![]() |
18 lipca - Manchester United vs. Kaizer Chiefs, Kapsztad - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: 18 lipca - Manchester United vs. Kaizer Chiefs, Kapsztad (/showthread.php?tid=305) Strony: 1 2 |
- Ciampel - 17-07-2006 12:16 Roy_v_beck napisał(a):A ten mecz przeciwko Bayernowi Monachium, co przegraliśmy po karnych to chyba był podczas pierwszego tournee? Pamiętam, że jak puszczali w tv mecze, to obejrzałem tylko ten jeden i reszty już nie chciałem. . . W pierwszy tournee wygraliśmy wszystkie mecze w wielkim stylu, szczególnie sklejenie piłki na klate z rywalem na plecach przez Ruud'a i strzelenia z woleja zostało mi w pamięci. Dlatego mecz z Bayernem to już chyba czas drugiego wyjazdu do USA, którego nie zagraliśmy jakoś nadzwyczaj dobrze. Lekko schodzimy sobie z tematu, ale przecież gdzie -jak nie tu - mamy sobie powspominać stare dobre czasy, które tak migiem minęły. Do meczu z Kaizer już coraz bliżej. Aha, i proszę nie dzielić zawodników na czarnych i białych, bo już Pejter wspomniał, że to nie wygląda przyjemnie i śmierdzi rasizmem ... - redbox - 17-07-2006 12:16 Roy_v_beck napisał(a):A ten mecz przeciwko Bayernowi Monachium, co przegraliśmy po karnych to chyba był podczas pierwszego tournee? Pamiętam, że jak puszczali w tv mecze, to obejrzałem tylko ten jeden i reszty już nie chciałem. . . Mecz z Bayernem odbył się rok później, czyli MAN UTD USA TOURNEE 2004 ![]() edit1: No i tak się złożyło, że znowu mam okazję oglądać meczyk.Pierwsza połowa kiepska w naszym wykonaniu.Bardzo mało akcji bramkowych.Dużo nieporozumień, głupich start.Nie podoba mi się gra Rossiego przede wszystkim.Traci niemal każdą piłkę i niecelnie strzela.Ole również widać, że nie w formie jeszcze.W porównaniu do Orlando to Kaiser jest dużo bardziej wymagającym rywalem. edit2: Mimo słabej gry wygraliśmy.Jedyną bramkę w meczu zdobył wprowadzony po przerwie Dong ![]() ![]() - Valverde - 18-07-2006 22:28 Kod: Gol Chińczyka Donga Fangzhou w ostatnich minutach spotkania dał Manchesterowi United zwycięstwi nad Kaizer Chiefs w meczu rozgrywanym w Cape Town. Niska wygrana, ale zagraliśmy w bardzo eksperymentalnym składzie. Śmieszy mnie zestawienie pomocy: Kieran - Ryan - Paul - Darren, boję się, że takim zestawieniem będziemy grać w Premier League :? - Kuba_^^ - 19-07-2006 07:32 Valverde napisał(a):Kieran - Ryan - Paul - Darren, boję się, że takim zestawieniem będziemy grać w Premier League :? Nie no, bez przesady. To był tylko mecz sparingowy, a przecież takie spotkania właśnie od tego są, żeby coś próbować, ale wątpie, że w takim ustawieniu będziemy grali większość spotkań w sezonie. Co do samego spotkania, szkoda, że taka niska wygrana, ale zawsze coś. Widać, że Fergie troszkę poeksperymentował i w zasadzie dobrze, tak jak już wcześniej pisałem, od tego są mecze towarzyskie ![]() - redbox - 23-07-2006 21:23 Nikt nie założył tematu związanego z finałem Vodacom Challenge 2006...No, ale graliśmy z tym samym rywalem, więc wyrażę swoją opinię o meczu tutaj.Znów miałem okazję obejrzeć kolejny mecz tournee.Nie wypadliśmy w nim najgorzej.Na pewno graliśmy nieco lepiej niż 18 lipca, ale mimo wszystko dała się we znaki rażąca nieskuteczność.Mieliśmy dużo dobrych okazji, żeby strzelić bramkę, niestety żadnej nie wykorzystaliśmy.Później przyszły karne i przegraliśmy 4:3... Nie rozumiem czemu pierwszego karnego wykonywał Foster.Na dodatek jeszcze trafił w poprzeczkę.Później kolejną jedenastkę zmarnował Eagles.No, ale to był mecz towarzyski i graliśmy w dość średnim składzie. |