Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekipa wyjazdowa
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336
Reputacja: 0
Ekipa wyjazdowa
Temat o wyjazdach na mecze UNITED, jak juz wiecie w Polse jest ekipa MUSC ktora byla juz wiele razy na meczu i od nowego sezonu po zapisie do MUSC bedzie mozna na takowy mecz sie wybrac. Temat od opisywania wrazen i dogadania sie w sprawie wyjazdu. Moj ostatnie wyjazd na WHU..

Jako, że juz sie czuje lepiej, postaram sie cos szkrobnąc.

Jechalem do Manchesteru z zamiarem obejrzenia i wejscia na Gigg Lane na final barazy przeciwko Skelmersdale. No i udalo sie, ale ... od poczatku.

Jechalem tradycjnie autobusem i promem, meczace strasznie, ale tanie no i czego sie nie robi dla UNITED, zreszta caly prom czerwony i bylo ciekawie, piwa i te sprawy Smile w Manchester bylem o 5 rano i myslalem, jak tu skrecic powrot, bo nie bylo powrotnego tego dnia, myslalem o pociagu do Chester z przesiadka do Holhyead i prom, ale zlapalem inny autobus i jazda.

Dobra, 9 rano wychodze do Wheeterson House na angielskie sniadanko i Pedigree 8) Dostaje sms, ze czeka na mnie bilet na UNITED i jesli chce, moge podjechac pod OT, a, ze UNITED gral o 12:45 a FC UNITED game zaczynalo sie o 15:05 postanowilem skorzystac Smile Collect ticket i jazda do Bishop ( bez biletu na mecz nie wejdziesz ) jednak Boyle sie szybko zmyl i zrobilo sie dretwo, ruszylem do Trafford Pub gdzie bylo ciekawie jak przed meczem z Blackburn, Viva i Park danie glowne, 2,5 godz picia i spiewu z RED ARMY, momentami nie chcialo mi sie nawet ruszac na stadion. Okazalo sie tez, ze w kasach jest 60 biletow na mecz z WHU w przedziale 40 - 60 funtow.

12:20 jestem pod West Stand W16 i nagle z tlumu wylania sie 20LEGEND i idzie w moja strone a obok fajni sciskajacy jego dlon, skorzystalem i ja of course.

12:45 siedze na Stretford i jedziemy z dopingiem, Viva, Park, UNITED are going to Moscov. Dania glowne, gardlo zdarte po 30 minutach, Ronaldo show i tyle w temacie. STANDS UP FOR THE CHAMPIONS!

Po mecz szybki atak na FCUM i dalej doping z RED ARMY.

Jedynymi minusami to to, ze bylem znowu sam i to, ze byla meczaca podroz, zobaczyc UNITED, bezcenne.

PS. Wojtek3, Skull i Seki prawdopodobnie jada na mecz Testiminoal Ole Gunnar 2 sierpnia, kto chce niech sie dolacza.

Under The Boardwalk - United Warriors
05-05-2008 15:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
radzio Offline
Cantona

Liczba postów: 2,113
Reputacja: 8
Re: Ekipa wyjazdowa
Wojtku, a masz jakieś fotki z Twojego wyjazdu bo imo wartałoby takie coś wrzucić do galerii RedCafe.pl Big Grin (http://redcafe.pl/galeria/menu.php)

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
05-05-2008 16:42
pawlo Offline
Senior Member

Liczba postów: 415
JA mysle ze wojtka stac na napisanie kilku zdan wiecej by cala relacje wrzucic na redloga, ewentualnie niech polonisci popoprawiaja co trzeba. Bo wojtek mimo iz jeszcze nie ma o tym pojecia bedzie mi pomagal z tym co ci radzio mowilem kiedys :]

50 years ago, our team lay in the snow.
Battered and bloodied some of them died,
Some of them survived.
Charlton and Matt Busby,
They took us to Wembley.
And we beaten Benfica and we won the cup,
all those years ago.
06-05-2008 00:10
pawlo Offline
Senior Member

BTW radzio czemu ta galeria nie jest dostepna z zadnego sensownego miejsca na forum? Smile I czemu nie wymyslisz czegos lepszego by uploadowac wszystkie zdjecia na raz :]

Some of them survived.
Charlton and Matt Busby,
They took us to Wembley.
all those years ago.
06-05-2008 00:27
radzio Offline
Cantona

Liczba postów: 2,113
Reputacja: 8
pawlo napisał(a):BTW radzio czemu ta galeria nie jest dostepna z zadnego sensownego miejsca na forum? Smile I czemu nie wymyslisz czegos lepszego by uploadowac wszystkie zdjecia na raz :]
1) Nie jest dostępna jeszcze tak na całego ponieważ nie jest jeszcze dokładnie przetłumaczona Big Grin
2) Niestety upload wielu plików na raz odpada Sad i trzeba po jednym wrzucać. Ale lepszy rydz niż nic Big Grin.
3) Jak już ją ładnie przystosuję to będzie link w odpowiednim miejscu :-)
4) Muszę jeszcze poprawić ładnie BBcode, który ona generuje (wtedy można ładnie obrazki wrzucać do postów z galerii) :twisted:
5) Przypominam, że galeria jest i tak dostępna dopiero po napisaniu 10 postów :-) (zabezpieczenie przed osobami, które zaraz po rejestracji chciałyby tam robić syf)

pawlo napisał(a):JA mysle ze wojtka stac na napisanie kilku zdan wiecej by cala relacje wrzucic na redloga, ewentualnie niech polonisci popoprawiaja co trzeba. Bo wojtek mimo iz jeszcze nie ma o tym pojecia bedzie mi pomagal z tym co ci radzio mowilem kiedys :]

O proszę :-), tam o literówki to się nie martw :-) byle tylko było napisane z sensem i ciekawie :-).

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
06-05-2008 00:39
MUSC PL Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 32
JAK MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ ! MOSKWA 20-22.05.2008

Choć jeszcze emocje ( przynajmniej u mnie  ) nie opadły postaram się opisać moją wyprawę na finał do Moskwy.

Obejrzeć taki mecz z sektora United stało się moim marzeniem i celem nadrzędnym w 1999 w Barcelonie, gdzie z powodu astronomicznych cen wejściówek i głównie dużej ilości fałszywych biletów nie zdecydowałem się na inwestycję w „ciemno”. Jednak mimo wszystko tamten wyjazd uważam za jeden z najlepszych. Możliwość świętowania na Ramblas z pozostałą 30 tysięczną armią, która jak ja nie dostała się na mecz zrekompensowała w pewnym stopniu ból i rozczarowanie spowodowane nieobecnością na trybunach.

Bilety  Zaczęło się od ceny 1000 euro. Pomyślałem sobie no dobra jak już się powiedziało ‘A ‘ to trzeba być konsekwentnym. 5 dni później okazało się że kolega, który pośredniczy w załatwianiu biletu dla mnie musi zrezygnować z wyjazdu. Jako że sam wylosował już wcześniej bilet udało mi się dostać właśnie jego wejściówkę . Jak się później okazało posiadanie biletu wcale nie gwarantowało wejście na mecz . Oczywiście trzeba się było dostać do Moskwy !!!

Wiza do Rosji. Obywatele Wysp Brytyjskich posiadający bilet nie musieli starać się o wizę. Co innego z pozostałymi posiadaczami biletów. Standardowo konsulat rosyjski wydaje wizy w czasie 5ciu dni roboczych. Jako, że ja planowałem wyjazd przez Białoruś 20go maja o godzinie 11 myślałem że mam 1 dzień zapasu ale gdzie tam. Konsulat postanowił wydać moją wizę 20go o 8 Rano. Niby na styk ale ?! Okazało się, że ostatnio białoruski reżim również wprowadził konieczność posiadania wiz nawet jeśli nie opuszcza się lotniska w Mińsku. Zaczęła się nerwówka. Na samolot bezpośredni do Moskwy już wcześnie kosztował majątek, a teraz nie było już miejsc i zacząłem nawet myśleć o podróży samochodem przez Ukrainę, aż tu 14go maja prezydent Rosji wydaje dekret „ wszyscy kibice posiadający bilet na mecz nie muszą posiadać wizy do Rosji ”. Szybka akcja wycofania paszporty z konsulatu rosyjskiego i złożenie wniosku o wizę białoruską ( oni oczywiście nie mieli pojęcia o żadnym meczu, a ja nie chciałem ryzykować zatrzymania na lotnisku w Mińsku ). Całe szczęście w trybie przyśpieszonym przy pomocy kolegi dyplomaty dostałem wizę w 2 dni i mogłem opłacić przelot do Moskwy.

20go rano korek w drodze na lotnisko i przyjechałem na Okęcie z bardzo małym zapasem czasu. Ustawiłem się w kolejce do odprawy i już nadchodzi moja kolej, aż tu nagle ewakuacja całego terminala ( ktoś zostawił torbę i saperzy musieli ją sprawdzić ). Myślę sobie „ no nie, chyba wszystkie siły sprzysięgły się przeciw mnie”. Trwało to może ze 30 minut zanim znowu rozpoczęli odprawę. Sprintem przez wszystkie bramki i na pokład samolotu. W Mińsku 3 godziny do samolotu do Moskwy więc zrobiłem kilka browców. Coś mnie tknęło i postanowiłem iśc na odprawę trochę wcześniej i tu kolejne zaskoczenie. Oczywiście kobiety na odprawie poprosiły mnie o okazanie wizy do Rosji !!! Całe szczęście jedna z nich rozumiała trochę po angielsku. Pokazałem jej wydrukowany dekret i zaczęło się dzwonienie i potwierdzanie czy naprawdę mogę wejść na pokład samoloty do Moskwy. Znowu Masakra !!! Po kilku minutach okazało się , ze jednak tak i polały się kolejne piwka w oczekiwaniu na Tupalewa. Dywany w środku, faceci jako stewardesy  Całe napięcie ze mnie zeszło , alkohol zaczął działać, więc krótka drzemka okazała się zbawienna.

Moskwa. Z terminala pociągiem na jeden z moskiewskich dworców i później metrem ( każda stacja przepiękna i w innym stylu architektonicznym ) do hotelu. Po zameldowaniu postanowiłem nareszcie zjeść coś ciepłego. Oczywiście spotkałem innych kibiców United i nawiązała się rozmowa. Panowaliśmy wieczorny rekonesans moskiewskich knajp, aż tu nagle zaczęły do nas dopływać SMSy z informacją, że na mieście grasują bandy chuliganów CSKA i leją wszystkich jak popadnie. Mecz był priorytetem więc postanowiłem z pozostałymi dokończyć imprezę w barze hotelowym. Z emocji spałem tylko 3 godziny. Chyba nawet lepiej bo wcześnie rano ruszyłem w kierunku Placu Czerwonego. Tam już tłumy kibiców United ( Chelsea w ogóle było mało widać na mieście ). Większość już udekorowana w czapki czerwonoarmistów  Pamiątkowe fotki i spacer po mieście. Arbat, słynna ulica spacerowa nie zrobiła na mnie wrażenia. Oczywiście w większości knajp Red Army zdzierające gardła na całego. Kolejnych kilka knajp , piw ( poznałem wiele nowych osób głównie z USA, Singapuru, Dubaju , Izraela., Irlandii i Anglii ) i spotkanie z kumplem który miał mój bilet. 2 godziny przed meczem byłem pod stadionem. Na pierwszym planie ogromny pomnik Lenina !!! Łużniki mimo że po przebudowie same w sobie nie zdołały ukryć socrealistycznego charakteru. No ale nie o piękno architektury się martwiłem ale wynik meczu.

Mecz. Martwiłem się bo mamy bardzo młody zespół, a z Chelsea nigdy nam się łatwo nie grało. Zanim jednak mecz się rozpoczął byliśmy świadkami dość pompatycznej ceremonii rozpoczęcia finału. Rozruszaliśmy to wszystko dzięki obu klubom, które przygotowały oprawę graficzną dla swoich kibiców. Chelsea mieli małe fagi, a my zrobiliśmy kartoniadę ( z folii  ) za hasłem ‘ BELIEVE ‘. Od samego początku chóralne śpiewy głownie naszej strony ( przynajmniej ja to tak słyszałem ). ‘ Viva ronaldo’ jak zwykle stał się przebojem , co nie znaczy że nie odśpiewaliśmy kilkakrotnie całego repertuaru z ‘ We love United ‘ na czele ( zdaję sobie sprawę że z telewizyjnego głośnika może słychać było inaczej - ale tam naprawdę było głośno ). Mecz wszyscy widzieli więc nie będę się rozpisywał. Huśtawka nastrojów rozstroiła mnie zupełnie. W chwili gdy Edwin obronił strzał Anelki eksplodowałem ogromną radością, darłem się w niebogłosy i ściskałem wszystkich dookoła. Trwało to może 20-30 sekund poczym jak dostało do mnie, że jednak wygraliśmy zacząłem zwyczajnie płakać. Piszę to bez wstydu. Łzy jak grochy lały się z moich oczu co zdziwiło nawet Anglików stojących obok mnie ale każdy przeżywa takie emocje na swój własny sposób. Później śpiewom nie było końca. Na tapecie oczywiście Teddy i Ole nasi bohaterowie z Barcelony. Po ceremonii wręczenia Pucharu Europy zostaliśmy przytrzymani dodatkowe 30 minut aby kibice Chelsea zdążyli się ewakuować.

Była już 4 rano czasu lokalnego. Zdążyłem tylko odebrać bagaż z hotelu i od razu na lotnisko. Starałem się trochę przespać podczas kolejnych etapów podróży powrotnej ale z nadmiaru emocji i adrenaliny dopiero w pociągu do domu mi się to udało. Zdarzyło się też wiele innych miejsc i poznanych osób którym dziękuję za wspaniały czas spędzony w stolicy Rosji.

Tak oto spełniło się jedno z największych marzeń mojego życia. Wszystkim obecnym i przyszłym kibicom United życzę tego samego. Moja droga do osiągnięcia celu trwała 9 lat . Wytrwałość i jasność wybranej drogi pozwoliła mi być tam i przeżyć chwile, które będę pamiętał do końca życia. Wy też możecie to osiągnąć. Wystarczy tylko wierzyć, że się to uda !!!

UNITED WE STAND
Prezes MUSC PL
29-05-2008 14:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika
pawlo Offline
Senior Member

Dla wszystkich co wyslali zgloszenia do musc pl - prezes stowarzyszenia w swoim zywiole Smile

Some of them survived.
Charlton and Matt Busby,
They took us to Wembley.
all those years ago.
30-05-2008 02:12
MUSC PL Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 32
Sierpień zapowiada się czadowo Big Grin

W rożnych składach zaliczymy :

OT - Espanyol

OT - Juventus

WEMBLEY - Portsmouth

United We Stand

Prezes MUSC POLAND
18-07-2008 14:20
rybex Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 1
Witam wszystkich. Mam zamiar w tym sezonie wybrac sie na mecz United. Chciałbym zmiescic to w jak najmniejszej sumce. Jesli jest ktos kto był juz na mecz i mogłby mi napisac: jak zdobyc bilet na mecz, z jakich lini lotniczych najlepiej poleciec i inne wazne wskazowki. Jesli ktos ma doswiadczenie i mogłby sie nim podzielic to bardzo prosze o kontakt na gg 3124106 to moj numer
04-08-2008 14:28
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336
Bilety mozna kupic u konika, zalezne od meczu, jednak zazwyczaj w przedziale 80-250 funtow. Bilety lotnicze, najlepsze polaczenia z Polski sa z Liverpoolem, ryanair bo tanie, ale musisz odpowiednio wczesniej zabukowac. Gdybys byl w MUSC PL to mialbys szanse na tani wyjazd, zapraszamy zapisac sie w wrzesniowym naborze.

Under The Boardwalk - United Warriors
08-08-2008 17:05
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Wojtek3 napisał(a):Gdybys byl w MUSC PL to mialbys szanse na tani wyjazd, zapraszamy zapisac sie w wrzesniowym naborze.
Już zdążyłem to koledze wytłumaczyć, co i jak, oczywiście wspominając również o MUSC PL :twisted:

Fan United od 1992 roku
08-08-2008 17:08
pawlo Offline
Senior Member

http://img220.imageshack.us/my.php?image=img0080mu1.jpg

Potem wrzuce jeszcze jedno Smile

Some of them survived.
Charlton and Matt Busby,
They took us to Wembley.
all those years ago.
09-08-2008 00:58
roo1410 Offline
Member

Liczba postów: 172
MUSC PL napisał(a):OT - Espanyol

Świetny wyjazd, poznałem zarąbiastych ludzi Big Grin i podłapałem fajny tekst od Wojtka3 : "Mam na to wyjebane". Trzeba zbierać kase na następny meczyk Tongue

we're FC United - we're going up
18-08-2008 20:38
Manio07 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 2
panowie,dopiero sie zarejestrowalem jestem wielkim fanem Manchester United. marzy mi sie wyjazda na OT, napiszcie mi czy jest cos takiego mozliwe i czy jezdzicie Big Grin z gory dziex Glory Glory Man United
09-03-2009 12:51
Pier Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 37
Jest coś takiego możliwe Wink Najlepiej zapisz się do MUSC PL[www.musc.pl - kolejny nabór w kwietniu], na jesień organizowany jest wyjazd grupowy na OT.

A jak byś się pośpieszył to może byś się załapał na turniej towarzyski w monachium, ktory odbędzie się końcem lipca. Jedzie od nas duża grupa Wink
09-03-2009 16:54
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości