Cytat:Nie wiem, skąd masz takie przeczucie, że to będzie niezły napastnik. Jeśli takie przeczucie daje Ci YouTube, to nie wiem po co menedżerowie latają na spotkania, przecież można zostać w domu, pyknąć YT i już widać, czy to następny Maradona. Hernandez jest próbką. Próbką taką jak Diouf, Dong, Manucho i setki innych, piłkarzopodobnych wytworów. Czy z tej mąki będzie chleb to się jeszcze okaże...
Przeczucie ma to do siebie, że niekiedy nie wie się skąd się go ma. A ja po prostu mam. Bo to nie jest jakaś próbka jak Diouf, Dong(kutwa, co za porównanie. Gdzie ligi meksykańskiej do chińskiej :|. Gdzie Meksykowi do Chin?!), czy manucho. To gracz gracz, który jest nadzieją Meksyku. A to przecież nie jest kraj w którym kopią się czoło, tylko grają w futbol na dobrym poziomie.
Cytat:Jasne, jestem za tym, żeby już jutro Macheda wystąpił w ataku obok Rooneya...Nie bardzo widzę Twoją koncepcję wprowadzania ich do drużny...Chciałbyś wszystkich wstawić do składu, ale w taki sposób, żeby każdy coś czerpał z gry, a to jest niestety niemożliwe...
Gdzie ja coś takiego napisałem? Przecież przed Machedą jest co najmniej czterech innych napastników na dzień dzisiejszy.
Cytat:Chodzi mi o napastnika, który albo zmieni Rooneya w razie kontuzji, uzupełni skład, gdy 4-5-1 nie będzie wychodziło albo będzie wystawiany zamiast Rooneya w razie, gdy Anglikowi nie będzie sprzyjała forma/zdrowie/bla bla bla...
I na takiego zawodnika warto dawać dziesiątki milionów? Nie wiem ile razy to powtórzę, ale łapie się na tym, że robię to chyba już w każdym poście (to chyba znak, że pora kończyć :lol: ) - nie w naszej sytuacji, kiedy potrzeby w innych sektorach boiska są DUŻO większe.
Cytat:Berbatov podczas pobytu w Tottenhamie czyhal najdalej na 20 metrze od bramki, był lisem pola karnego i potrafił świetnie znaleźć sie w polu karnym. W United te atuty niestety zatracił, niekiedy tylko pokazuje, że potrafi przywrócić wspomnienia z Tottenhamu (patrz: Fulham home).
Podziwiam pamięć. Ja pomimo tego, że zwolennikiem talentu Berby jestem od lat to nie przypominam sobie, żeby w Spurs był on lisem pola karnego. Nie ma to jednak znaczenia. U nas gra jako łącznik i tam się czuje najlepiej.
Cytat:Domyślam się że napastnikiem, z topu ligi angielskiej jest Berbatov, który ma problem żeby wepchać bramkę byle jakiemu średniakowi ligi.
Berbatov to czołowy napastnik ligi. Jeśli tego nie dostrzegasz, nie mój problem i nie mam zamiaru nikogo do swojej opinii przekonywać.
Cytat:A nam potrzeba drugiego, bramkostrzelnego napastnika, którego poza Rooneyem w tym sezonie nie mamy.
I kupimy kogoś za 30 mln i będzie podobnie. Bądź bramki rozłożą się bardziej równomiernie czyt. Roo zmuszony do częstszej gry w tyle nie będzie miał już tyle okazji.
Cytat:Nie możemy tez obwiniać pomocników, że strzelają za mało bramek, bo jak mówi stare przysłowie: " Napastnika rozlicza się z strzelanych bramek"
To ile ma strzelać cofnięty napastnik? 12 bramek i 5 asyst na 1873 rozegrane minuty to co najmniej dobry wynik. Lepszy niż np. Anelka, którym wielu się zachwyca. Rooney tych bramek na podobnej pozycji dużo więcej nie strzelał.
Kontuzja Roo zamazała co niektórym obraz. Dwumecz z Bayernem nie przegraliśmy w ataku. Przegraliśmy go w drugiej linii, bo nie potrafiliśmy wystarczająco długo utrzymać się przy piłce w Monachium i w końcówce nas to pokarało. Sytuacja powtórzyła się w rewanżu. Batalię w drugiej linii przegraliśmy również z Chelsea, nie mówiąc już o Barcelonie. Broniłem przez dłuższy czas pomocników, ale jeśli na ćwierćfinał LM musi wybiegać niedoświadczony Gibson to coś jest chyba nie tak. Jeśli mamy problem ze skleceniem dwóch zawodników w formie do środka pola (nie mówiąc już o sytuacji kiedy gramy trójką), to jest to znak, że trzeba się sprawie przyjrzeć. To jest serce drużyna. Tam się najwięcej meczów wygrywa, albo przegrywa. Tam potrzebujemy wzmocnień na gwałt. Podkreślam - wzmocnień (liczba mnoga
).