![]() |
Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 (/showthread.php?tid=195) |
Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - sebos_krk - 10-07-2008 22:31 maju1309 napisał(a):Czyli takie sprawy, jak równość praw człowieka, rasizm itp są ci obojętne?Niestety światu są i były obojętne. W niektórych krajach afrykańskich rządzą i rządzili dyktatorzy przy których hitler to słabiutki zawodnik. Ludobójstwa są na porządku dziennym, rzeczy o których się nawet cywilizowanym ludziom nie śniło. A czy ktoś reaguje? Nie, lepiej o tym nie wspominać. Niech się tam gdzieś daleko nawzajem wyniszczają. Świat ma "większe" problemy. Wystarczy, że ropa idzie w górę i wszyscy wpadają w panikę. W Chinach co się dzieje. W Korei Północnej. Powalczą o Tybet i zapomną za chwilę, bo nie są w stanie nic zrobić. Podłe, ale prawdziwe. Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - panopticum - 10-07-2008 23:04 Cytat:W niektórych krajach afrykańskich rządzą i rządzili dyktatorzy przy których hitler to słabiutki zawodnik.Przerzucanie się tekstami "kto był większym dyktatorem" jest niesmaczne. Zazwyczaj po prostu nie oglądam Olimpiady, tym razem zbojkotuję. :twisted: Jasne, że niesmaczne, ale działa na wyobraźnie, a taki miałem zamiar- sebos Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Rafcio - 11-07-2008 08:39 Wioślarstwo. Co do tych szans medalowych of korssss Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - paolo - 11-07-2008 20:22 sports.pl napisał(a):Podczas ceremonii otwarcia Igrzysk XXIX Olimpiady, 8 sierpnia w Pekinie, Polki wystąpią w jedwabnych, czerwonych sukienkach z szalem, a Polacy w granatowych marynarkach i spodniach ecru. Stroje nawiązują do lat dwudziestych-trzydziestych. Nieźle to wygląda na np. Mai Włoszczowskiej czy Marku Plawdze ![]() ![]() Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Olle - 06-08-2008 17:58 paolo napisał(a):Trzeba będzie obejrzeć tą ceremonięA tam, najciekawsze fragmenty i tak już wyciekły do internetu <hahaha> Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Oskar - 06-08-2008 19:29 A dzisiaj w najciekawszym meczu kobiet bez bramek. Niemcy 0 - 0 Brazylia. Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - RedLucas - 07-08-2008 10:13 A dziś swoje mecze na IO zagrają mężczyźni. Ciekawe jak zaprezentuje się Anderson ![]() Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Foster - 10-08-2008 19:01 Cytat: Reprezentacja Polski pokonała Chiny 33:19 w swoim pierwszym meczu Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. Polacy zagrali dobrze w pierwszej połowie, w drugiej zaczęli lekceważyć rywala co spowodowało mnóstwo prostych błędów. Gospodarze okazali się jednak wyjątkowo słabym zespołem i nie byli w stanie zagrozić podopiecznym Bogdana Wenty. Cytat:Reprezentacja Polski pokonała Niemcy 3:0 (25:17, 33:31, 25:20) w swoim pierwszym występie na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie. Polacy są na drugim miejscu w tabeli grupy B, wyprzedza ich tylko Brazylia. Dobry początek obu reprezentacji. Mam nadzieję iż dalej będzie podobnie. Nie ukrywam że liczę tu na dwa medale ![]() Cytat:Anderson bardzo dobrze zaprezentował się w wygranym 5:0 przez jego reprezentację Brazylii meczu przecwiko Nowej Zelandii w ramach turnieju piłkarskiego Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. Pomocnik United zdobył już w 3 minucie bramkę dla swojego zespołu, która otworzyła pokaźny worek bramkowy, który później zaaplikowali ekipie z Antypodów Canarinhos. No i fajnie ![]() Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Mata - 13-08-2008 19:51 Tak naprawdę to leje na całe igrzyska poza pływanie a raczej Michaelem Phelpsem . Facet jest po prostu wielki , dziś jak na tvp1 w sporcie pokazali jak zdobywał czwarte i piąte złoto w Pekinie ,normalnie shok( bym obejrzał live ale brak czasu). Wiedziałem że jest dobry, za cel postawił pobicie legendarnego rekordu Shumana(chyba tak się pisze) ileś tak złotych medali na IO , nie wiem ile dokładnie i kiedy to zdobył ale nie chce mi się szukać nawet . Ten drugi rekord świata w sztafecie to coś nie możliwego, nie wykonalnego a jednak o 2-3 długości ciała udało im się to. Phelps jeszcze startuje jak się nie mylę w 1 zawodach indywidualnych i 2 razy w sztafecie bądź na odwrót . A tu po IO 8 złotych krążków ![]() ![]() Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - sebos_krk - 13-08-2008 20:07 W pływaniu najłatwiej zdobywać duże ilości medali. Taki sport, że jak jesteś dobry to na wielu dystansach dajesz radę. Dlatego jak dzisiaj przeczytałem, że to największy heros w historii igrzysk to się podrapałem po głowie. Bo przecież jak ktoś jest wybitny np rzucie oszczepem, to małe ma możliwości zdobyć w innej dyscyplinie medal, a na 8 kolejnych igrzyskach nie wystartuje. Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - paolo - 14-08-2008 09:46 Od kiedy to kur*a Chinki wygrywają w koronnej konkurencji Jędrzejczak? 4 miejsce Polki, dwa pierwsze Chinek :| Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - ring0 - 14-08-2008 12:03 Jak one śmiały wygrać z Otylią, przecież ona tyle przeżyła i powinna dostać złoto bez startu! Tak na marginesie to powinna siedzieć jak każdy kto nieumyślnie spowodował śmierć+stworzył poważne zagrożenie dla innych użytkowników autostrady. Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Anirin - 14-08-2008 12:23 IMO te Chinki były czymś naszprycowane. Tak jak w gimnastyce artystycznej, w której można startować od 16, z 5 Chinek, były podobno 3, które miały 14. Zaznaczam, że Chinki wygrały. Ogólnie sporo przekrętów na tych Igrzyskach IMO jest. A Chinolom i tak ujdzie to na sucho... Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - sebos_krk - 14-08-2008 12:34 Anirin napisał(a):Tak jak w gimnastyce artystycznej, w której można startować od 16, z 5 Chinek, były podobno 3, które miały 14.Jak to gdzieś napisali- medale dyndały im między nogami, bo wzrost tych dzieci ok 137 cm. Waga- 31 kilo. <a class="postlink" href="http://www.sport.pl/sport/1,92397,5585528,Gimnastyka__Naprawde_malutkie_zlotka_z_Chin.html">http://www.sport.pl/sport/1,92397,55855 ... _Chin.html</a> Z tego co pamiętam na łucznictwie w polu widzenia zawodniczek była tablica świetlna pokazująca wyniki, a jak decydowały się losy złota to rywalkom Chinek dla lepszej koncentracji puszczono teledysk z żywymi, migającymi kolorami. Chinole jak widać chcą być najlepsi u siebie. Re: Igrzyska Olimpijskie Pekin 2008 - Kula - 14-08-2008 19:00 Dla równowagi, wczoraj zdyskwalifikowano w półfinałach pływania Chinkę, która raczej bez większych problemów sięgnęła by po złoto. Dzisiaj też był niesamowity finał szpady drużynowej kobiet, który wygrały jednym punktem Ukrainki, i też można mieć zastrzeżenia do pracy sędziego. Gdyby drużyny zamieniły się miejscami już by było słychać o "ustawianiu". Zresztą po co ? 1,3 mld ludzi, chyba trochę prawdziwych mistrzów są w stanie "wyhodować" przy pewnie prawie nieograniczonych środkach finansowych. A mania na temat otyli zaczyna mnie irytować, dziś rano występował nasz pływak w eliminacjach, pytanie reportera: " jak na Pana start wpłynęła porażka Jędrzejczak", podziwiam faceta że nie odpowiedział np. "a ch.. mnie to obchodzi" tylko grzecznie "że bardziej go interesują jego własne wyniki". |