Redcafe.pl - Manchester United Forum
Nani - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Nani (/showthread.php?tid=44)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Re: Nani - luisss - 26-09-2010 14:09

szkoda , że nie wykorzystaliśmy potknięcia chelsea i arsenalu .
btw , zauważyłem iż Nani strzelał i asystował w AdiZero wtf ?

Re: Nani - sebos_krk - 26-09-2010 14:58

Zmienił po prostu dostawcę sprzętu z nike na adidasa.

Re: Nani - michal85 - 15-12-2010 15:58

Nierzadko Portugalczyk jest tutaj krytykowany (w moim mniemaniu nie zawsze słusznie), więc ciekawostka :

Cytat:Of the 11 league losses Manchester United have suffered since April 2008, Nani has started none of them. Reds undefeated in his last 41 league starts
8-)

Re: Nani - matys - 13-02-2011 13:13

Jak podaje optajoe w ostatnich 20 meczach PL, Nani zanotował 20 goli bądź asyst.

Razem z Vidą, tworzą duet, który jako jedyny trzyma poziom przez cały sezon. Tak się zastanawiam czy jest lepszy na chwilę obecną skrzydłowy na świecie?

Re: Nani - truered - 13-02-2011 15:24

No, jeżeli traktujemy Cristiano to jest Wink A Messi też grywa fałszywego skrzydłowego w 4-3-3 Barcy. Ponadto, Walcott ma również znakomity sezon.

Re: Nani - mucha - 13-02-2011 15:45

Dla mnie Nani to w tej chwili główny kandydat do zdobycia nagrody piłkarza sezonu w Premier League. Nie widzę żadnego zagrożenia ze strony innego zawodnika. Jak utrzyma taką formę to bankowo zgarnie tę nagrodę.

Re: Nani - truered - 13-02-2011 15:53

Ej no bądźmy chodź trochę obiektywni Wink A Berbatov/van Persie/Nasri/Tevez?

Re: Nani - mucha - 13-02-2011 16:05

Każdy z nich prezentuje się dobrze, ale jak dla mnie żaden z nich nie gra tak znakomicie jak Nani. Berbatow? Bez przesady, jest mało regularny, strzela bramki w niewielu meczach (ale za to po kilka), do tego siedzi na ławce w najważniejszych meczach. Van Persie? Przez część sezonu był kontuzjowany. Strzelił 10 bramek w lidze, prawie dwa razy mniej od Berbatowa, więc nie przesadzajmy. Nasri prezentował sie bardzo dobrze, lecz teraz ma kontuzję i nie wiadomo jak to będzie po powrocie. Tevez może być poważnym kandydatem. Jednak nagrodę tę przyznają sami piłkarze, a czym się kierują w głosowaniu? Ano pewnie tym, przeciwko komu im się gra najtrudniej, a biorąc pod uwagę, że Nani wozi wszystkich jak tyczki w slalomie to może okazać się, że to własnie Portugalczyk zdobędzie tę nagrodę. Wazna jest też regularnośc, a Nani od początku sezonu strzela, asystuje, jest w dobrej formie, a słabe mecze zdarzają mu się rzadko.

Owszem, są inni kandydaci, ale w określeniu, że "Nani jest głównym kandydatem do zdobycia nagrody piłkarza sezonu" nie dostrzegram braku obiektywizmu. Jest zajebisty i tyle.

Re: Nani - truered - 13-02-2011 16:12

Uważam, że nie ma ustabilizowanej formy , chociaż jest w tym dużo racji 13 asyst i 9 bramek robi swoje. Ale mimo wszystko, jeżeli van Persie będzie grał tak jak dotąd, a Tevez z Berbą jeszcze trochę nahukają to dla mnie kandydatura Naniego jest daleka od oczywistej

Re: Nani - matys - 13-02-2011 16:14

Tylko, że głosowanie będzie już jakoś teraz. A na tą chwilę Nani patrząc na statystyki nie ma sobie równych.

Re: Nani - truered - 13-02-2011 16:18

Teraz to chyba nie...Wazza odebrał nagrodę 25 IV w zeszłym roku, mamy luty, więc spoko, dużo czasu jeszcze

Re: Nani - matys - 13-02-2011 16:24

Racja, na wiosnę jest, coś mi się pomyliło. Dla mnie najpoważniejszymi kandydatami są Nani, Nasri i Vidic.

Re: Nani - RedLucas - 13-02-2011 17:08

Pewnie zauważyliście, ale warto zaznaczyć jak tytaniczną robotę wykonał Nani nad posługiwaniem się lewą nogą. Wcześniej jedynie próbował nią dośrodkowywać i były to zazwyczaj nędzne próby. A teraz? Świetne uderzenie, co już potwierdził kilkoma bramkami, a co do dośrodkowań to póki co niewiadomo.

Pamiętam, jak z Matą przepowiadaliśmy, że on wykorzysta swój talent no i mamy Tongue Facet niesamowicie dojrzał, nie schodzi poniżej pewnego poziomu, świetnie się patrzy na jego grę. Wiele już przeszedł, ale niedługo czeka go kolejna próba. Jestem ciekawy, jak będzie wyglądała jego gra, decyzje po nagrodach i zainteresowaniu topowych klubów, które nadejdą. Jeśli to również przetrwa, czego niestety nie jestem pewny, może walczyć miano jednej z legend OT.

Na koniec trzeba dodać, że niestety, albo i stety zespół jest znacząco uzależniony od niego.

Re: Nani - michal85 - 13-02-2011 17:20

Z tego co mi wiadomo głosy będą oddawane w przeciągu kilku następnych tygodni. Wiele się nie zmieni - wydaje się, że głównymi kandydatami do nagrody będą Nani, Nasri, Berbatov, Tevez, VdV/Bale.

Nie byłbym w stanie stawiać na jednego z tych zawodników. Każdy miał/ma okresy słabszej gry.

Re: Nani - Kwas - 14-02-2011 11:22

RedLucas napisał(a):Na koniec trzeba dodać, że niestety, albo i stety zespół jest znacząco uzależniony od niego.
Dalej powtarza się ta sama gadka. Najpierw jesteśmy uzależnieni od Ronaldo, potem nie poradzimy sobie bez Rooney'a, a teraz jak wypadnie Nani, to kompletna kicha. Nie przyjmuje do wiadomości, że taki klub jak United kompletnie zgasłby, gdyby wypadł jeden piłkarz.