![]() |
F1, Moto GP - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: F1, Moto GP (/showthread.php?tid=312) |
- zaga92 - 06-04-2008 14:21 Maciek napisał(a):Kubica już trzeci w GP Bahrainu i tak się chyba skończy, chociaż intuicja podpowiada mi, że któryś z kierowców Ferrari wypadnie z wyścigu i może być ciekawie... I tak tez zostalo do konca. Apetypy byly oczywiscie wieksze, ale to i tak swietne miejsce. Moze gdyby Robert nie dal sie wyprzedzic na samym starcie wyscig moglby potoczyc sie inaczej. Niespodzianka to dopiero 13 miejsce Hamiltona. W klasyfikacji Kubica jest czwarty majac 14 punktow. Prowadzi Raikonen. A u konstruktorow na prowadzenie wyszlo BMW o punkt przed Ferrari. - Pejter - 06-04-2008 17:09 Przegrana z Massą na starcie - ślizganie się tylnych opon. Utrata 2 pozycji na rzecz Raikkonena - niepoinformowanie go o tym, że na torze są plamy oleju, co spowodowało kłopoty Roberta. Tak Kubica tłumaczy swoje utraty pozycji. Mnie (jak chyba wszystkich) zdziwiła ilość paliwa u kierowców Ferrari (Massa miał więcej). - Maciek - 08-06-2008 22:46 Naaareeeeszcie ![]() ![]() Brawo Robert, brawo Lewis, brawo Kraków, brawo Żurawski :!: - Skull - 09-06-2008 00:00 Nigdy nie oglądam wyscigów ,a dzisiaj mnie coś naszło i akurat Kubica pokazał charakter :twisted: POLSKA :!: - WoLaK - 09-06-2008 07:48 Pokazał nam Kubica jak zwyciężać mamy ! - Wojtek3 - 09-06-2008 12:59 Kubica na tym smiesznym BMW robi takie wyniki, ze az strach pomyslec, co bedzie sie dzialo jak przejdzie do Ferrari, co uwazam za kwestie czasu. - Kuba_^^ - 09-06-2008 13:31 Oglądałem gdzieś od połowy wyścigu, organizatorzy użyczyli bydgoskiej publiczności włączenia Kibicy na telebim ![]() - Zashi - 09-06-2008 13:32 Skull napisał(a):Nigdy nie oglądam wyscigów ,a dzisiaj mnie coś naszło i akurat Kubica pokazał charakter Masz za zadanie oglądać wszyskie wyscigi!! ![]() ![]() - marcelo - 11-07-2008 10:20 Jako, że nikt nie wypowiadał sie w tym temacie od bardzo dawna, to przybliżę wyniki dwóch ostatnich GP Formuły 1 GP Francji: 1. Felipe Massa Ferrari 2. Kimi Räikkönen Ferrari +17.9 sek. 3. Jarno Trulli Toyota +28.2 sek. 4. Heikki Kovalainen McLaren +28.9 sek. 5. Robert Kubica BMW Sauber +30.5 sek. ------------------ 13. Nick Heidfeld BMW Sauber +62.0 sek. Po wygranej w Kanadzie szczęście zaczyna opuszczać Roberta. W ogóle cały zespól BMW. Robert choć walczył dzielnie i była szansa na podium, ale minimalnie go przytrzymali w boksie i wyjechał za Kovalainenem ( w przeciwnym wypadku mógł dogonic Trulli'ego, który jechał trochę wolniej). No, ale jakieś punkty są. GP Wielkiej Brytanii: 1. Lewis Hamilton McLaren 2. Nick Heidfeld BMW Sauber +68.5 sek. 3. Rubens Barrichello Honda +82.2 sek. 4. Kimi Räikkönen Ferrari +1 okr. 5. Heikki Kovalainen McLaren +1 okr. ------------------ Robert Kubica BMW nie ukończył Kolejny pechowy wyścig, Najpierw defekt w kwalifikacjach, potem znów szansa na podium, ale zły dobór opon (choć nawet na "deszczówkach" się ślizgali) spowodował to, że Robert wyleciał poza tor i już na niego nie powrócił w tym wyścigu. Warto dodać, że wtedy był na pozycji szóstej dobierał się już do Kovalainena, a i Räikkönen jechał nierewelacyjnie. Teraz przed nami GP Niemiec, mozna bowiedzieć, że BMW jest u siebie, a na pewno dopiszą polscy kibice, którzy mieszkają w Niemczech, bądź przyjadą z Polski, bo mają niedaleko ![]() Trzymamy kciuki za Kubicę i w końcu trzeba się przełamać i znowu wskoczyć na podium. - zaga92 - 04-08-2008 21:07 I za nami kolejny wyscig. "Domowy" dla Roberta i kolejny nieudany. Cos zlego dzieje sie z bolidami BMW, bo zaczynaja naprawde odstawac od McLarenow i Ferrari ostatnimi czasy. Ogromny postep natomiast poczynila Toyota. 2 miejsce w GP Wegier Timo Glocka to chyba najwiekszy sukces tego teamu. Jednak najbardziej szkoda mi Felipe Massy, ktorego po tak pieknym starcie spotkal taki pech, no ale coz taki juz jest sport. Nie zawsze wygrywa najlepszy. |