Redcafe.pl - Manchester United Forum
Reprezentacja Anglii - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33)
+---- Wątek: Reprezentacja Anglii (/showthread.php?tid=278)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

- marcelo - 14-10-2007 17:04

Stojkovic napisał(a):a wygrac z dużo mocniejszymi od siebie ekipami.

Nie jestem przekonany czy w przypadku Anglii można mówić o drużynach dużo od niej silniejszych.

Ja myślę, że Anglicy zdołają awansować, bo przecież nie ma co ukrywać, że odpadnięcie w eliminacjach "Synów Albionu" byłoby jedną z większych, jeśli nie największą sensacją tych eliminacji.

- Wojtek3 - 14-10-2007 21:52

Ja przestane sie martwic o forme Anglii jak pokonaja w koncu ekipe na poziomie, bo rozwalic Izrael, Estonie i Rosje u siebie to zadna sztukam, fakt, Guus Hiddink odwala kawal roboty w Moskwie, jednak Anglia to Anglia, im sie stawia najwyzsze cele, wszystko idzie w dobrym kierunku, mam nadzieje, ze moje dobre slowa zostana podtrzymane po meczu w Moskwie i mam nadzieje, po rozjechaniu Chorwatow na Wembley.

marcelo napisał(a):Nie jestem przekonany czy w przypadku Anglii można mówić o drużynach dużo od niej silniejszych.

Jesli chodzi o Europe to na rowni a nawet wyzej od Anglikow mozna sytuowac Szwedow, Niemcow czy Portugalczykow, a takze Wlochow.

- zaga92 - 15-10-2007 14:21

Wojtek3 napisał(a):Jesli chodzi o Europe to na rowni a nawet wyzej od Anglikow mozna sytuowac Szwedow, Niemcow czy Portugalczykow, a takze Wlochow.

Jak Portugalczykow to i Polakow Big Grin Jezeli gra naszych wygladac, jak w konfrontacji z Portugalczykami w Chorzowie, to i Anglikow bysmy pokonali. Do tej listy mozna by dodac jeszcze Francozow, ale czy Szwedzi sa lepsi od Anglikow??

- WoLaK - 15-10-2007 14:31

Moze Szwedzi nie sa lepsi od Anglikow, ale z pewnoscia prezezntowanym poziomem prawie dorownuja Anglikom.Warto spojrzec na wyniki meczow miedzy tymi reprezentacjami.Na ostatnim mundialu bylo 2:2 jak sie nie myle.
Portugalczycy sa mocni,ale jak widac tylko na papierze.Pokazuja to ich ostatnie spotkania.Ja do tej grupy druzyn,ktore sa podobnego poziomu co Anglicy z pewnoscia dodalbym Hiszpanow.

- marcelo - 15-10-2007 16:11

No właśnie, dość ciężko jest powiedzieć kto jest dużo lepszy w tym gronie, bo są to drużyny z tej najwyższej europejskiej półki i trudno wskazać faworyta w potyczce dwóch z tych ekip.

WoLaK napisał(a):Ja do tej grupy druzyn,ktore sa podobnego poziomu co Anglicy z pewnoscia dodalbym Hiszpanow.

Ja także, z resztą bardzo lubię tę reprezentacje.

WoLaK napisał(a):Moze Szwedzi nie sa lepsi od Anglikow, ale z pewnoscia prezezntowanym poziomem prawie dorownuja Anglikom

Może Wojtek zasugerował się ostatnimi wynikami tych drużyn z polską reprezentacją? Tutaj lepiej wypada drużyna ze Skandynawii.

Nie można zapominać też o tych, którzy próbują się przedrzeć do tej grupy, gdzie są te wyżej wymienione reprezetacje, czyli o Czechach i Holendrach, aczkolwiek myślę, że w pojedynku z Anglikami by polegli.

- Anonim - 16-10-2007 09:58

Przedewszystkim Anglicy nie pokonali Szwedów od kilkudziesieciu lat(bodajze ponad 40),a przez ten czas troche ze soba grali i Szwedzi sporo tych spotkan wygrali,lub padały remisy,dlatego tez Szwecja jest tutaj jak najbardziej na miejscu wymieniana w stosunku do Anglii.Odnosnie tych najsilniejszych Europejskich narodow plkarskich,czy tez Europejskich najwiekszych rywali dla Anglii to sa one powszechnie znane,własciwie wszystkie juz wymieniliscie i aby Anglia mogła byc uznawana jako najwieksza na konkretny czas,aby moc ja stawiac na rowni z tymi rywalami, to musi cos osiagnac,zdobyc wyczekiwany długo tytuł ME czy jeszcze lepiej MS,wygrywajac po drodze z najwiekszymi rywalami(wrecz wrogami dla kibicow z tego kraju),przedewszystkim Włochami,Niemcami,Francuzami a takze Portugalczykami,Holendrami,Hiszpanami i kilkoma innymi w dalszej kolejnosci,a nie tylko sie napinac i byc mocnym w gebie,paplajac ze Anglia to potega bo tak i juz i tylko wiecznie ktos lub cos jej przeszkadza,pokazac "oczywista" wyzszosc nad wszystkimi innymi,jak to czesto mozna usłyszec.

- jabol_phpbb3_import1728 - 17-10-2007 17:55

Anglia przegrywa w dniu dzisiejszym na Łużnikach w Moskwie z Rosją 1:2 po dwóch golach Romana Pawliuczenki. Dla anglików jedynego gola zdobył Wayne Rooney. Wynik ten oznacza że na 60% Anglia nie zagra na boiskach Austrii i Szwajcarii w przyszłorocznym ME gdyż małoprawdopodobne wydaje sie że Rosjanie mając taką ogromną szansę mieli by stracic punkty z Izraelem lub Andorą, a przecież Anglicy tez grają z Chorwatami i łatwo nie będzie

- WoLaK - 17-10-2007 17:59

Zal,Zal i jeszcze raz zal ... Russia 2 - 1 England
To jest po prostu kpina co zrobili Anglicy.Przeciez oni w tym meczu zagrali jak jakas podworkowa ekipa.Z drugiej strony Rooney strzelil kapitalna bramke,ale pozniej zachowal sie idiotycznie doprowadzajac do karnego.Az po prostu nie moge w to uwierzyc co Anglicy zrobili.Teraz musza swoej mecze nie dosc,ze wygrac to jeszcze liczyc na potkniecie Ruskow

- Gracek_11 - 17-10-2007 19:03

Oj ciężko, ciężko. Anglia praktycznie przekreśliła sobie szansę na udział w ME2008. Porażka w Rosji oznacza, że w lepszej pozycji jest teraz wlaśnie Sborna i to Anglicy muszą się martwić, by ktoś urwał im punkty. Chorwaci to pewniak.

- Kuba_^^ - 17-10-2007 20:34

Miało być tak pięknie, Anglicy prowadzili dość szybko 0:1 po ładnej bramce Rooneya, jednak Rosja obudziła się w drugiej połowie i w 4 minuty rozpracowała Anglików. Są jeszcze oczywiście szanse, że Anglicy dostaną się do Euro 2008, jednak muszą liczyć po prostu na wielkie szczęście. Jestem tym wszystkim bardzo załamany i szczerze mówiąc trudno będzie mi się oglądało mecze w Szwajcarii i Austrii bez udziału mojej ulubionej reprezentacji :?

- zaga92 - 17-10-2007 21:46

No anglicy dzisiaj przekreslili dzisiaj praktycznie sznase na awans, choc nadal moga miec na niego nadzieje, bo Rosjan czeka mecz z Izraelem, a jak wiemy potrafia oni pokrzyzowac plany faworytom. Wiec uwazam, ze sprawa awansu jest tu otwarta.

- Zashi - 18-10-2007 14:04

zaga92 napisał(a):No anglicy dzisiaj przekreslili dzisiaj praktycznie sznase na awans

zaga92 napisał(a):uwazam, ze sprawa awansu jest tu otwarta

Czyli jak? :wink:

Ogladałem pierwszą polowe tego meczu i można powiedzieć, że Anglicy mieli wtedy jedna bardzo groźna akcje i własnie ją wykorzystali. Filigranowy Owen wygrywa górną pilkę, Rooney przyjmuje ją na klate automatycznie wystawiajac sobie piłke i wali nie do obrony. Bardzo piekna akcja i gol. Jednak ogolnie to Sborna duzo bardziej przewazała. W konczu musiała wygrac, co im sie niestety udało.... Oby sie potkneli z Izraelem...

- zaga92 - 18-10-2007 15:28

Zashi napisał(a):zaga92 napisał:
No anglicy dzisiaj przekreslili dzisiaj praktycznie sznase na awans

zaga92 napisał:
uwazam, ze sprawa awansu jest tu otwarta

Czyli jak? Wink

Ojc nie zauwazylem :wink: Pisalem to po calodniowej wycieczce wiec wybaczcie. Chodzi mi o to, ze Anglicy nic juz w sprawie awansu zrobic nie moga pozostaje im liczyc na Rosjan. Dlatego tez szanse praktycznie stracili. A napisalem, ze jest otwarta, bo Rosjanie teoretycznie moga stracic punkt, ale na to bym liczyl.

- Wojtek3 - 18-11-2007 15:05

Sytuacja w grupie E Wink

Andorra -:- Russia
England -:- Croatia
Israel -:- Macedonia

Tabela :

1.Chorwacja 26 pkt
2.Anglia 23
3.Rosja 21
4.Izrael 20
5.Macedonia 14
6.Estonia 7
7.Andoraa 0

Jak widac Anglicy pod sciana i musza wygrac, w przypadku remisu i wygranej Rosjii awansuje Anglia ?

- Pejter - 18-11-2007 15:07

Wojtek3 napisał(a):Jak widac Anglicy pod sciana i musza wygrac, w przypadku remisu i wygranej Rosjii awansuje Anglia ?

Z różnych źródeł (TV, net) wynika, że awansuje Anglia. To dobrze, bo nie muszą koniecznie wygrać. Oby tylko nie grali na remis, bo to się może źle skończyć. A może Andora urwie punkty Rosjanom? :lol: