Muzyka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Muzyka (/showthread.php?tid=253) |
- Zashi - 29-04-2008 15:25 Cholera :roll: W miescie kilkanascie kilometrów od mojego bedzie koncert Jamal, a ja wyjezdzam na weekend majowy nad morze :? - Pejter - 01-05-2008 14:02 Zashi napisał(a):koncert Jamal Jego hit "Jak to polisman..." to największe dzieło sztuki, jakie słyszałem :lol: Według mnie, wiele nie tracisz. - woyteq - 01-05-2008 14:34 Rap Fest to cykliczna impreza odbywająca się w Gliwicach na Placu Krakowskim. W ostatni weekend sierpnia wszyscy chętni mają okazję do zabawy w rytmach Hip Hopu.Dzięki współpracy z licznymi sponsorami, uczestnicy mają szansę wygrania licznych gadżetów – koszulek, czapeczek czy butów. Całość imprezy dopełniają pokazy graffiti oraz breakdance. Bylem tam w sierpniu 2007 i jest to chyba najlepszy koncert w zyciu na jakim bylem. Wstep mial byc platny zdaje sie cos okolo 25 zl "niestety" w ostatnim momencie okazalo sie ze nie przyjedzie gwiazda wieczoru Mobb Depp. W to nam bylo graj. Koncert za darmo a wystapic mieli i wystapili Pih, Peja, Jamal, Kilaz Group, Ostry, Molesta i kilka tam mniejszych zespolow. Do dzisiaj z kolegami wspominamy to jako jeden z lepszych dni w ogole w zyciu. Ogolna ocena tego dnia/konceru/melanzu to jest 100 na 100. Dopisalo wszystko. Ekstra pogoda, brak problemow z dotarciem na miejsce, niezla beka, pyszne piwo, super koncert z takimi skladami i to za totalny frajer bo murzyni sie wystawili. Bylo zero spinek, przypalow, awantur. Od poczatku do konca bylo mega konkretnie. Do domu wracamy okolo 5 nad ranem i jak juz raz wpomnialem do dzisiaj wspominamy to jako jeden z lepszych eventow w zyciu. W tym roku na pewno tez mozna bedzie mnie spotkac w Gliwicach. A tak sie rozpisalem apropo Jamala ktorego jednego tak bardzo zaluje tutaj kolega. - Joanna - 01-05-2008 16:27 Pejter napisał(a):Jego hit "Jak to polisman..." to największe dzieło sztuki, jakie słyszałem Laughing Według mnie, wiele nie tracisz. Tak jak po okładce nie oceniamy książki, tak po jednym utworze nie oceniamy całej twórczości muzyka. Polecam przesłuchać cały album "Rewolucje”. Co do koncertów formacji to mają chłopaki to do siebie, że potrafią wyjść na scenę zjarani (tak było przynajmniej w początkowej fazie koncertowania), ale potrafią zagrać też naprawdę dobry koncert. - WoLaK - 01-05-2008 16:41 joanna napisał(a):Tak jak po okładce nie oceniamy książki, tak po jednym utworze nie oceniamy całej twórczości muzyka. Polecam przesłuchać cały album "Rewolucje”.Ja go przesłuchałem i na prawdę uważam to za nic specjalnego. - Pejter - 01-05-2008 17:56 joanna napisał(a):Tak jak po okładce nie oceniamy książki, tak po jednym utworze nie oceniamy całej twórczości muzyka. Słyszałem chyba 3 jego piosenki i mi wystarczy. Wiadomo, że każdemu zdarzają się gorsze utwory, tylko że akurat wyżej wymieniony kawałek był jego sztandarowym, dzięki któremu zyskał popularność, promował się. To mi wystarczy, by go ocenić, nawet jeśli inne piosenki z tej płyty są na lepszym poziomie. - Red - 01-05-2008 19:36 Hmmm w dniach 15,16 maja na Gliwickim lotnisku odbywaja sie jak co roku igry, a w tym roku takie zespoly jak: Kult, T-Love, Vavamuffin, Big Cyc wiec mysle ze warto przyjechac szczegolnie, ze impreza jest darmowa - WoLaK - 25-05-2008 18:38 Oficjalna piosenka Euro 2008 <a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=J_3zRh6HeZs">http://pl.youtube.com/watch?v=J_3zRh6HeZs</a> Dno,dno i jeszcze raz dno. Czy po usłyszeniu tej piosenki chce wam się wyjść na dwór żeby pograć w piłkę ? czy dzięki niej czujecie atmosferę zbliżających się wielkimi krokami Mistrzostw Europy ? Podobna kreatywność co w przypadku haseł na autobusy :cry: - Wojtek3 - 25-05-2008 19:07 Pejter napisał(a):Zashi napisał(a):koncert Jamal No to teraz dojebales, wiem, wiem, pewnie wyjedziesz, ze bardziej podoba Ci sie DKA, ktore kiedys wychwalales za ich albumy, a pociskasz z Jamala ktory mial goscinne wystepy z Vieniem i Pele, cala Molesta itp itd. Przestan lepiej wykazywac sie w tym temacie. - Ciampel - 25-05-2008 19:12 "Tak miało być" z featuringiem Jamala na płycie Molesty to dla mnie klasyk - Pejter - 25-05-2008 19:33 Wojtek3 napisał(a):bardziej podoba Ci sie DKA, ktore kiedys wychwalales za ich albumy To ty nie powinieneś się wypowiadać w temacie, bo DKA to jedna osoba, a nie oni I nie mów mi, że DKA to jakiś "chłam" i dlatego miałeś prawo, a wręcz nie powinieneś tego wiedzieć, bo temat to "Muzyka", a nie "Yo elo hip-hop rap". Ogranicz się czasami z takimi tekstami typu "przestań się wypowiadać", "nic nie wiesz", bo czasami to jest naprawdę śmieszne, a wręcz żałosne, jak ciągle się tak powtarzasz :wink: Co w tym złego, że nie podoba mi się twórczość Jamala? To, że tworzył z takimi osobami, jak Vienio, Pele czy tam cała Molesta nie zmienia faktu, że "Jak to polisman" jest dla mnie totalnym dnem. Jak ktoś współpracuje z kimś znanym, poważanym (lub nawet sam jest znany, poważany, a może nawet uznawany za legendę) to od razu musi być przez wszystkich lubiany? "Tak miało być" też mi do gustu nie przypadło, choć przyznaję, że dużo lepsze niż w.w. "dzieło". - Wojtek3 - 25-05-2008 19:37 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tylko, ze DKA a Jamal to dwa rozne swiaty, jak w ogole mogles zakpic w taki sposob z Jamala ktory jest szanowany w srodowisku hip hopowym. A DKA, no coz :lol: Twoim jedynym argumentem moze byc, lubie to i tamto. - Maciek - 25-05-2008 19:47 Być szanowanym w środowisku, które same siebie nie szanuje i co chwile kogoś bierze sie na świecznik by opluć, to chyba żaden powód do dumy ani argument. - Red - 25-05-2008 19:52 Ja mam tylko pytanie - dalej spiewają jak to im źle? I ze w ogole sa bialymi gangsta? - Maciek - 25-05-2008 19:59 Kiedy z tobą tańcze serce jak młot puka dobrze tańczyć disco to prawdziwa sztuka Kiedy z tobą tańcze to dostaje skurczy ja mam skurcze kurcze gdy mi w brzuchu burczy ... Kiedy z tobą tańcze moje ciało płonie Ja przy ciepłym ciałku lubie ogrzać dłonie Kiedy z tobą tańcze to wszystko cieszy mnie cieszą te rzeczy gdy ktoś ze mną grzeszy |