawienie sie Neuera z Shalke 04 w ekipie bawarczyków.
Jeśli zaś chodzi o 'pana z notatnikiem' miał być zbawcą , zapowiadał walkę w LM i tryumf w bundeslidze potwierdził , ze nie nadaje się do prowadzenia wielkich klubów (kiedyś Barcelona czy też reprezentacja Oranje) . Jeśli wyleci to nie wcześniej niż zimą jednak nie ma co przekreślać Holendra, dopiero co liga wystartowała.

Transfer Robbena jak najbardziej na "+" .

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
28-08-2009 10:53
Foster Offline
Super Moderator

Madryt w ciągu tygodnia zarobił ponad 50 mln euro. Negredo do Sevilly, Robben do Monachium i Sneijder do Interu.
Swoją drogą to strasznie żałuje, że SAF nie zainteresował się Wesleyem. Od zawsze jest zwolennikiem Holendra, ale chyba się nie doczekam jego gry z diabełkiem na piersi, a szkoda, tym bardziej, że był to wyciągnięcia za "marne" 15 mln...

28-08-2009 19:45
Czary Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,964
Andriy Shevchenko odszedł z Chelsea do Dynama Kijów. Zawodnik mówił, że zaczął karierę na Ukrainie i na Ukrainie ją zakończy. W Dynamie znów będzie wielką gwiazdą, a nie tak jak w Chelsea 4 czy 5 napastnikiem zespołu.

Były napastnik Herthy Berlin, Marko Pantelic w tym sezonie będzie reprezentować barwy Ajaxu Amsterdam.

"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
31-08-2009 14:42
Visk Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 6
Chelsea nie może dokonywać transferów do stycznia 2011 roku !
http://soccernet.espn.go.com/news/story ... nd&cc=5739

Przeniosłem to do odpowiedniego tematu/sebos
03-09-2009 15:04
Tomek91 Offline
Posting Freak

Nieźle ich FIFA załatwiła. 2 lata zakazu na transfery za to, że nakłaniali jakiegoś 18-latka z Lens do zerwania z Francuzami kontraktu. Naprawdę warto było Wink
03-09-2009 16:41
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Pewnie zmniejszą karą do jednego okienka, czyli wiele nie stracą, bo oni zimą nie kupują, nie licząc jakichś bolków.

Apropo Chelsea i transferów, to lepsze jest to. Boly, że inni mają więcej?

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
03-09-2009 16:49
Tomassen Offline
Linguistics Llama

Liczba postów: 1,768
Reputacja: 8
Shevchenko jest cudownym przykładem destrukcyjnego działania systemu transferowego Chelsea. Obłowił się w Chelsea, a teraz wraca do piłki Tongue

I tak będę skakać po tapczanie
I nigdy szare życie mnie nie złamie
Na podłodze leżą klocki rozsypane
Ja poukładam je

I tak swoich marzeń wam nie oddam
Póki w żyłach krew nigdy się nie poddam
Będzie trzeba to bałagan swój posprzątam
Ja poukładam się
05-09-2009 11:25
Tomek91 Offline
Posting Freak

Cytat:Francuskie Le Havre złożyło oficjalną skargę do FIFA w sprawie transferu Paula Pogby do Manchesteru United. Czy Czerwone Diabły podzielą los londyńskiej Chelsea, która otrzymała zakaz dokonywania transferów?

Hm, ja tam się jeszcze nie martwię, ale jak sprawy przyjmą obrót jak u Chelsea to mało fajnie :/
06-09-2009 09:40
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości