Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
paolo Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,984
Reputacja: 0
PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
[Obrazek: 1zn0jye.png][Obrazek: m9rm0p.png][Obrazek: 2uhmtjq.png]

Manchester United vs Manchester City
Barclays Premier League
12.02.2011; 13:45
Old Trafford, Manchester

Przed nami kolejne emocje związane ze starciami Czerwonych Diabłów. W ramach 28. kolejki Barclays Premier League na Old Trafford odbędą się derby Manchesteru - tym razem United podejmuje City.

W ostatniej kolejce Manchester United doznał pierwszej ligowej porażki, natomiast rywale zza miedzi pokonali West Bromwich Albion 3-0, w tym dwa karne.

Nasi przeciwnicy zajmują trzecie miejsce w tabeli z dorobkiem 49 punktów i jednym meczem w zapasie. Udało im się wygrać 14 spotkań, 7 zremisowali i 5 przegrali. Najlepszym strzelcem w drużynie The Citizens jest Carlos Tevez (tfu!), który ma na swoim koncie 17 strzelonych bramek.

City dysponuje najlepszą defensywą w lidze. Piłkę z siatki wyciągali tylko 22 razy (o dwa mniej niż United), a poza tym aż 12-krotnie zachowywali czyste konto. Mają też za to najbrutalniejszych zawodników, którzy w bieżących rozgrywkach zdążyli już uzbierać 51 żółtych i 5 czerwonych kartek. Prym w tej kategorii wiodą Zabaleta (7 ż, 1 cz) i De Jong (7, 0). Co ciekawe, Zabaleta na taką kolekcję potrzebował "tylko" 24 fauli. Ofensywę napędzają jedni z najniższych ludzi w Premier League - Wright-Philips (166 cm), Carlos Tevez (168 cm) i David Silva (170 cm).

Manchester City od 35 lat nie sięgnął po żadne trofeum i w tym sezonie liczą na przerwanie tej passy zwłaszcza, że od ostatniego sukcesu The Citizens w 1976 roku ich fani musieli spoglądać z zazdrością na drugą stronę Manchesteru, gdzie w tym czasie przywożono różnego rodzaju puchary aż 26-krotnie (11 mistrzostw Anglii, 2 razy Puchar Europy, 8-krotnie FA Cup, 4 razy Puchar Ligi Angielskiej oraz po razie Puchar Zdobywców Pucharów i Klubowe Mistrzostwo Świata).

Ostatni raz obie drużyny spotkały się w 12. kolejce Premier League obecnego sezonu. Na City of Manchester Stadium padł bezbramkowy remis mimo, że Man Utd wielokrotnie miał okazje na wywiezienie trzech cennych punktów.

Odkąd w 1986 roku Sir Alex Ferguson został managerem Manchesteru United w City szkoleniowców zmieniano aż trzynastokrotnie i żaden z nich nie potrafił zdominować Czerwonych Diabłów. Teraz przed takim wyzwaniem staje Roberto Mancini, który ma za sobą świetne statystyki we Włoszech, gdzie przez siedem lat zdobył 3 tytuły mistrzowskie z Interem oraz czterokrotnie sięgał po Coppa Italia. Wcześniej podobne sukcesy świętował jako zawodnik.

Spotkania obu drużyn
• To będą 157. derby Manchesteru licząc mecze we wszystkich rozgrywkach. Bilans dotychczasowych meczów to 64 zwycięstwa United, 42 City i 50 remisów;

• Manchester United nie przegrał czterech ostatnich spotkań ligowych z Manchesterem City. W lutym 2008 roku "Czerwone Diabły" przegrały na Old Trafford 1:2.

Ostatnie dziewięć spotkań:

07/08: PL MCity - MU 1:0
07/08: PL MU - MCity 1:2
08/09: PL MCity - MU 0:1
08/09: PL MU - MCity 2:0
09/10: PL MU - MCity 4:3
09/10: CC MCity - MU 2:1
09/10: CC MU - MCity 3:1
09/10: PL MCity - MU 0:1
10/11: PL MCity - MU 0:0

Waszym zdaniem - mecz na CoMS (10.11.10)
MOTM - Nemanja Vidic (13 głosów w ankiecie, 48%)

RedLucas napisał(a):Zagraliśmy naprawdę dobrze. Przede wszystkim fenomenalnie środek pola oraz obrona. Niestety, brakło nam argumentów w ofensywie. Nani bezproduktywny, Park jakiś zagubiony, a na Berbę szkoda słów. A to co już mnie najbardziej wkurwiło, to jak miał zejść z boiska, to nie mógł się pospieszyć, musiał pokazać, jaki to jest obrażony. Generalnie, wynik nie jest zły, ale bez wątpienia spory niedosyt pozostaje.

Szymcio napisał(a):Tym meczem Carrick zamknął mordy chyba wszystkim jego hejterom. Rozpierdolił system i właściwie w pojedynkę zdominował centralę. Taki Barry to mu może trzewiki nosić, a De Jong je pucować.

daniel napisał(a):Dobry mecz, dużo walki, dużo biegania, derby więc testosteron kipiał. Gdybyśmy mieli więcej argumentów w ofensywie kończylibyśmy mecz na COMS jako drużyna wygrana, a tak po prostu byliśmy lepsi i zabrakło tej kropki nad 'i'. Nie wiem jak niektórzy mogą pisać, że mecz był nudny? Bo co bramki nie padły? Sam Rafael wczoraj dobitnie pokazał, że zaczyna łapać czym są derby Manchesteru.

O wszystkim co związane z meczem, dyskutujemy w tym temacie.
Zapraszamy do dyskusji!

Ostatnie spotkanie:
Manchester City - Manchester United 0:0 ; 10.11.2010 Barclays Premier League

Ciekawostka o rywalu:
Cytat:A co w nich ciekawego? Kasa misiu, kasa.

Dane pomeczowe:

Składy:

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Vidic, Smalling, Evra - Scholes (Carrick 79'), Anderson (Berbatow 67'), Fletcher - Nani, Rooney, Giggs

Manchester City: Hart - Richards, Kolarov (Wright-Philips 52'), Lescott, Zabaleta - Barry, Kompany, Yaya Toure - Milner (Dzeko 60'), Tevez, Silva

Gole: Nani 41', Rooney 78' - Silva 65'

Kartki: Scholes, Giggs (ż) - Kompany, Milner (ż)

Sędzia: Andre Marriner

Który ze mną w konkury na mój słowotok?
09-02-2011 17:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika
sebo205 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 33
Re: PL: Manchester United - Manchester City (12.01.2011; 13:45)
Czeka nas strasznie ciężki mecz. Po ostatniej porażce z Wilkami uważam, że to nie będzie łatwy mecz. Chociaż mogło też być tak, że mecz z Wolves to był po prostu gorszy mecz. Ale tak czy siak będziemy mieli pewnie kłopot z pokonaniem, lecz sądząc po wynikach naszego lokalnego rywala to nasze szanse się zwiększają.

PS. Niestety nie będę miał okazji obejrzeć tego meczu, ponieważ wyjeżdżam na ferie(mam 10lat)
09-02-2011 19:28
Kosma Offline
Król logiki

Liczba postów: 3,067
Reputacja: 73
35 years, 35 years... :twisted:

Trzeba przede wszystkim wygrać. Nieważne jak. Emocje będą na pewno, wszak to derby, więc czy zapewnimy sobie zwycięstwo po pół godzinie, czy w czasie doliczonym na pewno będzie ciekawie. A mecze o 6 punktów na Old Trafford wygrywać trzeba. Nie mógłbym patrzeć na twata triumfującego na naszym terenie.

I to jest właśnie taki mecz, w którym po raz pierwszy będzie brakować Gary'ego jako piłkarza. Z loży dużo trudniej niż z ławki zrobić taką cieszynkę przed trybuną City...

Gdzie jest Groszek?
09-02-2011 23:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Dziś ważny dzień i wielkie derby. Mam nadzieję, ze dane będzie nam oglądać ciekawy mecz, po którym to Czerwona strona Manchesteru będzie się cieszyć. Niestety, ale przed tak ważnym spotkanie wypadło nam paru zawodników. Kontuzjowany jest Rio i Evans, a wczorajszym treningu kontuzji doznał Park, który wypada na 4 tygodnie.
Zastanawiam się jakim ustawieniem wyjdziemy. Byłby Ji, to pewnie byłoby 4-4-2, a tak? To samo tylko z Giggsem na skrzydle? Czy może 4-5-1?

4-4-2
Edwin
Rafael - Smalling - Vidic - Evra
Nani - Carrick - Fletcher - Giggs
Rooney - Berbatov

4-5-1
Edwin
Rafael - Smalling - Vidic - Evra
Carrick - Anderson/Scholes - Fletcher
Nani - Berbatov - Rooney

Mam tylko nadzieję, że Ferguson nie będzie za bardzo kombinował.

Mój Blog: Pod presją czasu
12-02-2011 10:21
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Mecz rządzący się swoimi prawami, w którym nikt nie będzie odstawiał nogi i rozczulał nad przeciwnikiem, z wielkimi emocjami i walką do upadłego Panowie i Panie nareszcie czas na derby :twisted:
Bardzo trudne spotkanie przed nami. Po ostatniej wpadce na wyjeździe wypadałoby zaprezentować się tak jak na United przystało a spotkanie z lokalnym rywalem jest do tego najlepszym momentem. Liczę, że podtrzymamy dobrą passę z City (poza ostatnim remisem) i dzisiejszy mecz wygramy i umocnimy się na pierwszym miejscu w lidze. W naszym ostatnim spotkaniu The Citizens w ogóle nie mieli zamiaru wygrać i skupili się jedynie na tym by bramki nie stracić co im się udało. Mam nadzieję, że dzisiaj znajdziemy sposób na sforsowanie ich obrony i wyjdziemy zwycięsko z tego pojedynku.
Naszym atutem dzisiaj zdecydowanie jest fakt, że gramy na Old Trafford, na którym prezentujemy się wprost wyśmienicie w tym sezonie. Niestety mankamentem są problemy kadrowe z jakimi się borykamy. Niemniej liczę, że Ferguson poskłada to w odpowiedni i optymalny sposób i coś mi się wydaje, że ujrzymy to 2 zestawienie jakie zaprezentował Foster.
Mój typ 3-1.

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
12-02-2011 11:44
kojot Offline
Senior Member

Liczba postów: 674
Reputacja: 3
Już się nie mogę doczekać ! Emocje będą ogromne ! Jestem pewien , że i doping będzie przyzwoity! Liczę na waleczność ! Pff liczę , na pewno będzie walczeność , wszyscy będą zapieprzać , nie będą odstawiać żadnej części ciała . Mam nadzieję , że City się nie zamuruje i będzie grało odważnie , jak i my .

Skład :

Van Der Sar
Rafael - Smalling - Vidić - Evra
Nani - Anderson/Fletcher (gdzieś czytałem , że Fletcher może nie zagrać) - Carrick - Giggs
Rooney - Berbatov

I cannot put my finger on it now
The child is grown
The dream is gone
And I have become comfortably numb.
12-02-2011 12:23
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
VDS

Rafael---------------- Smalling------------------------ Vidić--------------- Evra

Nani--------------------Carrick------------------ Scholes------------------ Giggs

Rooney---------------- Berbatov

Taki skład chciałbym zobaczyć. Ewentualnie zamiast Scholes'a może być Anderson. Na pewno nie chciałbym zobaczyć znów Fletchera wraz z Carrick'iem w środku.

Dzisiaj o zwycięstwo będzie trudno, ale trzy punkty muszą być, po prostu muszą :!:

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
12-02-2011 12:36
Tomasson Offline
Member

Liczba postów: 207
Pierwsze 15 minut w naszym wykonaniu słabe, zapewne za sprawą tego strzału Silvy, który o mało co nie wpędził nas w tarapaty. Następne pół godziny to już nasza inicjatywa, kapitalna gra Naniego no i w końcu zaczęliśmy kontrolować środek. Giggsy niewiele miał dziś dobrych podań, ale asysta najwyższej klasy. Rooney trochę niewidoczny, ale dobrze rozciąga grę, więc póki robotę odwalają koledzy po fachu to przyjmuję jego postawę bezstresowo.

Ciśniemy ich w drugiej części gry, nie możemy oddać inicjatywy. Dokopmy tym ważniakom!!

Nie chce mi się z Tobą gadać.
12-02-2011 14:42
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Najważniejsze jest zwycięstwo. Mecz prawe powiedziawszy był wyrównany, ale my wydarliśmy te 3 punkty głównie dzięki geniuszowi Roo. Dobry, szybki mecz.

VdS - ok [ 6.5 ]

O'Shea - świetnie w pierwszej części,w drugiej już bez szaleństwa [ 7 ]
Smalling - prawie jak profesor [ 8 ]
Vidić - genialny [ 8.5 ]
Evra - ok [ 7 ]

Nani - kolejny świetny występ. Łatwość z jaką mija rywali jest naprawdę imponująca. [ 8 ]
Scholes - nie ustrzegł się błędów, ale było ok [ 7 ]
Fletcher - znowu mi się podobał [ 7 ]
Giggs - aktywny [ 7.5 ]

Roo - kapitalna brama :shock: [ 7 ]

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
12-02-2011 15:44
ryba Offline
Member

Liczba postów: 203
Re: PL: Manchester United 2-1 Manchester City (12.01.2011)
Rooney :shock: szkoda tylko, że jego gra nie jest taką do jakiej nas przyzwyczaił w zeszłym sezonie. Jak dla mnie powinien przełożyć efektowność na ilość :) Chociaż nie powiem, milo było krzyknąć dzisiaj podczas jego bramki JA PIERDOLĘ!! :) GLORY GLORY MANCHESTER UNITED :D

---
12-02-2011 15:50
kojot Offline
Senior Member

Zagraliśmy dobrze , pierwszy kwadrans był słaby , potem było już tylko lepiej .

VDS - dobre spotkanie , dużo ładnych interwencji niestety po strzałach zawodników ze spalonych
O'shea - dobre spotkanie.
Smalling - Świetnie !
Vidić - Również świetnie !
Evra - ok

Nani - Świetne spotkanie Naniego i to kolejne.
Scholes - dobrze było
Anderson - dobre spotkanie
Fletcher - chyba wraca do formy
Giggs - dobrze , na początku nie mógł się odnaleźć

Rooney - spotkanie słabe , ale ten gol :shock: :shock:

The child is grown
The dream is gone
12-02-2011 15:51
ryba Offline
Member

Liczba postów: 203
Co do Naniego fajnie, że chłopak potrafi grać dobrze nawet z mocnymi przeciwnikami, w przeciwieństwie do CR7.

---
12-02-2011 15:52
Tomasson Offline
Member

Miło było patrzeć jak Nani ośmiesza rywala przy każdej okazji, a co najważniejsze: w końcu więcej gra piłką. Jego asysta przy golu Rooney'a - klasa.

Wayne mnie nie zachwycił, moją twarz wykrzywiał grymas wściekłości, kiedy Rooney tracił piłkę bądź źle dogrywał. Tak samo było tuż przed jego kapitalną bramką, ale po chwili przyszedł piłkarski orgazm i wszystko zostało mu wybaczone.

Udowodniliśmy City, że nasza flaga zasłużenie wisi na budynku Hiltona, zaś ich jedynie na liniach wysokiego napięcia. Manchester Czerwony, piękny mecz.

12-02-2011 15:57
kojot Offline
Senior Member

Cytat:Jego asysta przy golu Rooney'a - klasa.

Tu to trochę szczęścia było , bo piłka otarła się po plecach obrońcy MC i zmieniła trochę kurs , co jednak nie zmienia faktu , że gdyby nie ta wrzutka to gola by nie było Smile

The child is grown
The dream is gone
12-02-2011 16:02
Tomasson Offline
Member

Oj tam oj tam, podanie wyglądało na idealne, dotarło do celu - dla mnie wystarczy. Wink

12-02-2011 16:04
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości