:arrow: Najważniejsze zasady: (całość w regulaminie niżej)
- Mecze rozgrywane są w systemie 4vs4, gramy 2 x 10 minut ze zmienionymi stronami (bez rewanżów). 3 punkty za wygraną, 1 punkt za remis, 0 przy porażce.
- W ćwierćfinale, półfinale, finale i meczu o 3 miejsce gramy jeden mecz (2 x 10 min ze zmianą stron). Jeżeli mecz kończy się wynikiem remisowym, włączona zostaje dogrywka do jednego gola! Obowiązuje w tym momencie zasada "złotej bramki"
1.Mecze rozgrywane mają być w systemie 4vs4, gramy 2 x 10 minut ze zmienionymi stronami. 3 punkty za wygraną, 1 punkt za remis, 0 przy porażce.
2. Kadra teamu ma liczyć co najmniej 6 osób. Na mecz kapitan zespołu może zabrać maksymalnie 6 zawodników. Podczas trwania meczu w pokoju może przebywać maksymalnie 5 zawodników z drużyny - 4 graczy podstawowego skladu i 1 gracz rezerwowy. Kapitan może wezwać dodatkowego zawodnika, który przebywa poza pokojem, ale tylko w przypadku gdy pokój najpierw opuści wskazana przez niego osoba. Maksymalny ping na jakim gramy wynosi 120.
3.Mecze mają być nagrywane przez program w grze haxball. Następnie zapisujemy je na dysku i wrzucamy na serwis haxballtube. Należy się na nim zarejestrować. Jeżeli nagranie nie zostanie zapisane mecz zostaje uznany za nieważny, chyba, że kapitan na powód przez który plik nie został zapisany.
4. Za obrażanie zawodników innych drużyn lub ich ulubionych drużyn piłkarskich zawodnik zostaje natychmiastowo wyrzucony z turnieju.
5. Nie ma określonego terminu rozegrania spotkań. Prosimy jednak o jak najszybszą grę. Liczymy, że turniej uda się rozegrać w ciągu miesiąca.
Faza Grupowa:
Faza grupowa składa się na grupy A,B,C,D po 4 zespoły. Do fazy pucharowej awansują dwie drużyny z każdej grupy. Gramy 3 mecze w fazie grupowej (każdy z każdym). Awans uzyskują drużyny z największą ilością punktów. W przypadku gdy dwie drużyny ma tyle samo punktów to awans uzyskuje drużyna zwycięska w meczu bezpośrednim. Jeżeli w meczu bezpośrednim padł remis, awans uzyskuje drużyna z lepszym bilansem bramek. Jeżeli bilans bramek również jest taki sam, decyduje ilość bramek strzelonych. Jeżeli i w tej sytuacji wynik będzie taki sam awansuje drużyna wyżej rozstawiona.
Faza Pucharowa:
Drabinka pucharowa:
1 ćwierćfinał: 1 drużyna z grupy A z 2 drużyną z grupy B
2 ćwierfćfinał: 1 drużyna z grupy B z 2 drużyną grupy A
3 ćwierćfinał: 1 drużyna z grupy C z 2 drużyną grupy D
4 ćwierćfinał: 1 drużyna z grupy D z 2 drużyną grupy C
Półfinały:
zwycięzca pierwszego ćwierćfinału ze zwycięzcą ćwierćfinału czwartego
żwycięzca drugiego ćwierćfinału ze zwycięzcą ćwierćfinału trzeciego
Mecz o 3. miejsce:
Przegrani półfinałów
Mecz o 1. miejsce:
Zwycięzcy półfinałów
W ćwierćfinale, półfinale, finale i meczu o 3 miejsce gramy jeden mecz. Jeżeli mecz kończy się wynikiem remisowym, włączona zostaje dogrywka do jednego gola! Obowiązuje w tym momencie zasada "złotej bramki"
Hostowanie meczów:
W fazie grupowej prawo hostowania spotkania w pierwszej kolejności mają zespoły wyżej rozstawione. Preferowane jest jednak granie na internecie najszybszym.
W ćwierćfinale pierwszeństwo hostowania mają zespoły zwycięskie ze swoich grup.
W półfinale pierwszeństwo hostowania mają zespoły, które grały w ćwierćfinale pierwszym i trzecim.
W finale pierwszeństwo hostowania ma zespół wyznaczony przez organizatora.
W życiu znam się na dwóch rzeczach: na pokerze i na ludziach, dlatego nie przegrywam.
Sobota raczej pasuje, ale może byśmy zagrali też coś wcześniej w środku tygodnia? Kiedy Fost wyjeżdżasz? Bo Red chyba pisał że 1.08 wraca, więc dobrze byłoby zagrać chociaż dwa mecze grupowe z Tobą w składzie.
No najprawdopodobniej nie pasuje, ale tak jak pisałem wcześniej nie będzie mnie na pewno przez około dwa tygodnie, a nie wykluczone, że i dłużej. Także ustalajcie terminy pod siebie, ja na razie jestem poza grą
"Możesz mówić co chcesz o tradycji Barcelony, czy Realu Madryt, ale nikt i nic nie może równać się z historią Manchesteru United"
To co pisał Wróg, zorganizujmy coś szybciej. Ja dzisiaj wieczorkiem będę w domu, wiec od jutra jestem do gry.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Mnie takie późne godziny nie pasują niestety. Tzn. jeśli mecz zacząłby się o 22 równo i trwał te dwa razy po 10 minut, to mogłabym być dostępna.
Mam jednak nadzieję, że póki nie ma deficytu graczy, to nie problem, że nie mogę być do Waszej dyspozycji.
~ I believe Old Trafford is The Theatre Of Dreams but only for United, not the visitors! ~
Pat Evra