![]() |
Zimowe IO - Vancouver 2010 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Zimowe IO - Vancouver 2010 (/showthread.php?tid=824) |
Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - branka - 13-02-2010 22:14 No tak, coś w tym jest. Zobaczymy na dużej skoczni, tam teoretycznie Małysz nie jest faworytem do złota, ale to jest sport i różne dziwne rzeczy sie zdarzają. Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - paolo - 13-02-2010 22:18 A już zwłaszcza na zimowych igrzyskach. Życzę Adamowi jak najlepiej. Ostatnio zaniedbałem skoki narciarskie, od czasu gdy Małysz przestał być w czołówce mniej więcej. Ale postaram się znów być na bieżąco. ![]() PS. Gdy zobaczyłem na miejscu 17. Noriaki'ego Kasai - owned. 38 lat i nadal w elicie. Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - dende - 13-02-2010 22:31 Brawo Małysz, przez tyle lat wciąż w światowej czołówce paolo napisał(a):Ostatnio zaniedbałem skoki narciarskie, od czasu gdy Małysz przestał być w czołówce mniej więcej typowy kibic sukcesu <śpi> Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - paolo - 13-02-2010 23:09 Siatkówki ani ręcznej nie oglądam np. A skoki przestałem oglądać również z innych powodów. ;] Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - sebos_krk - 14-02-2010 09:13 Ja w Vancouver szykuję się tylko na turniej hokeja. Bardzo ciekawie się zapowiada, bo reprezentacje znów będą miały do dyspozycji wszystkich graczy z nhl, a nie tak jak w turynie co chwila ktoś dojeżdżał. Zaczynamy we wtorek meczem USA- Swajcaria. Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - dende - 14-02-2010 09:28 No ja też czekam na mecze hokeistów, szkoda tylko że tak mało spotkań będzie na tvp1 i tvp2 Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - Miko - 14-02-2010 10:34 W Eurosporcie będzie leciał hokej? Macie już godziny spotkań? Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - sebos_krk - 14-02-2010 11:30 Miko napisał(a):W Eurosporcie będzie leciał hokej? Macie już godziny spotkań?<a class="postlink" href="http://sport.onet.pl/imprezy/vancouver-2010/23445,750,1416,0,tabela.html">http://sport.onet.pl/imprezy/vancouver- ... abela.html</a> Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - Intel - 14-02-2010 12:33 Świetnie sie zaczęły te igrzyska. Dziś Sikora, nie żebym liczył na medal, ale może powalczyć. Osobiście będę śledził jego bieg. Co do Adama, to liczyłem na złoto. Jak nie będzie na dużej złota do czekamy do Soczi ![]() ![]() E: Fidain, może masz rację, ale jednak Ammann był mistrzem i wicemistrzem świata w 2007 w Sapporo, był też raz drugi i raz trzeci w PŚ, a nade wszystko - trzykrotnie zdobył złoto olimpijskie, a taki Ahonen dwa razy wygrał dwukrotnie Kryształową Kulę, wygrał 4 razy TCS, zdobył srebro i brąz MS w lotach i został mistrzem świata w Oberstdorfie, a dwukrotnie był trzeci. Myślę, że Ahonen poważnie zastanowiłby się, mając możliwość wymiany osiągnięć. Ale to jednak różnice minimalne, i ciężko orzec, kto z nich osiągnął więcej i kto jest lepszy. Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - Lasq - 14-02-2010 12:56 Intel napisał(a):Tylko Ammann powinien się zamienić miejscami z Małyszem No nie wiem dla mnie gdyby miejsca miały być dokładnie podsumowaniem dekady to powinno wyglądać jakoś tak: Małysz, Ahonen, Hannawald, Schlierenzauer, Janda/Amman, Schmitt (no gdyby doliczyć lata 98-2000 to powinien byc znacznie wyzej a tak to raczej za zaslugi) No ale coś w tym jest, że wielcy odżyli jakby na podsumowanie swojej działalności. Bo w końcu taki Turyn był totalnie wyrwany z kontekstu ostatnich 10 lat. I to troche smutne... Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - RedLucas - 14-02-2010 13:54 Amman :shock: Miazga. Jednak trzeba mu szczerze oddać, że w tym roku zasłużył na złoto. Przez cały sezon równa forma, a wczoraj mieliśmy tego potwierdzenie. Wielki szacunek dla Adama. Pokazał, że wciąż może być wielki. Strasznie się cieszę z tego medalu, lecz podobnie jak u większości pozostał lekki niedosyt. To złoto byłoby wspaniałym podsumowaniem jego kariery. A niestety na dużej skoczni będzie jeszcze trudniej. Cóż, trzeba czekać i wierzyć ![]() Btw, o której dziś Sikora? Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - Adis - 14-02-2010 14:02 Sebos podał powyżej link, na onecie mają przyjazne rozpiski. A Małysz zdobędzie wymarzone złoto na dużej skoczni, zobaczycie. ![]() Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - dende - 15-02-2010 10:19 Dzisiaj Justyna, liczę na złoto 8-) Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - RedLucas - 15-02-2010 16:21 dende napisał(a):Dzisiaj Justyna, liczę na złoto 8-) Ja również. Ponadto warto dodać, że wczoraj startował Sikora. Polak się nie popisał zajął odległe miejsce bodajże w trzeciej dziesiątce, lecz trzeba szczerze oddać, iż warunki były bardzo ciężkie. Jeśli dziś będą podobne, to jestem spokojny o Justynę ![]() Re: Zimowe IO - Vancouver 2010 - dende - 15-02-2010 16:35 Zauważ, że nie tylko on miał trudne warunki, nie lubię takiego gadania bo warunki bo coś tam, może po prostu jest w słabszej formie. |