![]() |
FIFA - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Gry, Komputery i Internet (/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: FIFA (/showthread.php?tid=64) |
RE: FIFA - Foster - 27-09-2013 19:48 Pójdę w poniedziałek do avansu w Katowicach, jak będzie to kupię sobie i będziemy mogli trochę poszpilać ![]() ![]() RE: FIFA - Adis - 27-09-2013 21:01 Wiadomo jak Fifa to tylko online / ze znajomymi, a odkąd nie ma możliwości gry przez Hamachi, czy Gamerangera zostaje tylko oryginał ![]() Swoją drogą Fifa Ultimate Team strasznie wciąga, nie znałem tego wcześniej, taka futbolowa wersja pokemonów. RE: FIFA - sadzio - 28-09-2013 15:07 Jeśli ktoś posiada Fifę na xboxa to zapraszam do gry, głównie Ultimate Team ale inny tryb też chętnie pogram Gamertag : sadzi0 RE: FIFA - kaka - 30-09-2013 18:45 Warto inwestować w FIFE na PC? Szczerze powiem, że już lata nie grałem na klawiaturze i jakoś trudno mi sobie wyobrazić taką płynną grę jak przy użyciu pada na konsoli. Jak gracie to rzeczywiście na klawiaturze czy macie kupione jakieś pady do waszych pecetów/laptopów? RE: FIFA - Foster - 30-09-2013 18:53 Jeśli FIFA to oczywiście, że pad. Już od dawna gram na padzie i dla mnie różnica jest spora. Ostatnio zainwestowałem i kupiłem sobie takie coś: ![]() RE: FIFA - Adis - 30-09-2013 18:53 Jak gra to tylko na padzie. Czy warto to mocno subiektywna opinia, każdy ma inne zdanie, ja kupuję Fifę dla gry po sieci i jestem z niej zadowolony. Ukryty tekst:
RE: FIFA - robaldo - 30-09-2013 18:58 Ja nigdy na klawiaturze nie umiałem grać. ![]() ![]() RE: FIFA - mat.ka - 30-09-2013 19:04 Kto nie grał na Esperanzie (tak się to odmienia?) ten nie wie co to fifa. Ja dorwałem za 14 w Auchan, lewa gałka odpadła po miesiącu. Na jej miejsce włożyłem prawą i tak pad służy już z rok. RE: FIFA - Lasq - 30-09-2013 22:59 Ja chyba jestem jakiś dziwny, bo w FIFE na klawiaturze gram od wersji '98. Wielokrotnie próbowałem nauczyć się na padzie, szczególnie ze ostatnie edycje jawnie dyskryminują grających na klawiaturze (wielu istotnych rzeczy nie da się zrobić ![]() ![]() Co do padów to ponoć pad od XBoxa jest świetny i jak komuś nie żal to warto wydać te 200zł. Ja póki co mam przejściówkę do pada z PS2 ![]() Edit: Btw. jak można grać w FIFE bez lewej gałki? ![]() RE: FIFA - Adis - 30-09-2013 23:13 Mam pada od Xboxa, zdecydowanie nr 1 z tych co miałem i nie wyobrażam już sobie gry na innym. I wcale nie trzeba wydawać 200zł, przewodowy kupiłem za nieco ponad 100zł, z tym, że trzeba kupować poza sezonem (tj. daleko od daty premier PESa i FIFY) ![]() RE: FIFA - Ruuuuuuuuuud - 02-10-2013 10:58 Trzeba było wcześniej pisać, ja biedny PES-a kupiłem ![]() Nie wiem jak teraz jest z FIFĄ, bo w 12 albo 13 to tak samo jak Lasq, na klawie do drugiej ligi doszedłem ![]() Adis napisał(a):I wcale nie trzeba wydawać 200zł, przewodowy kupiłem za nieco ponad 100zł, z tym, że trzeba kupować poza sezonem (tj. daleko od daty premier PESa i FIFY) +1 RE: FIFA - Adis - 04-10-2013 01:59 I jak tam, kupuje ktoś? Bo my z Robakiem już do ekstraklasy prawie awansowaliśmy, a Was nie widać ![]() RE: FIFA - Foster - 04-10-2013 09:50 Ja, ja, ja! ![]() Póki co grałem sobie z kolegą z mieszkania i kilka spotkań sam. Może mi ktoś powiedzieć jak dołączyć do jakiejś ligi, o której wspominał m.in Lasq i Ruud? No i jak możemy zagrać na siebie? Jestem całkowitym laikiem w tych sprawach, więc chętnie posłucham Waszych rad i wskazówek. Przy okazji, to w FIFIE jest SirLordTuzo ![]() RE: FIFA - Adis - 04-10-2013 10:44 Jeśli chodzi o ligi, to w fifie nazywa się to dokładnie rzecz ujmując - sezony. Zasady są proste - w każdym sezonie jest do rozegrania maksymalnie 10 meczów, i w zależności od ligi masz ustalone ile pkt trzeba do a) utrzymania b) awansu c) zdobycia tytułu danej ligi. Sezony można rozgrywać samemu, albo ze znajomym - w sezonach współpracy, po prostu wybierasz swoją drużynę, a resztę tj. przeciwnika o podobnym poziomie zespołu i umiejętności dobiera gra. Jest też tryb Fifa Ultimate Team. Różni się on tym, że budujesz w nim swój jeden zespół, jesteś jego menedżerem, kupujesz karty zawodników i dbasz o zgranie zespołu. Za każdy rozegrany mecz dostajesz pewną ilość monet (w zależności od gry i wyniku), które następnie przeznaczasz na kupno nowych zawodników, ale także na przedłużenia ich kontraktów, trenerów itp. W tym trybie podobnie rozgrywa się sezony, za ukończenie, awans do wyższej ligi, czy zdobycie tytułu są oczywiście przewidziane premie w postaci dodatkowych monet. Żeby zagrać ze znajomym, po prostu musisz go dodać do listy na Originie, później w grze sprawa jest już prosta. ![]() RE: FIFA - robaldo - 04-10-2013 12:39 Adis napisał(a):Żeby zagrać ze znajomym, po prostu musisz go dodać do listy na Originie Co jest tylko pozornie prostą sprawą, zresztą potem z Originem też nie ma lekko, chyba, że jesteś szczęściarzem Adisem ![]() |