Redcafe.pl - Manchester United Forum
Święta - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Święta (/showthread.php?tid=500)

Strony: 1 2 3 4 5

- Stojkovic - 13-12-2007 23:28

Jabol napisał(a):swojskie wino.
Samogonik Smile

Ja tam mam nadzieję, że będziemy rozmawiali o swiętach a nie o jablach Tongue

A tak do tematu, to macie zazwyczaj choinkę sztuczną czy prawdziwą (pożyczaną z lasu Tongue )??

- Grzeho - 13-12-2007 23:30

Ja rowniez jak wiekszosc spedze te swieta w rodzinnym gornie. Co do sylwestra, to plany nie sa jeszcze sprecyzowane, ale sa :wink:

Stojkovic napisał(a):A tak do tematu, to macie zazwyczaj choinkę sztuczną czy prawdziwą (pożyczaną z lasu )??

Choinke z tego co pamietam to zawsze mielismy prawdziwa, ale nie pozyczona z lasu Tongue

- Skull - 13-12-2007 23:33

Temat do nabijania postów 8)

Ja tam święta spędze z dala od rodziny ,jedynie ze swoją Kobitą i z lokatorami ,a w sylwestra nawet nie piję bo nie mam zbytnio czego oblewac ,mam tylko nadzieje że nowy rok bedzie lepszy...

- Stojkovic - 13-12-2007 23:35

Skull napisał(a):Temat do nabijania postów
Raz do roku można, temat o miss women to niby nie temat do nabijania?

Ja uwielbiam zapach prawdziwej choinki, tylko te igiełki potem.. no i raz podpaliła nam się choinka Smile

Teraz musze się zadowoli sztuczniakiem..

- WoLaK - 13-12-2007 23:37

Ja zawsze mam "zywa" choimke.O wiele ladniej wyglada niz te platikowe badziewia.

- jabol_phpbb3_import1728 - 13-12-2007 23:37

Stojkovic napisał(a):A tak do tematu, to macie zazwyczaj choinkę sztuczną czy prawdziwą (pożyczaną z lasu )??

U nas choinka zawsze jest żywa, bo to oddaje w domu nastrój świąt, ale kupiona a nie pożyczona.

Stojkovic napisał(a):Ja tam mam nadzieję, że będziemy rozmawiali o swiętach a nie o jablach
Nie no masz ma rację temat nieodpowiedni, ale jak ktoś pyta to należy odpowiedzieć.

- Skull - 13-12-2007 23:39

Stojkovic napisał(a):temat o miss women to niby nie temat do nabijania?

Temat Miss Women jest w obszarze bez licznika ,więc nie wiem o co Ci chodzi.

zeby nie bylo że odeszliśmy od tematu...

"Nie cierpie Karpia!"

- Stojkovic - 13-12-2007 23:41

Jabol napisał(a):ale kupiona a nie pożyczona.
Ja tam nie sugeruję, ze ktoś pożycza choinki z lasu Smile

U nas na śląsku choinki drogie bo i lasów mało... cho znam takich co pożyczają z lasów obok elektrowni Smile

- Zashi - 14-12-2007 14:29

Skull napisał(a):"Nie cierpie Karpia!"

Witam w klubie. Tez nie cierpie. Zaduzo sie zmeczysz przy jedzieniu tego...

Choinka sztuczna. Jednak nie wszystkie sztuczne są nieładne. :wink: Moja pikna jest :lol: 8)

- zaga92 - 14-12-2007 15:38

Stojkovic napisał(a):A tak do tematu, to macie zazwyczaj choinkę sztuczną czy prawdziwą (pożyczaną z lasu Razz )??

Ja mam choinke sztuczna, ale bardzo ladna.
Karpia natomiast bardzo lubie

- Maciek - 14-12-2007 17:53

zaga92 napisał(a):Ja mam choinke sztuczna, ale bardzo ladna.
Karpia natomiast bardzo lubie
Z całym szacunkiem i zrozumieniem specyfiki tematu, takie posty jak ten wyżej to chyba już przesad :lol:

Na Śląsku wcale znowu tak mało lasów nie ma ogólnie rzecz biorąc, a choinki też wcale droższe niż gdzie indziej raczej nie są :roll: Zależy co rozumiesz przez słowo "drogie" w odniesieniu do choinek :roll: 40-115 zł za drzewko do rozmiarów "mieszkaniowych" to wg mnie nie jest drogo, a już naprawdę nie tak drogo by o tym pisać

- Wojtek3 - 17-12-2007 22:58

Ja swieta spedze w Polsce, dokladnie za 2 dni bede juz w Katowicach i bardzo sie z tego ciesze, bo nie ma nic lepszego niz swieta w gronie rodzinnym, grozilo mi przez jakis czas spedzenie swiat na wyspie z ekipa, ale to by nie bylo to samo Wink

Co do swiatecznych zwyczajow to Irlandczycy nie lubia karpia, nie maja oplatka i zaraz po zjedzeniu kolacji i pierwszej gwiazdce zgadnijcie gdzie ida, do pubu :lol: Chleja tam przez 3 dni, w sumie siedza tam codziennie, czy w swieta, po pracy czy po pogrzebie 8)

- WoLaK - 17-12-2007 23:04

WhatARocket napisał(a):nie maja oplatka
To im zazdroszcze,bo nie cierpie tego zwyczaju dzielenia sie oplatkiem...

whatarocket napisał(a):zaraz po zjedzeniu kolacji i pierwszej gwiazdce zgadnijcie gdzie ida, do pubu Laughing Chleja tam przez 3 dni, w sumie siedza tam codziennie, czy w swieta, po pracy czy po pogrzebie Cool

W sumie w pierwszy i drugi dzien swiat nie mialbym nic przeciwko spedzeniu tak swiat.Ale w wigilie to raczej nie Smile

- Wojtek3 - 17-12-2007 23:09

WolAk napisał(a):To im zazdroszcze,bo nie cierpie tego zwyczaju dzielenia sie oplatkiem...

Ja sie tam zawsze wstydze jak ide z oplatkiem :lol: Ale po pierwszych dwoch osobach jest juz taka jakby rozgrzewka i pozniej juz z gorki haha 8)

Chcialem dodac tez ze tu w Irlandii uruchamiane sa specjalne dodatkowe linie lotnicze do New York jednodniowe, Irole leca o 6 rano na zakupy i obiad i wracaja tym o 21. Za duzo pieniedzy 8)

- Skull - 17-12-2007 23:13

WhatARocket napisał(a):Co do swiatecznych zwyczajow to Irlandczycy nie lubia karpia, nie maja oplatka

Irole wogóle są jacys dziwni, oni wigilię obchodzą w inny dzien co nie? :|

Tak samo z sylwestrem ,mało który Irlandczyk robi jakas huczną impreze , Jeden Irol o imieniu KAM mówił nam że nie ma sie z czego radowac ze jest nowy rok bo i wiek idzie w góre :wink: