Redcafe.pl - Manchester United Forum
Nani - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Nani (/showthread.php?tid=44)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Re: Nani - RedLucas - 01-02-2010 08:32

No i mamy niemały problem. Na prawym skrzydle mamy dwóch świetnych grajków (Valencia, Nani), zaś na lewym nie mamy nikogo. Niestety, ale wydaje mi się, że postawa Portugalczyka w ostatnich meczach wynika z tego, że zaczął grać na prawym skrzydle. Widać, że tam czuje się lepiej, gdy może dośrodkować piłkę w pełnym biegu, a nie musi jej przekładać na lepszą nogę i dopiero wtedy ją podawać. A Valencii na lewym skrzydle to raczej na pewno nie zobaczymy :lol:

Aczkolwiek to tylko moje przypuszczenia i dopiero, gdy zobaczymy Naniego na lewej stronie dowiemy się, czy moja teza jest prawdziwa. Oby nie.

Re: Nani - michal85 - 01-02-2010 10:07

Hmmm, a czasami Nani nie grał na lewym skrzydle z Burnley?

Valencia grywał już na lewym skrzydle u nas - z Birmingham i wczoraj z Arse. Wydaje mi się, że można by pogodzić tych zawodników, bo naprawdę szkoda kogokolwiek z nich sadzać na ławkę. Osobiście chciałbym ich widzieć po bokach z Pompey wymieniających się co kilkanaście minut pozycjami.

Re: Nani - Adis - 01-02-2010 10:50

michal85 napisał(a):Osobiście chciałbym ich widzieć po bokach z Pompey wymieniających się co kilkanaście minut pozycjami.
I chyba to jest najlepsze wyjście, w meczu ze słabym rywalem przekonać się, jak takie rozwiązanie będzie funkcjonować, bo potencjał ofensywny obaj na pewno mają znacznie większy od Parka, a P'mouth raczej nie będzie nam w stanie w żaden sposób zagrozić.
Prawonożny zawodnik schodzący z lewego skrzydła do środka to wcale nie jest zły pomysł - wystarczy wspomnieć o Ashley Young'u, Ekwadorczyk też mógłby spróbować.
michal85 napisał(a):Valencia grywał już na lewym skrzydle u nas - z Birmingham
W meczu z 21 kolejki Premier League, czy z samego początku sezonu, bo niestety nie mogę sobie przypomnieć?

Re: Nani - Chudy - 01-02-2010 10:54

Nani, z taką techniką spokojnie może grać na lewej stronie. W obecnej formie, może przejść każdego nie zależnie na której stronie gra. Strzały mu niestety średnio wychodzą, ale wrzutki czy podania z lewej strony to nie powinien być problem.

Re: Nani - Tomek91 - 01-02-2010 11:04

nmz napisał(a):Valencia grywał już na lewym skrzydle u nas - z Birmingham

W meczu z 21 kolejki Premier League, czy z samego początku sezonu, bo niestety nie mogę sobie przypomnieć?

Wydaję mi się, że na St.Anderws, czyli w 21. kolejce Wink

Przy obecnej dyspozycji Portugalczyka i równej grze Ekwadorczyka najchętniej zobaczyłbym obu na boisku wymieniających się co jakiś czas pozycjami. Wink

Re: Nani - Foster - 01-02-2010 13:19

Ja osobiście nie widzę problemu. Przecież w swoim pierwszym sezonie Nani grał na lewym skrzydle i radził sobie naprawdę dobrze.

Skrzydła Nani - Valencia i jedziemy po 4 z rzędu tytuł mistrza Anglii Smile

Re: Nani - sir_matt - 01-02-2010 14:27

Dobrze by było gdyby SAF wystawił obu w kolejnym meczu. Wtedy się okaże czy Naniemu równie dobrze idzie na lewej flance.

Re: Nani - sebos_krk - 01-02-2010 21:02

Jeszcze ze dwa, trzy mecze i powiem wam, czy Nani jest w formie. Za dużo już miał pojedynczych wyskoków.
Mam nadzieję, że Ferguson nie pomyśli o sadzaniu go na razie na ławce i w paru kolejnych spotkaniach go przetestuje. Widać, że chłopak stęsknił się za grą, regularne kopanie może mu tylko pomóc, miejsce na boisku jest, szczególnie, że Ryan ostatnio bez formy.

tajwan napisał(a):Gdyby nie dzisiejszy mecz z Arsenalem to bym uważał że Nani nigdy nie zaprezentuje takiego poziomu jaki przezntuje Giggs, ale dzisiaj zobaczyłem że może jest jeszcze szansa.
Jeśli Nani ma do kogoś równać, to bardziej do Ronaldo. Stylem gry Giggsa nie przypomina, poziomu też takiego nie osiągnie.

Re: Nani - panopticum - 02-02-2010 01:54

Normalnie przypomniało mi się jak pyknął trzech obrońców na Euro. Tyle, że wtedy bramki nie zdobył. Fakt, Nani często budził i gasił nadzieję co do swojej osoby. Ale takiego meczu jak z Arsenalem to nie zagrał jeszcze. Trochę mu jeszcze nie ufam, ale kurde, nie można nań psioczyć po takich występach.

Re: Nani - paolo - 11-02-2010 10:59

mufc.pl napisał(a):- Sądzę, że to była czerwona kartka - przyznał sir Alex Ferguson. - Wprawdzie nie gra brutalnie, ale to był bardzo naiwny atak. W momencie wykonania wślizgu obie nogi miał uniesione ponad murawę, więc nie możemy narzekać na tę decyzję. Jednakże uważam, że chwilę wcześniej powinniśmy otrzymać rzut wolny za przewinienie Gabriela Agbonlahora, który kopnął Wesa Browna w żebra. Jeszcze raz podkreślę, że nie mam pretensji do arbitra o czerwoną kartkę.

- Z drugiej strony trochę szkoda tej sytuacji, ponieważ teraz Nani nie zagra zarówno w finale Carling Cup jak i dwóch bardzo ważnych meczach ligowych z Evertonem oraz West Hamem - zakończył Ferguson.

Fergie jak Fergie, musiał wspomnieć, że wcześniej coś nam się należało. Ale ogólnie dobra wypowiedź. Szkoda mi Naniego, bo do tej pory zajebiście mu szło. Ale sam sobie na to zapracował. Dobrze, że może zagrać z Milanem. Portugalczyk powinien zadzwonić teraz z podziękowaniami za uratowanie dupy do Louisa Sahy.

Re: Nani - Chudy - 11-02-2010 12:15

Niestety, kartka się należała. To zagranie mogło się bardzo źle skończyć, powinno się eliminować takie zagrania z gry.

Re: Nani - branka - 11-02-2010 14:17

A czemu dostał 3 mecze? 2 to nie jest standardowo?
Zagranie było takie, że można było dać czerwoną, ale można było i żółtą. Ale w 2 połowie którys z graczy Villi wszedł w kogoś z naszych wyprostowanymi nogami, a w pobliżu nie było nawet piłki i sędzia nie podyktował nawet wolnego.

Szkoda Naniego bo jest w formie, ale pewnie zagra z Milanem tak czy tak. Rio tez siedzi za głupi faul - niestety zdarza się jak zawodników ponosi w emocjach, Nani jest jeszcze młody i nie jednego sie musi nauczyć, miło w każdym razie, że zaciekle walczy na boisku.

Re: Nani - Czary - 11-02-2010 17:59

branka napisał(a):A czemu dostał 3 mecze? 2 to nie jest standardowo?

O ile się nie mylę, Kyrgiakos z LFC również został zawieszony na trzy mecze, tak więc nie jestem zbytnio zdziwiony.

Czerwień jak najbardziej zasłużona, zawieszenie również. Może następnym razem pomyśli zanim połamie komuś nogi.

Jedno mnie tylko dziwi. Rio za przepychanki z Faganem dostał 5 spotkań zawieszenia, a Nani za faul 3, nie powinno być czasem odwrotnie?

Re: Nani - michal85 - 11-02-2010 18:03

Rio dostał 3 mecze + 1 za - rzekomo - nieuzasadnione odwołanie.

Re: Nani - sebos_krk - 11-02-2010 20:19

Czary napisał(a):Rio za przepychanki z Faganem dostał 5 spotkań zawieszenia, a Nani za faul 3, nie powinno być czasem odwrotnie?
Przecież to nie były przepychanki tylko uderzenie rywala łokciem w twarz, poza akcją, tak żeby sędzia nie widział.