![]() |
PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2009/2010 (/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) (/showthread.php?tid=801) |
Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Czary - 03-12-2009 09:48 Z tego co wiem to Cole, w ostatnim meczu z Burnley, złapał kontuzje, która wyeliminuje go z gry na około 4 miechy. Tak więc ich siła ofensywna powinna na tym ucierpieć. Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Kwas - 03-12-2009 16:10 Tomek91 napisał(a):A ja skłaniałbym się bardziej ku 4-4-2. Obrona West Hamu do najsolidniejszych nie należy, w ostatnich 5 meczach tracili przynajmniej 2 bramki i warto by było to wykorzystać do poprawy bilansu bramkowegoAle zauważ, że jednym napastnikiem graliśmy także przeciwko Portsmouth, a więc ostatniej drużynie w tabeli. I tymże ustawieniem, zdobyliśmy aż 4 bramki, także system, jeśli chodzi o ilość goli, nie ma znaczenia. Ważne jest, jak piłkarze zrealizują ten taktyczny plan. Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Tomek91 - 03-12-2009 17:56 Też prawda ![]() ![]() Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Kwas - 03-12-2009 22:48 Również nie mam nic przeciwko, abyśmy zagrali dwójką z przodu, ale przeczucie podpowiada mi, że znowu zobaczymy 4-5-1/4-3-3. Nie obraziłbym się, ani na jedno, ani na drugie rozwiązanie. Nasz rywal wygrał tylko dwa razy na swoim stadionie w obecnych rozgrywkach - z Aston Villą i z Burnley w ostatniej kolejce. Mimo to, mam lekkie obawy przed tym spotkaniem, ale chyba większy niepokój panował u mnie, gdy mierzyliśmy się z nimi w lutym tego roku. Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Czary - 04-12-2009 15:43 Na jutrzejszy mecz ma już być gotowy Edwin. Więcej problemów mają nasi przeciwnicy: Niepewni występu: Diamanti, Upson Kontuzjowani: Ashton, Behrami, Boa Morte, Cole, Davenport Jeśli nie zagra Upson, to ich obrona nie będzie jakaś porażająca. Mecz trzeba wygrać i tyle. Powinniśmy zagrać: Neville - Brown - Vidic - Evra Valencia - Ando - Fletcher - Scholes/Carrick - Giggs/Nani Rooney 442: Neville - Brown - Vidic - Evra Valencia - Scholes/Carrick - Fletch - Giggs Rooney - Berba Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Foster - 04-12-2009 21:43 Cytat:Manchester United: van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Rafael, Brown, Vidić, Evans, Evra, O'Shea, Fábio, Valencia, Park, Fletcher, Carrick, Scholes, Anderson, Gibson, Giggs, Nani, Obertan, Rooney, Berbatov, Macheda, Welbeck Rafael/Wes/O'Shea - Vidic - Wes/Evans - Evra Valencia - Fletcher - Carrick - Nani/Giggs Rooney - Berbatov lub Rafael/Wes/O'Shea - Vidic - Wes/Evans - Evra Valencia - Fletcher - Carrick - Giggs - Nani Rooney Ciągle niewiadomo co z O'Shea i Evansem. Jeśli fit na 100% i John na prawą, a w środku no właśnie... Vidic - Brown czy Vidic-Evans? Jeśli Evans fit, a Dżon nie, to Wes na prawe, a młody do środka. Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - matys - 04-12-2009 23:52 Nie ma co kombinować. Brown - Vida na środku, Gary albo Rafael na prawej stronie. Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - Lukas - 05-12-2009 15:00 Mimo, że gospodarze znajdują się prawie na dnie tabeli PL to i tak czeka nas ciężkie spotkanie na trudnym terenie, ale 3 punkty muszą trafić na Old Trafford. Zwłaszcza, być może inny klub z Manchesteru pokusi się o kolejny remis i urwie punkty liderowi z Londynu. Co do składu to zobaczymy pewnie takie zestawienie jakie przedstawił Czary (opcja 2). Chociaż jak dla mnie mógłby wreszcie w składzie pojawić się Nani- chyba, że faktycznie jest obecnie taki słaby, iż nie zasługuje na grę. Wynik końcowy to 0-2. Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - panopticum - 05-12-2009 15:45 Cytat:Aha no fakt, nie wiem czemu pisze Saar zawsze, chyba mi się wciskają 2 'a' tak mechanicznie i jakoś nie zwróciłam uwagi na to nigdy Z dwoma "a" jest po prostu bardziej majestatycznie. 8-) Re: PL: West Ham United vs Manchester United (05.12.2009; 16:00) - sebos_krk - 05-12-2009 17:54 Już dawno nie widziałem słabszego występu jakiejkolwiek drużyny w spotkaniu z nami. Piąta liga tam na Upton jest, czy jak <gafa> Re: PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) - Szymcio - 05-12-2009 18:38 Nudy totalne, momentami musiałem się sztucznie pobudzać, bo chyba bym zasnął. West Ham zaprezentował się z jak najgorszej strony, ich niektóre akcje były wprost żenujące. Mieli szczęście, że wpakowaliśmy im tylko 4 gole, bo przy minimalnie większym wysiłku byłby pogrom. Ogólnie momentami strasznie denerwowała mnie ta nasza stagnacja, ale w sumie dobrze, że potrafimy rozłożyć rywali w tak kiepskim składzie i przed maratonem jaki nas czeka. Kuszczak - 6,5 - Tych wybić to już nawet lepiej nie komentować. Oprócz tego jedna ładna parada, no i ogólnie spokój. Dobry występ Tomka, ciekawie mu wyszła celebracja jednego z goli :lol: Fletcher - 6 - Widać było, że to nie jest pozycja dla niego, nie czuł się tam komfortowo, ale zagrał poprawnie. Neville - 6 - Do momentu kontuzji grał naprawdę bardzo dobrze, wychodził do piłek, angażował się w rozbijanie ataków West Hamu z ogromnym zapałem. Szkoda, że musiał zejść. Brown - 6,5 - Spokojnie, dzięki niemu zupełnie nie widać absencji Ferdinanda i Vidica. Evra - 7 - Jak zwykle walczył zaciekle o każdą piłkę, parę razy naprawdę dobrze zaprezentował się w ofensywie. Szkoda, że znowu bez gola. Gibson - 6 - Ocenę zdecydowanie zawyża piękna bramka, bo oprócz tego Darron grał na miernym poziomie. Scholes - 7 - Podobał mi się dziś Paul. Najpierw strzelił gola, a później starał się rozgrywać, dyrygować drugą linią, co jak zwykle nieźle mu wychodziło. Anderson - 6,5 - Kilka razy w swoim stylu ładnie ruszył do przodu i posłał kilka ciekawych piłek. Jednak wiele jego podań nie znalazło adresata. Piękna asysta, podobna do tej z Blackburn. Valencia - 7,5 - Chłopak naprawdę się stara i widać efekty tych starań. Nie jest tak zajebiście efektowny jak co niektórzy oczekiwali, ale ja wolę mieć w jego wykonaniu co jakiś czas asystę i gola, niż tuzin nowych sztuczek technicznych. Rooney - 6,5 - Brawo za gola, ale oprócz tego nic specjalnego. W sumie zszedł z boiska wtedy, gdy zaczął jako tako grać. Giggs - 6 - Nic specjalnego, zaczyna mnie denerwować to, że wychodzi właściwie cały czas w pierwszym składzie. Carrick - 6 - Jako stoper sprawował się lepiej niż myślałem, przede wszystkim demonstrował swój idealny spokój i opanowanie. Berbatow - 5 - Dwa świetne podania. Owen - bez oceny - Dobrze zagraliśmy, wypunktowaliśmy beznadziejnych rywali. Żyć nie umierać! Re: PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) - michal85 - 05-12-2009 19:56 Trochę lepiej niż z Pompey, bo dzisiaj rywale nie byli zbyt groźni pod naszą bramką, ale ogólnie wynik lepszy niż gra. Kuszczak - ok poza marnymi wybiciami [ 6.5 ] Fletcher - solidnie [ 6 ] Brown - be zarzutu [ 7 ] Carrick - na całe szczęścia nie miał wiele roboty [ 6.5 ] Evra - lepiej niż z Pompey [ 7 ] Valencia - kolejny bardzo dobry występ [ 7.5 ] Scholes - aktywny, niexle dyktował tempo [ 7 ] Anderson - przeciętnie [ 6.5 ] Gibson - bardzo zdenerwowany w pierwszej części. Niekiedy za bardzo chciał, w drugiej dużo spokojniej i szkoda, że tak wcześnie zszedł [ 6.5 ] Giggs - bez wyrazu [ 6 ] Rooney - ostatnio gra jak nie Rooney. Jakby było go mniej, a bramki strzela [ 7 ] Re: PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) - pedro - 06-12-2009 00:59 O dziwo, Młoty rozbite bez wiekszych problemów. Cieszy wynik i fakt, że chelski i livershite stracili punkty. Piekny dzien ![]() Kuszczak - kolejny dobry występ, wybić pewnie juz nigdy nie poprawi, ale reszta na poziomie. Zdecydowanie lepiej wykorzystuje swoja szanse niz Foster - 7 Fletcher - dobrze, mimo ze nie na swojej pozycji. Walczył i nie odpuszczał - 7 Neville - całkiem przyzwoicie - 6,5 Brown - jak zawsze od jakiegos czasu, nie schodzi ponizej pewnego poziomu - 7 Evra - aktywny z przodu, z tyłu nie pozwolil na wiele rywalom - 7 Valencia - znów niezwykle grozny, asysta,bramka, az serce rosnie - 7,5 Scholes - wielki Paul, laser i atom w nodze. MoTM - 8 Anderson - checi miał, ale nie wszystko mu wychodziło - 6,5 Gibson - znów bramka, chłopak ma uderzenie, niech rozwinie jeszcze kilka innych aspektów to beda z niego ludzie - 7 Giggs - czesto niedokładnie, kilka przebłysków, ale stac go na wiele wiecej - 6,5 Rooney - cieszy zdobyta bramka, ale to nie jest Wayne jak sezon czy dwa temu. Brakuje agresji w jego grze, tego pazura - 7 Zmiany: Carrick -dał rade -6,5 Berbatov - przyzwoicie - 6 Owen - za krótko. Re: PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) - Tomek91 - 06-12-2009 11:16 Spokojny mecz, zwycięstwo nie było zagrożone, pewne 3 punkty no i strata do Chelsea zniwelowana do 2 punktów ![]() Całego meczu nie oglądałem, więc ciężko mi oceniać indywidualnie każdego piłkarza, ale efekt końcowy jak najbardziej zadowala. Jedyne co może martwić to urazy Neville'a i Browna, za kilka dni mecz z Wolfsburgiem, za tydzień z zawsze groźną Aston Villą, więc Ferguson ma naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Re: PL: West Ham United 0-4 Manchester United (05.12.2009) - Lukas - 06-12-2009 14:08 Poszło łatwiej niż większość z nas się spodziewała. Ogólnie nie było to porywające widowisko, zwłaszcza w pierwszej połowie żadna z drużyn nie błyszczała- z naszej strony za wszelką cenę Scholes i Gibson chcieli z dystansu pokonać bramkarza gospodarzy, co później w konsekwencji im się udało. Dobrze, że nie zrazili się początkowymi niepowodzeniami ![]() W drugiej połowie było już lepiej akcje stały się bardziej płynne i dzięki temu wpakowaliśmy im kolejne 3 bramki. Co do najlepszego zawodnika spotkania, to wydaje mi się, że nie było gracza, który zasłużyłby na to miano- nikt szczególnie się nie wyróżnił. Generalnie byłby to bardzo udany dzień, bo my pakujemy 4 bramki nie tracąc żadnej i poprawiamy bilans, L'pool remisuje, Chelsea przegrywa, gdyby nie to, że z boiska musiało zejść przedwcześnie aż 2 naszych obrońców. Już przed tym meczem mieliśmy problemy w tej formacji, a teraz wygląda to już wręcz strasznie :/ Ciężko mi jest sobie wyobrazić jak mogłaby wyglądać linia obrony w kolejnym meczu. |