![]() |
CL: Manchester United 4-1 Schalke 04 (04.05.2011) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2010/2011 (/forumdisplay.php?fid=42) +---- Wątek: CL: Manchester United 4-1 Schalke 04 (04.05.2011) (/showthread.php?tid=1068) |
Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - PiotroV - 03-05-2011 18:26 panopticum napisał(a):Czasami jest ospały i robi proste błędy. Nie żebym go nie lubił, ale jak gra to po prostu czuję wielki stres gdy jest przy piłce. ;]PiotroV napisał(a):Rafeal i Smalling spoko, ale do Evansa i O'Shea mam dość mieszane uczucia ;]o_O Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Jaceks_21 - 03-05-2011 18:35 PiotroV napisał(a):Czasami jest ospały i robi proste błędy. Nie żebym go nie lubił, ale jak gra to po prostu czuję wielki stres gdy jest przy piłce. ;] Stres? Stres to Ja miałbym, gdyby przy piłce był jakiś młodzik, a nie gościu który rozegrał ponad 200 meczów w United Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Kwas - 03-05-2011 18:37 Mubinio napisał(a):Jak Park zagra "na skrzydle" to czemu nie mogą? Poza tym Anderson przez te wszystkie sezony u nas bardziej imponuje mi grą w odbiorze i gonieniem rywali niż czymkolwiek innym.Nawet niech ten Park zagra na skrzydle, to i tak nie będzie łatał wszystkich dziur. Ja wiem, żelazne płuca i te sprawy, tylko Koreańczyk miałby naprawdę ciężko pełniąc dodatkową pozycję na boisku. Środek Scholes/Gibson i jedziemy. Ando gonienie za rywalami opanował na bardzo dobrym poziomie. To fakt. Ando imponuje grą w odbiorze. To nieprawda. Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - matys - 03-05-2011 18:50 Jaceks_21 napisał(a):Stres? Stres to Ja miałbym, gdyby przy piłce był jakiś młodzik, a nie gościu który rozegrał ponad 200 meczów w UnitedPonad 200 meczów się zgadza, ale nie brzmi to tak poważnie jak stwierdzenie, że rozegrał prawie 400 meczów(O'Shea 400 meczów w United!!!) i ma realne szanse na dobicie w przyszłości do 485 meczów(teraz ma 391) i wskoczenie do Top 10 graczy United pod względem liczby występów :shock: :shock: . Ale to tak btw., mam nadzieję, że nie oberwie mi się za off-topa. Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - EsDe - 03-05-2011 18:53 Nie rozumiem jak można odczuwać stres gdy przy piłce jest nasz obrońco-pomocniko-skrzydłowy-napastnik. Oszej może grać wszędzie nawet na bramce, a przy tym nie schodzić z pewnego przyzwoitego poziomu. Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - panopticum - 03-05-2011 18:53 Jaceks_21 napisał(a):Stres? Stres to Ja miałbym, gdyby przy piłce był jakiś młodzik, a nie gościu który rozegrał ponad 200 meczów w UnitedA dokładniej, dobija do 400. Piotro, jakie proste błędy robi O`Shea? Musi napierać nimi co chwila, skoro czujesz wielki stres. Pewnie odpala Fergiemu połowę wypłaty, żeby móc grać w United. Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Ruuuuuuuuuud - 03-05-2011 19:00 Jaceks_21 napisał(a):Stres? Stres to Ja miałbym, gdyby przy piłce był jakiś młodzik, a nie gościu który rozegrał ponad 200 meczów w United Doświadczeniem nie nadrobisz braku umiejętności.Chociaż ja akurat nie uważam, żeby O'Shea był taki niepewny czy słaby, ale potrafie zrozumieć Piotrova.Ta prawa strona to już od dawna kuleje :/ Zresztą, gdyby to ode mnie zależało to oszczędziłbym wszystkich, którzy są zagrożeni zawieszeniem w finale za następną żółtą kartke.Troche tego towarzystwa sie nazbierało także ich dałbym w odstawke.No i lepiej niech sie nie powtórzy coś takiego jak z Flecherem, głupia czerwona kartka, a później osłabienie w finale :plask: Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Jaceks_21 - 03-05-2011 19:02 matys napisał(a):Jaceks_21 napisał(a):Stres? Stres to Ja miałbym, gdyby przy piłce był jakiś młodzik, a nie gościu który rozegrał ponad 200 meczów w UnitedPonad 200 meczów się zgadza, ale nie brzmi to tak poważnie jak stwierdzenie, że rozegrał prawie 400 meczów(O'Shea 400 meczów w United!!!) i ma realne szanse na dobicie w przyszłości do 485 meczów(teraz ma 391) i wskoczenie do Top 10 graczy United pod względem liczby występów :shock: :shock: . Dzięki za olśnienie, nie wiedziałem że Johnny zaliczył aż tyle gier. Legenda 8-) edit: Napisałem posta i go zeżarło. Co jest? ;/ Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Tomek91 - 03-05-2011 19:11 Ruuuuuuuuuud napisał(a):Zresztą, gdyby to ode mnie zależało to oszczędziłbym wszystkich, którzy są zagrożeni zawieszeniem w finale za następną żółtą kartke.Troche tego towarzystwa sie nazbierało także ich dałbym w odstawke.No i lepiej niech sie nie powtórzy coś takiego jak z Flecherem, głupia czerwona kartka, a później osłabienie w finale :plask: A z tego co napisali inni w temacie meczowym z pierwszego spotkania to tylko czerwona może wykluczyć kogoś z naszych z gry w finale, więc nie ma kogo pod tym względem oszczędzać ![]() Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - PiotroV - 03-05-2011 19:12 Ruuuuuuuuuud napisał(a):Zresztą, gdyby to ode mnie zależało to oszczędziłbym wszystkich, którzy są zagrożeni zawieszeniem w finale za następną żółtą kartke.Troche tego towarzystwa sie nazbierało także ich dałbym w odstawke.No i lepiej niech sie nie powtórzy coś takiego jak z Flecherem, głupia czerwona kartka, a później osłabienie w finale :plask:(Już się nie wypowiadam o O'Shea, żeby nie robić niepotrzebnej sprzeczki ![]() Mamy dobrą sytuacje kartkową mimo wszystko. Jedynym zagrożeniem jest zdobycie bezpośrednio czerwonej, lub dwóch żółtych. Jedna żółta chyba dla nikogo nam nie zagraża? Tomek91 napisał(a):No to mogę swój poprzedni post skreślić ;]Ruuuuuuuuuud napisał(a):Zresztą, gdyby to ode mnie zależało to oszczędziłbym wszystkich, którzy są zagrożeni zawieszeniem w finale za następną żółtą kartke.Troche tego towarzystwa sie nazbierało także ich dałbym w odstawke.No i lepiej niech sie nie powtórzy coś takiego jak z Flecherem, głupia czerwona kartka, a później osłabienie w finale :plask: Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Ruuuuuuuuuud - 03-05-2011 21:03 Tomek91 napisał(a):A z tego co napisali inni w temacie meczowym z pierwszego spotkania to tylko czerwona może wykluczyć kogoś z naszych z gry w finale, więc nie ma kogo pod tym względem oszczędzać Rzeczywiście, masz racje.Przeczytałem tylko post Minha, a dalszej dyskusji już nie : Minh napisał(a):Cytat:Którzy gracze od nas przy ewentualnym żółtku w rewanżu musieliby pauzować w finale? Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Lukas - 04-05-2011 14:02 Awansować i zrobić to możliwie najmniejszym nakładem sił- to cele na dzisiejsze spotkanie. Po pierwszym meczu to my jesteśmy bliżej upragnionego finału i dzisiaj należy tylko dokończyć robotę zaczętą w Niemczech. Schalke nie ma nic do stracenia i może od początku przystąpić do ataku- naszym zadaniem będzie stłumić ich zapędy i konsekwentnie grać swoje i nie dopuścić do sytuacji w której goście mogliby zwietrzyć swoją szansę. W weekend czeka nas arcyważne spotkanie z Chelsea dlatego dzisiaj zobaczymy pewnie pewne przetasowania w składzie. Zagrają zapewne tacy piłkarze jak Smalling, O'Shea, Berbatow, Owen czy Fletcher. Jestem pewien, że nieco zmieniona kadra poradzi sobie równie dobrze jak Ci, którzy grali w pierwszym meczu. Oczekuję zwycięstwa w granicach 3-0 :twisted: Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Foster - 04-05-2011 16:50 Mubinio napisał(a):Jak Park zagra "na skrzydle" to czemu nie mogą? Poza tym Anderson przez te wszystkie sezony u nas bardziej imponuje mi grą w odbiorze i gonieniem rywali niż czymkolwiek innym.I co z tego, że Park zagra na skrzydle? W dalszym ciągu nie będzie zawodnika, który potrafi grać w defensywie. Anderson za rywali gonić może goni, jednak z odbiorem u niego kiepsko. Niemiecka stacja zapodała dzisiaj takim składem: Edwin - Fabio - Rio - Vidic - Evra - Valencia - Carrick - Scholes - Nani - Owen - Berbatov Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Intel - 04-05-2011 17:18 W sumie ten skład podany przez Fostera jest dość dobry. Osobiście desygnowałbym raczej Chrisa zamiast Rio i O'Shea zamiast Evry/Fabio (chociaż z drugiej strony, Francuz wreszcie wrócił do formy, więc nie ma co ryzykować, a Brazylijczyk jakoś daje radę i na zmęczonego nie wygląda). Poza tym, skład jest chyba najlepszy z możliwych. Na uwadze należy mieć niedzielne spotkanie z Chelsea, więc liczę, że zobaczymy dziś przynajmniej trochę drugiego garnituru - trzy mecz pierwszego składu w ciągu 8 dni to jednak dużo i wypada o tym nie zapominać. Oby, w okolicach 23:00, można było już się zastanawiać, jak rozprawić się z tą Barceloną! ![]() Re: CL: Manchester United - Schalke 04 (04.05.2011; 20:45) - Jaroldz - 04-05-2011 17:41 Dzieli nas zaledwie jeden mecz od finału LM. Nie możemy jednak zapominać, że rywalizacja się nie zakończyła i dzisiaj musimy zagrać równie dobrze, jak przed tygodniem w Niemczech. Nie możemy wyjść przekonani, że już jest po zawodach, że finał jest nasz. Nie wiem, jaki skład wystawi SAF, ale musimy pamiętać, że w niedzielę mamy być może najważniejszy mecz w sezonie z Chelsea, mecz o mistrzostwo Anglii. Dlatego być może dzisiaj Fergie wystawi pół rezerwowy skład, a być może wymieni tylko kilku piłkarzy. Po wypowiedziach naszego menedżera wiemy, że nie zagra Giggs i Rooney. Myślę, że nie zagra dzisiaj także Ferdinan i Valencia. Myślę. że tak nasz skład może się prezentować: --------------------- Edwin--------------------- Rafael------ Smalling----- Vidić------- Evra Nani--------- Scholes--- Carrick------- Park -------------- Berbatow---- Owen------------ Wyjść w pełni skupieni i dokończyć to, co rozpoczęliśmy tydzień temu, najlepiej już w pierwszej połowie. |