Siatkówka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Siatkówka (/showthread.php?tid=242) |
- Zashi - 19-08-2007 12:47 Eee...niedobrze. Wlazły podczas meczu z Holandia zrobil cos z lydka i na 99% nie zagra na ME w Moskiew. Wielka strata, to nasz najlepszy atakujacy, ale lepiej niech odpowiedz i bedzie gotowy na Olimpiade. Zreszta: sa inni, ktorzy go godnie zastąpia. Na przyklad Szymanski. - Thevil - 19-08-2007 12:52 Zashi napisał(a):Zreszta: sa inni, ktorzy go godnie zastąpia. Na przyklad Szymanski.Tylko, że Szymański w reprezentacji najlepiej gra jako joker, którego wprowadza się jak trzeba coś zmienić w grze, a jak gra od początku to gra jednak słabiej. Nie ujmuje mu umiejętności bo je posiada i bardzo go cenię jako zawodnika, ale brak Mariusza jest sporym problemem i 2 atakujący, którym pewnie będzie Kurek jest wielką niewiadomą. - Valverde - 20-08-2007 09:35 Thevil napisał(a):Nie ujmuje mu umiejętności bo je posiada i bardzo go cenię jako zawodnika, ale brak Mariusza jest sporym problemem i 2 atakujący, którym pewnie będzie Kurek jest wielką niewiadomą.Nie można przesądzać, który z nich pojedzie. Szampon pojechał na jakieś badania do Barcelony, z Szymańskim tak właściwie nie wiadomo - mecz z Serbią oglądał z ławki. Awaryjne wyjście z Gruszką mogłoby wypalić, jednak Piotrek wczoraj podkręcił sobie kostkę, a gra Bartka Kurka to ryzyko, którego nie należy podejmować ze względu na rangę zawodów i fakt, iż pozycja atakującego to chyba najbardziej odpowiedzialna pozycja na boisku. Jak na razie każdy zestaw jest możliwy, nie można przekreślać szans żadnego z nich, chociaż ME za pasem. - Thevil - 20-08-2007 10:03 Gruszka wczoraj zagrał zajebiście i jak na złość to skręcenie. Na szczęście nie jest to poważna kontuzja, która wyłaczyłaby go na miesiące i najprawdopodobniej pojedzie na ME. Grzesiek też ma coś z kolanem, plaga jakaś. Kurek wczoraj pokazał, że ciężko będzie z przestawieniem go na atakującego , ostateczność to chyba Prygiel lub Gromadowski. Jakiś cień nadziei jest z Mariuszem, ale lepiej nie ryzykować i wyleczyć go do końca, bo nie daj Boże coś by się pogłębiło. - zaga92 - 23-08-2007 14:35 Po dwoch meczach turnieju finalowego WGP Polski sa na ostatnim 6 miejscu. Wczoraj ulegy Brazylii 0:3, a dzisiaj przegraly z Chinkami 2:3. Najlepsza zawodnicza wsrod Polek byla zdecydowanie Mariola Zenik, ktora dwoila sie i troila w obronie. Ale na nic to skoro nasze zawodniczkinie potrafily skonczyc atakow. Nie zanm dokladnie ich skutecznosci, ale byla masakrycznie niska. Trzeba miec nadzieje, ze w nastepnych meczach Polki powalcza i chociaz nie zajma ostatniego miejsca. Po dwoch kolejklach nieoczekiwanie prowadza Holenderki. Czyzby zapowiadala sie wielka niespodzianka? 8) - Grzeho - 04-09-2007 20:19 Kadra na ME w Rosji: Cytat:Nr. Imię Nazwisko Data ur. Wzrost Waga Atak Blok Bez Gruszki i Wlazlego moze byc ciezko, jednak wierze w medal. - Kuba_^^ - 04-09-2007 21:37 Wszyscy co mieli być, to są, szkoda, że bez Gruszki i Wlazłego, bo będą to niemałe osłabienia zespołu, ale uważam, że i bez nich sobie poradzimy. Medal, nieważne jakiego koloru, ucieszy kibiców reprezentacji Polski w siatkówce, dobrze by było złoto (choć brąz również będzie oczywiście wspaniałym osiągnięciem), ale są też inne ekipy, które będą mierzyć w 1 miejsce - marcelo - 05-09-2007 16:18 Myślę, że mocna będzie jak zwykle ekipa Rosji, oprócz tego cięzko może byc z pokonaniem Bułgarów(chociaz ostatnio nam z nimi szło), a dodatkowo myslę, że Serbowie mogą być dobrze przygotowani. Poza tym, myślę, że reszta druzyn nie powinna stanowić większego problemu dla biało-czerwonych. Oczywiście najlepiej było, gdyby i te trzy druzyny nie okazały sie od nas lepsze, ale z nimi zawsze trzeba się liczyć. - zaga92 - 05-09-2007 16:29 Taa najbardziej bolesny jest brak Wlazlego. Brak Gruszki bedzie mniej widoczny. W Polsce niewyobrazamy sobie innego scenariusza jak medal. Jednak droga do niego nie bedzie latwa. W pierwszej fazie trafiamy na Rosje, ktora jako gospodarz jest glownym faworytem do zwyciestwa. W drugiej fazie, z ktorej dwie druzyny awansuja do polfinalow dochodza nam Wlosi i Bulgarzy, czyli rywale w zasiegu. Osobisce licze na final z Rosja, a co w nim to sam jeszcze nie wiem, bo nie znam formy naszych zawodnikow. - Thevil - 05-09-2007 20:51 Kuba_^^ napisał(a):Wszyscy co mieli być, to sąNo właśnie nie wszyscy marcelo napisał(a):a dodatkowo myslę, że Serbowie mogą być dobrze przygotowani. Poza tym, myślę, że reszta druzyn nie powinna stanowić większego problemu dla biało-czerwonych.A ja myślę, że Serbowie nic nie ugrają, to nie jest drużyna sprzed 3-4 lat,a aktualną dyspozycję pokazali na Memoriale H. Wagnera gdzie każdy widział jak grali. Nie wierzę, że w 2 tygodnie zbudowali formę pozwalającą zawojować turniej. Groźni na pewno będą gospodarze, na LŚ pokazali, że są najlepszą drużyną Europy, a w dodatku wraca Tietuchin. Ciekaw jestem jak będzie się prezentować nasza zagrywka, bo bez dobrego serwisu nie ma co marzyć o wygranej z Rosjanami. W zasięgu na pewno jest Bułgaria, Francja i Włochy, ale i tak będzie piekielnie ciężko zdobyć medal bez 2 jakże ważnych filarów naszej reprezentacji. - Kuba_^^ - 05-09-2007 21:40 Thevil napisał(a):No właśnie nie wszyscy Nie licząc oczywiście tych kontuzjowanych, czyli Gruszki i Wlazłego, bo wiadomo, że oni powinni być w kadrze. No chyba, że kogoś jeszcze masz na myśli - Pejter - 06-09-2007 21:36 Thevil napisał(a):a aktualną dyspozycję pokazali na Memoriale H. Wagnera gdzie każdy widział jak grali. Nie wierzę, że w 2 tygodnie zbudowali formę pozwalającą zawojować turniej. Krótko: A jak grała Polska? Oni mogą zbudować dobrą formę na ME? - zaga92 - 07-09-2007 18:28 Cytat:A jak grała Polska? Oni mogą zbudować dobrą formę na ME? Grali beznadziejnie i to jest kontynuowane. Porazka 1:3 z Belgia, ktora jest 74 w rankingu i nigdy nic nie osiagnela, a 2 druzyna swiata. Masakraa!!! To jest kur** blamaz, a jeszcze wiekszym bedzie nie wygranie z Turcja i odpadniecie z turnieju w pierwszej fazie. Na szczescie meczu nie ogladalem(chyba nerwowo bym nie wytrzymal), ale z tego co ty czytalem gra byla do du**. Nic naszym nie wychodxilo, a juz set przegrany do 12... brak slow - ziomo - 07-09-2007 18:57 zaga92 napisał(a):a juz set przegrany do 12...Jak już,to 3 set przegrali do 14 :wink:. Dobrze,że mezcu nie oglądałem,bo bym jeszcze chate zdemolował :lol: :lol:.Ogladałem tylko skrót,i naprawde nasi dali dup* jak chu*.Masakra,2drużyna świata dostaje takie baty od jakieś Belgii która nigdy nie zaliczała się do czołówki w siatkówce.Obyśmy wygrali z Turcją,bo nie chcę,żeby nasi sie tak skompromitowali.Widoczny brak Wlazłego i Gruszki. - Thevil - 07-09-2007 19:09 Pejter napisał(a):Thevil napisał(a):a aktualną dyspozycję pokazali na Memoriale H. Wagnera gdzie każdy widział jak grali. Nie wierzę, że w 2 tygodnie zbudowali formę pozwalającą zawojować turniej. Ja nie pisałem nic o wielkich szansach Polski na ME, więc nie wiem do czego pijesz Nie ma nawet co tu się rozpisywać, daliśmy dupy w 1 meczu z kimś kogo powinniśmy pokonać bez żadnych problemów, a tak sami sobie podkładamy kłody pod nogi. Mecz oglądałem dopiero od 2 połowy 3 seta i dobrze, że nie mogłem go śledzić od początku (szkoła), bo to nie na moje nerwy Jutro Turcja i jestem przekonany, że nasi siatkarze nie zawiodą po raz drugi, co wiązałoby się z koniecznością powiedzenia adios Rossijo. |