![]() |
Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? (/showthread.php?tid=101) |
Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - panopticum - 12-05-2010 11:34 Benzema może strzelić 9 goli w 32 meczach i dalej jest świetną opcją dla United. Nie ma nawet tego odwiecznego "czy poradzi sobie na Wyspach?" W lidze hiszpańskiej póki co sobie nie radzi, pewnie tam trudniej strzelać gole. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 12-05-2010 14:05 Nigdzie nie jest powiedziane, że wzmocnieniem w ataku ma być 'kocham real' Benzema. Fakt sam kiedyś bardzo go chciałem w United, jednak teraz...po tym co pokazuje a raczej czego nie pokazuje w najzajebistrzym /marketingowo/ klubie, oraz jego ostatnie wypowiedzi jakoby było mu tam super dają mi do zrozumienia, że może chłopak potencjał i ma ale na pewno nie na World Class. Berba z kolei napastnikiem przecież złym nie jest, nienaganna technika, przegląd pola i wykończenie akcji /chociaż z tym ostatnim elementem ostatnio słabo/. Problem w tym, że do taktyki i stylu gry Manchesteru sie nie nadaje/nie sprawdza, niepotrzebne skreślić. United potrzebny jest wysoki ale i dynamiczny napastnik! Bóg wie jak to z tym Dioufem będzie, podobnie sytuacja ma sie co do Welbecka. Opcje na dziś: Hulk, Dżeko i... Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - michal85 - 12-05-2010 14:08 ...i Rooney'a cofamy, si ? Cofamy go wtedy kiedy w końcu wykorzystuje swój potencjał jako ten, który jest tym najbardziej wysuniętym zawodnikiem? Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Syriusz - 12-05-2010 14:20 Nie cofamy, bo i po co. Chociaż Roo z Ruudem super wyglądali, Heskey też mu pasuje, chociaż jest średnim grajkiem. Wystarczy mu dać odpowiednigo partnera. Takiego który i strzeli, i dogra, i poszarpie i rozegra. Ideałem byłby zdrowy Saha albo młodszy Villa. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - michal85 - 12-05-2010 14:52 Jeśli mówimy o cofniętym napastniku o dobrych warunkach fizycznych to nie ma takich wielu na najwyższym poziomie. Ibra, Berba i...? Rooney z RvN grał cofniętego, z Sahą podobnie. Ciągle mu czegoś brakowało. Teraz trzeba wykorzystać go w najlepszy sposób czyt. na szpicy. Tam jest najgroźniejszy i tam zagrał swój sezon życia. Jak dla mnie są dwie możliwości 1) Jeśli gramy tyle razy 442 co w tym sezonie to zostawiamy Berbę (jest gwarantem wyprodukowania ok 20 goli w sezonie. Mało? Fuck me!). O lepszego cofniętego napastnika będzie nam trudno. Po co zresztą wydawać fortunę jak większe potrzeby mamy gdzie indziej. 2) Przechodzimy na stałe na 433/451 i Berba jest zbędny. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Syriusz - 12-05-2010 15:10 Czy ja wiem, czy Saha zmuszał go tak mocno do grania bardziej z tyłu ? Imo Saszka był naprawdę wszechstronny, raczej forward niż striker. Kapitalny chłopak, wielka szkoda. Imo Torres byłby kapitalnym kompanem dla Roo. Co do systemu, to grać 442 mamy opcję tylko z Fleczem formie i Hargo w zdrowiu. Ewentualnie Andersonem z głową na boisku. Świat gra jednak 3 w środku i przeciwstawić się 3 pomocników przez 2 naszych w innej konfiguracji będzie trudno. Szczególnie widać to w LM i w meczach z topowymi drużynami z PL. Ze słabszymi 442 wciąż możemy sobie spokojnie pogrywać. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - El Polako - 12-05-2010 18:17 michal85 napisał(a):Jeśli mówimy o cofniętym napastniku o dobrych warunkach fizycznych to nie ma takich wielu na najwyższym poziomie. Ibra, Berba i...? Zaj*biste porównanie! Gdzie Berba do Ibry?? Przecież Zlatan jest o stokroić lepszy do bułgara!W jakich meczach Berba strzelił te 12 goli?Z Chelsea?Liverpoolem?Arsenalem?Aston Villa?Nie, owszem trafiał ale z jakimiś beniaminkami albo słabiakami gdzie trafili też inni gracze z United, wolałbym żeby mniej trafiał ze słabymi(tam mogą inni strzelać) a trafił pare goli tym naprawdę groźnym drużynom, tymczasem podczas nieobecności Roo ch*ja grał a właśnie na takie momenty jest nam potrzebny jakiś napastnik bo wątpię by w następnym sezonie Roo wytrzymł cały sezon bez urazu i co wtedy znów mamy grać nie poradnym i ślamazarnym bułgarem? Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Matti888 - 12-05-2010 18:27 El Polako napisał(a):tymczasem podczas nieobecności Roo ch*ja grał a właśnie na takie momenty jest nam potrzebny jakiś napastnik bo wątpię by w następnym sezonie Roo wytrzymł cały sezon bez urazu i co wtedy znów mamy grać nie poradnym i ślamazarnym bułgarem? A kogo kupisz, kto strzeli 12 goli w lidze, dorzuci 5 asyst i nie będzie narzekać, jak kilka razy z rzędu usiądzie na ławie? Zgoda, po meczu z Sunderlandem jechałem po Berbie, ale teraz widzę, że trochę przesadziłem. Na przykład taki Benzema, czy inny Dzeko będzie chciał grać w pierwszym składzie, bo inaczej to pójdzie do jednego z wielu innych, czołowych klubów interesujących się nim. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 12-05-2010 19:19 Koniec końców SAF ani nikogo nie kupi ani nie sprzeda <niesforny> Jeszcze raz powtórzę, że jak na OT zawita jakiś ofensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia to nie wiem jaka będzie rola Berby w systemie 433 czy 451, chyba żadna. A skoro gramy 443 albo 451 to Berba się nie sprawdza bo ani on nie wygra pojedynku biegowego, ani nie ruszy z kontrą, bo tacy sprinterzy jak Nani czy Antoś będą szli z piłką a nasz ukochany Bułgar będzie dopiero się 'rozpędzał'. Jeżeli zatem sir Alex widzi miejsce w składzie dla Bułgara to ok, niech i tak będzie, jeżeli Bułgarowi głównie odpowiada rola rezerwowego to też ok. Wszystko będzie fajnie dopóki do póty Roo będzie w formie i będzie zdrów, gorzej jak nie będzie. I co wtedy? sraka zapewne. Na pewno wszystko wyjaśni się do końca sierpnia. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Lukas - 12-05-2010 19:41 Cytat:Wszystko będzie fajnie dopóki do póty Roo będzie w formie i będzie zdrów, gorzej jak nie będzie. I co wtedy? sraka zapewne.A mi się wydaje, że w takiej sytuacji Bułgar również byłby w stanie sobie poradzić (oczywiście jeśli tylko sprowadzimy ofensywnego pomocnika). W obwodzie jest również Owen. Poza tym jak czytałem w jakimś wywiadzie z Giggsem, chłopaki wiedzą, że nie mogą być w pełni uniezależnieni tylko od bramek Roo i w razie czego każdy coś od siebie dorzuci. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - El Polako - 12-05-2010 19:47 To dlaczego nikt nic ie dorzucił w tym sezonie?A Benzema poszedł na kase bo w Manchester United grałby o wiele więcej niż w szmaciarskim realu...dobrym wyjściem było by sprowadzić Hulku, chłopak jest młody i jest mocny w offensywie a Porto nie będzie wołało za niego nie wiadomo ile milionów + jakiegoś napastnika, zawsze się jakiś znajdzie by zagrać w barwach Utd Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - michal85 - 12-05-2010 20:00 Cytat:Zaj*biste porównanie! Gdzie Berba do Ibry?? Przecież Zlatan jest o stokroić lepszy do bułgara!Zlatan jest lepszy, ale jeśli chodzi o styl to podobni zawodnicy. Cytat:W jakich meczach Berba strzelił te 12 goli?Z Chelsea?Liverpoolem?Arsenalem?Aston Villa?Nie, owszem trafiał ale z jakimiś beniaminkami albo słabiakami gdzie trafili też inni gracze z United, wolałbym żeby mniej trafiał ze słabymi(tam mogą inni strzelać) a trafił pare goli tym naprawdę groźnym drużynom, tymczasem podczas nieobecności Roo ch*ja grał a właśnie na takie momenty jest nam potrzebny jakiś napastnik bo wątpię by w następnym sezonie Roo wytrzymł cały sezon bez urazu i co wtedy znów mamy grać nie poradnym i ślamazarnym bułgarem?A Rooney to strzelił na Stamford? Strzelił Villi? Strzelił na Anfield? Niektórzy myślą, że tym gorszym drużynom to bramki będą strzelać się same. A to nie takie proste, co powinno być jasne. A nawet jakbyśmy kupili Benzeme czy inne znane nazwisko to w tych najważniejszych meczach zasiądzie taki zawodnik na ławce. Nie sądzę więc żeby miał wiele okazji, żeby tym najlepszym nastrzelać masę bramek. Jak na moje konkurentami Roo będą Hernandez i Owen, zaś Berbatova (przy 442) Giggs. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 12-05-2010 20:52 michal85 napisał(a):A Rooney to strzelił na Stamford? Strzelił Villi? Strzelił na Anfield? Nie, ale strzelił za to zajebistego gola Arsenalowi po świetnej kontrze i ponad 70 metrowym sprincie <gafa> Zresztą nie jest moim celem licytować się tu kto, jakie, gdzie i jakiej wagi gole strzelał. Zdania będą zawsze podzielone a statystykami się wszystkiego nie wyjaśni. Odnosząc się do głównego pytania. Ten kto był pewniakiem do opuszczenia United, najprawdopodobniej Manchester opuści. Reszta jest sprawą dyskusyjną. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Kwas - 12-05-2010 22:34 michal85 napisał(a):Jak na moje konkurentami Roo będą Hernandez i Owen, zaś Berbatova (przy 442) Giggs.Na moje to nie będzie czegoś takiego jak: nie może grać Berba, to za Rooney'em zagra Giggs, jeśli dostępny będzie chociażby Owen. Jest w odwodzie napastnik, to nie będzie grał Ryan, tylko gracz odpowiadający za strzelanie bramek. El Polako napisał(a):W jakich meczach Berba strzelił te 12 goli?Z Chelsea?Liverpoolem?Arsenalem?Aston VillaW sumie racja. Ale popatrz także na fakt, że "wielkie" mecze zazwyczaj rozpoczynał na ławce rezerwowych. W poprzednim sezonie wyglądało to lepiej, ale w tym, tylko z liverpoolem wybiegł na boisko od pierwszych minut, także nie dziwmy się niemocy Bułgara w tego typu meczach. Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - El Polako - 13-05-2010 20:53 Ok, ale z drugiej strony, gdy dostanie szanse zagrania w jakim kolwiek meczu powinien biegać po boisku jak opętany by się pokazać z jak najlepszej strony, tym czasem co on robił? wychodził na mecz i grał wielkie g*wno!Popatrz na naszego Kuszczaka, siedzi na ławie gdy gra VdS(tak jak berba przy Roo), holender doznał kontuzji+kłopoty ze zdrowiem żony i wchodzi Kuszczak który nie ma ogrania za bardzo(identyczna sytuacja z Berba z róznicąże Bułgar ma o wiele więcej doświadczenia) i co?i gra zaj*biście aż się w pale nie mieści!!(a berba szkoda słów i miejsca na ławce dla niego) |