Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FA Cup: Aston Villa 0-2 Manchester United (05.01.2008)
Stojkovic Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,687
Reputacja: 0
FA Cup: Aston Villa 0-2 Manchester United (05.01.2008)
Kolejna potyczka, tym razem w ramach FA Cup. Prawdopodobnie szansa do gry dla kilku graczy rezerwowych, których Sir Alex zechce sprawdzic. Stawiam na Sahę w ataku i Parka z Nanim od pierwszych minut.

[Obrazek: thumb_396.jpg]ASTON VILLA
Dostępni gracze:
1 Thomas Sorensen
2 Wilfred Bouma
3 Olof Mellberg
4 Martin Laursen
5 Gareth Barry
6 Ashley Young
7 Luke Moore
8 Marlon Harewood
9 John Carew
10 Gabriel Agbonlahor
11 Stuart Taylor
12 Curtis Davies
13 Zat Knight
14 Stiliyan Petrov
15 Nigel Reo-Coker
16 Scott Carson
17 Patrik Berger
18 Craig Gardner
19 Isaiah Osbourne
20 Shaun Maloney
21 Stephen O'Halloran

[Obrazek: thumb_main_team_crest.jpg]MANCHESTER UNITED
Dostępni gracze:
1 Tomasz Kuszczak
2 Patrice Evra
3 Oven Hargreaves
4 Rio Ferdinand
5 Wes Brown
6 Nemanja Vidic
7 Ji - Sung Park
8 Cristiano Ronaldo
9 Anderson
10 Luis Saha
11 Wayne Rooney
12 Ryan Giggs
13 Michael Carrick
14 Nani
15 John O'Shea
16 Darren Fletcher
17 Chris Eagles
18 Dong

Zapraszam do dyskusji

[Obrazek: Ole201.jpg]
02-01-2008 10:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
WoLaK Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,486

Pewne jest to,że w pierwszym składzie nie znajdzie się dużo rezerwowych.FA Cup to nie jest jakiś tam Carling Cup,którym nikt praktycznie się nie przejmuje.Puchar Anglii zawsze należał do prestiżowych rozgrywek.Kolejnym powodem,dla którego nie ma co eksperymentować z rezerwami jest nasz rywal.Na dodatek gramy na wyjeździe,a własne boisko jest zawsze atutem.W tym sezonie pokonaliśmy The Villans na ich terenie aż 4:1 i mam nadzieję,że teraz też zwyciężymy.

[Obrazek: sorryvk6.gif]
02-01-2008 11:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Stojkovic Offline
Posting Freak

WoLaK napisał(a):Pewne jest to,że w pierwszym składzie nie znajdzie się dużo rezerwowych.FA Cup to nie jest jakiś tam Carling Cup,którym nikt praktycznie się nie przejmuje.
Ale Tevez kontuzjowany, VDS też, czyli 2 podstawowych graczy wypada. Ich miejsce zajma Saha i Kuszczak. Rooney powinien zagra, nie wiadomo jak z Giggsem, ale pewnie się pojawi, Nani i CR7. Reszta raczej bez zn\mian w obronie.

02-01-2008 11:57
Gracek_11 Offline
Senior Member

Liczba postów: 703

Trzeba wygrać i tyle. Paru rezerwowych powinno dostać szansę, pewnie znowu zagra Kuszczak (??). Osobiście, nie chciałbym aby padł remis, bo wiadomo, że powtórka to dodatkowy mecz dla zawodników. Liczę na zwycięstwo, bo FA Cup to prestiżowe rozgrywki i nie należy odpuszczać. W lidze 1:4, chciałbym powtórki, ale o taki wynik będzie niesłychanie ciężko. Każde zwycięstwo mnie zadowoli, najważniejszy awans do dalszej fazy :wink:

Potêga, która nie zginie... MANCHESTER UNITED...

...aż po życia kres!
02-01-2008 12:26
zaga92 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,183

WoLaK napisał(a):Pewne jest to,że w pierwszym składzie nie znajdzie się dużo rezerwowych.FA Cup to nie jest jakiś tam Carling Cup,

No wlasnie tym bardziej, ze nie gramy z jakims tam outsaiderem tylko z calkiem przyzwoicie grajaca Aston Villa i to na wyjezdzie. Gospodarze na pewno beda zdeterminowani, aby awansowac i nie zdziwi mnie w tym spotkaniu remis i drugi mecz u nas.

WE ARE FUCKING THE BLUES, WE ARE FUCKING THE REDS, WE ARE UNITED AND WE ARE THE BEST!!!
02-01-2008 14:19
Pejter Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,729

Stojkovic napisał(a):Parka z Nanim od pierwszych minut.
Stojkovic napisał(a):nie wiadomo jak z Giggsem, ale pewnie się pojawi, Nani i CR7

Jak ty chcesz zmieścić na boisku Giggsa, Ronaldo, Naniego i Parka, tym bardziej jeśli zagrają Rooney i Saha w ataku? Tongue

Meczu niestety nie będę widział w ogóle. Mam nadzieję, że wygramy, bo nie chcę grać powtórki.
02-01-2008 16:50
Kuba_^^ Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,483

Będzie na pewno trudno, Villa jest mocną ekipą i na pewno powalczy. W Premiership wygraliśmy z nimi na wyjeździe aż 1:4, no ale to inne rozgrywki itp. Na pewno dostaną szansę rezerwowi, jednak nie będą to jakieś głębokie rezerwy typu Eagles itd. Spotkania również raczej nie zobaczę, również nie chcę żadnego remisu, bo to tylko doprowadzi do niepotrzebnej powtórki i kolejnego zmęczenie. Wynik nie będzie jakiś wysoki, ale pozytywny dla UNITED jak najbardziej Wink

[Obrazek: 2ex4nde.jpg]
02-01-2008 17:34
Skull Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,905

Mam nadzieje że Ferguson nie przesadzi z wystawianiem rezerwowych bo to sie moze zle skonczyc! Oby zagral Rooney ,bo brak Teveza jest pewny,a osamotniony Saha to nie jest dobra wróżba :?

Villa napewno zagra silnym składem ,łatwo nie bedzie
04-01-2008 11:54
dawisek Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 29

Skull napisał(a):Mam nadzieje że Ferguson nie przesadzi z wystawianiem rezerwowych bo to sie moze zle skonczyc! Oby zagral Rooney ,bo brak Teveza jest pewny,a osamotniony Saha to nie jest dobra wróżba :?

Villa napewno zagra silnym składem ,łatwo nie bedzie

Osamotniony Sacha ? Tongue

Moze to zabrzmi glupio vo teraz napisze, ale obok Luisa postawil bym Ronaldo a na bokach pomocy Giggsa i Parka... Tongue
04-01-2008 23:14
zaga92 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,183

dawisek napisał(a):Moze to zabrzmi glupio vo teraz napisze, ale obok Luisa postawil bym Ronaldo a na bokach pomocy Giggsa i Parka...

I masz racje brzmi glupio. Ronaldo w ataku to nie to samo co na skrzydle. Zreszta skoro zdrowy jest Roo to SAF na pewno go wystawi. Ronaldo powinien zagrac. Giggs moglby wolne dostac i zagralby Nani.

WE ARE FUCKING THE BLUES, WE ARE FUCKING THE REDS, WE ARE UNITED AND WE ARE THE BEST!!!
04-01-2008 23:19
Stojkovic Offline
Posting Freak

Ja powiem tak, chce zobaczyc w tym meczu Roo, Naniego, Parka i Sahę. Reszta składu może by obojętna. Interesuje mnie teraz występ Sahy, bo nie wiadomo ile potrwa leczenie Teveza (oby mógł gra w przyszłej kolejce Premiership) ale jeśli będzie potrzebował dłuższego czasu na powrót do zdrowia, to fajnie byłoby gdyby zagrał tak jak ostatnio.

Rooney będzie na "gazie" więc napewno powalczy a wespół z Sahą potrafią nastrzela bramek.

04-01-2008 23:24
WoLaK Offline
Posting Freak

Pewnie zwyciężamy i nie musimy martwić się o żaden rewanż,a to najważniejsze.W moich oczach najlepiej zaprezentowali się Criss,Wazza,Park,Anderson,Giggs oraz Vida.Dało się zauważyć to coś po wejściu Ronneya Smile Od razu gra inaczej wyglądała.

05-01-2008 20:24
Kuba_^^ Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,483

Meczu nie oglądałem, cieszy jednak zwycięstwo i nie trzeba się zamartwiać żadnymi powtórkami i niepotrzebnym wysiłkiem. Cieszy mnie przede wszystkim bramka Rooneya, bo pomimo tej niezaplanowanej przerwie strzelił no i mam nadzieję, że tą formę będzie trzymać Wink Czekam na jakiś skrót, wtedy będę mógł co nieco więcej powiedzieć Smile

[Obrazek: 2ex4nde.jpg]
05-01-2008 20:35
Stojkovic Offline
Posting Freak

WoLaK napisał(a):Pewnie zwyciężamy i nie musimy martwić się o żaden rewanż,a to najważniejsze.W moich oczach najlepiej zaprezentowali się Criss,Wazza,Park,Anderson,Giggs oraz Vida.Dało się zauważyć to coś po wejściu Ronneya Od razu gra inaczej wyglądała.
Muszę się wypowiedzie, bo jak nie to pęknę Tongue
Pewnie zwyciezamy???? Oglądałeś mecz wogóle?? Aston Villa momentami tak nas cisnęła, że to wyglądało jak by oni byli na 2 miejscu w tabeli. Bardzo nudny i rozczarowujący mecz do bramki Ronaldo. Dawno nie widziałem tak słabego spotkania w wykonaniu Carricka i Andersona.

Zdecydowanie to spotkanie dzisiaj wygrało dla nas 3 graczy: Vidic (ubabrany jak prosie walczył o każdą piłkę i nie oddawał nawet centymetra bez walki) Ronaldo i Rooney.
Reszta naprawdę przeciętnie. Carrick i Anderson bardzo, bardzo słabo... no i Park też zasysał dzisiaj niemożebnie.

Żeby nikt nie powiedział, że się doczepiam to podam konkretne sytacje:
Carrick masa strat, niecelne podania i wogóle brak zrozumienia z partnerami w tym spotkaniu, jakieś w 2 połowie wybicie na róg dla przeciwnika... co to ma byc?
Anderson podobnie jak Carrick, masa niecelnych podań, a juz zgranie na lewe skrzydło w 2 połowie do nikogo właściwie pokazało, że Anderson powinien sobie przemyślec to spotkanie. Strzał właściwie na bramkę w 2 połowie z dystansy też pozostawiał bardzo wiele do życzenia, decyzja dobra, wykonanie...

Park niestety też mnie zawiódł, nie było tej energii i zwinności co zazwyczaj.

Rooney wchodzi na plac gry i zaczynamy coś grac sensowniejszego i Ronaldo też wreszcie ma komu zagrac z przodu, żeby nie było straty.

Mecz bardzo słaby ogólnie i wynik nie ukazuje jakie męczarnie można było oglądac. Bardzo wolni nasi gracze byli i oddali sporo pola przeciwnikowi swoimi czesto bardzo irytującymi żeby nie nazwa głupimi stratami piłki.

05-01-2008 20:38
WoLaK Offline
Posting Freak

Stojkovic napisał(a):Muszę się wypowiedzie, bo jak nie to pęknę Tongue
Pewnie zwyciezamy???? Oglądałeś mecz wogóle?? Aston Villa momentami tak nas cisnęła, że to wyglądało jak by oni byli na 2 miejscu w tabeli.
Stojko,mówiąc pewnie zwyciężamy miałem na myśli wynik spotkania.2 do 0 można za taki uznać Wink

Swoją drogą nasza gra też mnie nie zachwyciła.Pierwsze 5 minut w naszym wykonaniu było świetne i myślałem,że już tak zostanie,ale tak nie było.

05-01-2008 20:54
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości